Obavijesti

Viral

Komentari 29

Smrt hrvatskih 'fukodroma': Skrivena mjesta za malo zabave nestaju, ovo su glavni krivci...

Smrt hrvatskih 'fukodroma':  Skrivena mjesta za malo zabave nestaju,   ovo su glavni krivci...

Očajni Zagrepčani traže alternative, ali njih je sve manje i sve su jadnije – izazivaju sažaljenje. Stvar nije ništa bolja ni u ostalim krajevima Lijepe naše...

VIDEO

Sa svih strana napaćene nam Domovine stižu zabrinjavajuće vijesti o ukidanju zadnjih slobodnih zona koje su još do jučer služile kao prava mrijestilišta populacije. Popularni "fukodr.....omi" nestaju jedan za drugim.

Prva vijest - kako je Jarun zatvoren za automobile (a time i za automobiliste i automobilistice) nije navodila na sumnju. Širenje pješačkih zona, zelena agenda, dekarbonizacija, širenje ekološke svijesti, sve se to nametalo kao prva reakcija na ovu novost.

Zagreb: Sunčan dan uz jezero Jarun

Kao druga – tko će do tamo pješačiti? Kako će gost Jaruna iz Dubrave ili Sesveta naći mjesto na parkingu u kvartu, kad je jasno da će sva slobodna mjesta biti zauzeta. Tek se ponekom mladom pokvarenjaku ( a mladi su rijetko prirodno krjeposni; vrlina dođe sa starošću)  omakla misao – dobro se pazio da ju ne izgovori naglas – a gdje ćemo sad?

Ovaj hrvatski otok danas je hit mračnog turizma. Nekoć su tu klečali u fekalijama i umirali...
Ovaj hrvatski otok danas je hit mračnog turizma. Nekoć su tu klečali u fekalijama i umirali...

Stvar, međutim, tu nije stala. U vijesti "Bundek urbaniziran" može se između redaka pročitati ista, depopulacijska priča. U Zagrebu čovjek više neće naći slobodna mjesta za male noćne aktivnosti koje je Bijelo dugme opjevalo u pjesmi "Na zadnjem sjedištu moga auta" a  Ivana Banfić u "Šumici" koja "sva se trese"...

Očajni Zagrepčani traže alternative, ali njih je sve manje i sve su jadnije – izazivaju sažaljenje.

"Svaka preporuka za jezero Orešje kao odličan fukodrom" kaže jedan znalac na društvenoj  mreži. 

"Jezero se nalazi na zapadnom ulazu/izlazu Zagreba možda kilometar od podsusedskog mosta u smjeru Samobora. Potrebno je nakon rotora skrenuti desno u Bestovje, a zatim na prvom skretanju desno i nakon 500 metara kod NK Bestovje je jezero."

Zagrljaj strasti: 'Lotos' poza dovest će vas do ludila u trenu
Zagrljaj strasti: 'Lotos' poza dovest će vas do ludila u trenu

"Može se" veli, "doći i iz Orešja. Ima dosta sporednih puteva koji su kao idealni za zabavu u autu... Po ljeti i na otvorenom..."  Što je sljedeće – ako se ovo nastavi, potegnuti do Slovenije?

Uskoro smo sličnu, zastrašujuću vijest, čuli iz Splita. Na novinskim se portalima početkom godine počela kočoperiti sljedeća vijest. "Žnjan postaje splitska Copacabana?" Krenuli radovi od 46 milijuna eura: 'To će biti najljepša plaža Mediterana'

Pogled iz zraka na nastavak radova na Žnjanskom platou

"Hoće li" čitamo u tekstu - "splitski Žnjan zaista dogodine izgledati kao Copacabana u Riju? Radovi su napokon otvoreni, a gradonačelnik Puljak uvjerava da će to biti najljepša plaža na Mediteranu. Većeg projekta u Splitu od osamostaljenja Hrvatske nije bilo, a sve će stajati gotovo 46 milijuna eura. Građevinska operativa se pokrenula, a Žnjanski plato veličine 31 nogometnog igrališta ili čak 16 splitskih Riva, za godinu dana trebao bi zasjati punim sjajem..."

Split: Plaža na žnjanskom platou i u kasno poslijepodne puna je kupača koji traže osvježenje od vrućina

Splitski mladići i djevojke su, međutim, odmah prepoznali fatalnost ove vijesti. Copacabana baš i nije mjesto prikladno za obavljanje onih radnji i ispoljavanje onih strasti koje neki nazivaju "niskima" (Boris Buzančić se u Timonu cijelo vrijeme pita zašto ljudi to čine –  zašto te strasti, kojima svi robuju, nazivaju niskima?). Da, i Žnjan je bio jedno od ih mjesta. "Bio" – naglasak je na toj riječi.

Panika ide dalje, i ni jedan kutak naše domovine, čini se, možda neće biti potpisan. Pogađate iduće mjesto ove  pošasti je legendarni osječki Pampas, na kojemu je, pod okriljem noći, začeto mnogo mladi lega i legica.

20 najljepših plaža u Hrvatskoj
20 najljepših plaža u Hrvatskoj

Je li ovdje riječ o pukim slučajnostima ili o nekoj smišljenoj politici? U ovom trenutku još nema elemenata za konačan sud – možemo uočiti da su fukodromi ugroženi u ljevičarskim gradovima -  ali možda će uskoro Penava i ministar demografije izaći u javnost sa političkim stavom. 

Ovu pošast valja zaustaviti jer je takvih mjesta sve manje i trebalo bi ih staviti pod zaštitu države. Znalci kažu da se pod udarom još nije našla Pula, gdje je mladima ostala velika livada ispred rampe za "zlatne stijene", kao i okolne cestice. 

U Slavonskom Brodu kažu "mi nemamo j...drom, mi gdje god dođemo, to radimo" . Brođani takvim mjestima vide kupalište, bjeliš, parkiralište kod granice, parkiralište iza Marsonije, sve parkove...a kad spominješ Petnju, ima svako selo nekoliko fukodroma. 

Otkrili smo sve fetiše Hrvata: Volimo grublje, u troje, uloge...
Otkrili smo sve fetiše Hrvata: Volimo grublje, u troje, uloge...

U Rijeci su to Trsat i parkiralište kod parka heroja... Sve u svemu – premalo i prejadno. Mlade smo visokim cijenama izbacili iz stanova, a sad ćemo ih otjerati i s prirodnih površina. Tu će onda teško pomoći i Domovinski pokret. Vlada se još nije oglasila o ovom problemu, a ako to učini mi ćemo vas odmah obavijestiti.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

VIDEO Mlada i mladoženja već pred oltarom, a nećakinja viče: Nemoj tetka, nemoj molim te!
HERCEGOVAČKI SVATOVI

VIDEO Mlada i mladoženja već pred oltarom, a nećakinja viče: Nemoj tetka, nemoj molim te!

Suzdržati se nisu mogli ni mladenka, niti mladoženja, a niti uzvanici, a nasmijao se čak i svećenik...

VIDEO Vatrogasac Branko otišao u mirovinu, kolege pripremile 'kanader' za zadnji let: Sretno!
SIMPATIČNA SNIMKA

VIDEO Vatrogasac Branko otišao u mirovinu, kolege pripremile 'kanader' za zadnji let: Sretno!

Naravno da mu nismo dozvolili da ode u mirovinu bez vožnje u kanaderu tako da je bio zadnji pilot dana. Puška, sretno u mirovini, poručili su mu.