Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Snijeg od bjelanjaka će vam uz ove trikove uvijek ispasti dobro

Snijeg od bjelanjaka će vam uz ove trikove uvijek ispasti dobro

Snijeg od bjelanjaka brže će biti gotov, a smjesa će postati čvršća ako ga radite u metalnoj posudi koju ste prethodno stavili u hladnjak zajedno s metlicama od miksera. Ostavite da se hladi deset minuta

Razlika između pripreme snijega u hladnijim uvjetima ili onima sobne temperature je u tome što kod hladnije temperature bjelanjcima treba više vremena da postanu čvrsti, ali jednom kada se snijeg napravi, stabilniji je nego kada se radi u plastičnoj zdjeli i s metlicama sobne temperature (u tom slučaju je smjesa brže gotova), prenosi portal chowhound.com.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin stvara realistične deserte 01:23

Također, jaja koja nisu sasvim svježa, već su stara tri i više dana, navodno su bolja za izradu snijega. 

Snijeg od bjelanjaka brže će biti gotov, a smjesa će postati čvršća ako ga radite u metalnoj posudi koju ste prethodno stavili u hladnjak zajedno s metlicama od miksera. Ostavite da se hladi deset minuta pa odmah krenite s izradom snijega.

Želite li da snijeg bude savršen, svakako pazite da sav pribor bude posve čist, bez imalo masnoće na sebi. Neki kulinarski stručnjaci savjetuju premazivanje zdjele polovicom limuna jer to uklanja i najsitnije tragove masnoće, otkriva The Guardian.

Evo kako se kuha bijela riža: Izbjegnite uobičajene pogreške
Evo kako se kuha bijela riža: Izbjegnite uobičajene pogreške

Kada odvajate bjelanjke od žumanjaka, pazite da u bjelanjku ne završi ni mrvica žumanjka jer nećete dobiti dobar snijeg pa ni kolač neće ispasti kako treba. Ukoliko se to ipak dogodi, obavezno ga izvadite žlicom. Prije miksanja u bjelanjke stavite mrvicu soli, i to je način kako dobiti čvrstu smjesu. Bjelanjke miksajte najprije na sporijoj brzini pa je povećavajte.

Ukoliko po receptu u snijeg ide i šećer, počnite ga polako dodavati tek kada dobijete čvrstu smjesu. Šećer u prahu je uvijek bolji izbor od kristalnog. Neki slastičari šećer dodaju kada se bjelanjci tek počnu pjeniti, ali u tom slučaju šećer se zagrije na 100 stupnjeva Celzijusovih, polako se usipa pa se brzina miksanja poveća na najveću i smjesa se muti 10 minuta, dok ne postane hladna i dobije čvrstoću.

Uvijek kuhajte s poklopcem i uštedite električnu energiju
Uvijek kuhajte s poklopcem i uštedite električnu energiju

Majstori slastičarstva dodaju i mrvicu neke kiseline, na primjer, nekoliko kapi limuna ili octa, ali nakon što stave šećer. To daje hrskavost izvana, a mekoću i ljepljivost iznutra - ako radite puslice ili neki drugi desert u kojemu snijeg od bjelanjaka ima glavnu ulogu, kao samostalan desert ili kao vanjski dodatak, recimo, na tartu. Također, malo kiseline osigurava stabilnost snijega od bjelanjaka.

Je li snijeg od bjelanjaka dovoljno čvrst možete biti sigurni kada zdjelu okrenete naopačke, a smjesa se ne pomakne.

POGLEDAJTE VIDEO: 'TUŠIRAM SE HLADNOM VODOM PRIJE SVAKE EMISIJE'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2