Obavijesti

Sport

Komentari 25

Slovaci se naslađuju: Prošli smo Hajduk, a nismo morali ni zabiti gol. Pomogao nam je footgolf

Slovaci se naslađuju: Prošli smo Hajduk, a nismo morali ni zabiti gol. Pomogao nam je footgolf

Hajdukovi igrači su nekoliko puta padali u šesnaestercu, no talijanski sudac Pairreto nije ništa svirao. Favorit iz ovog dvoboja ispao je bez zabijenog gola, piše slovački mediji

VIDEO

Ružomberok nikada u svojoj povijesti došao do play-offa nekog europskog natjecanja. Plasmani u kvalifikacije bili su rijetkost pa kada bi i preko prvenstva ušli u Europu, vrlo brzo bi ispali. Ipak, ove sezone uspjeli su napraviti najveći klupski rezultat u povijesti. I zaviti Poljud u crno.

Pokretanje videa...

Navijači zviždaju igrače Hajduka 00:33

Slovački predstavnik došao je u Split i parkirao autobus ispred svog gola. Jedva su se sastali s loptom, Hajduk je promašivao nemoguće, a na kraju je Ružomberok izbacio Splićane tragikomičnim autogolom Zvonimira Šarlije. Ova velika pobjeda odjeknula je Slovačkom pa se tamošnji mediji naslađuju ovim teškim porazom momčadi Gennara Gattusa. 

- Senzacija Ružomberoka u Hrvatskoj! Opet nisu zabili, ali su uspjeli proći - piše u naslovu portala Šport.sk.

- Kako je vrijeme odmicalo, rasla je nervoza favoriziranih Hrvata. Ružomberok je obrambeno djelovao kompaktno, a domaćin je uzalud tražio recept za izjednačenje. Hajdukovi igrači su nekoliko puta padali u šesnaestercu, no talijanski sudac Pairreto nije ništa svirao. Favorit iz ovog dvoboja ispao je bez zabijenog gola i najesen neće igrati u Europi - piše u tekstu. 

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka

Sportnet.sme.sk je pak napisao:

- Momčad čija se vrijednost računa u desecima milijuna eura polomila je zube nad ambicioznom momčadi iz Liptova. Odigrali su četiri europske utakmice, ukupno 360 minuta, a nisu zabili nijedan gol. U takvom negativnom tonu otputovali su na uzvratnu utakmicu u Split. No nakon sedam minuta su zabili. Nije im trebao ni udarac na gol. Hajdukov stoper Zvonimir Šarlija zakucao je loptu u vlastitu mrežu - piše u tekstu, a osvrnuli su se i na Gennara Gattusa. 

- Majica mu je bila znojna, kao da je igrao. Gattuso je trčao duž aut-linije i bio frustriran učinkom svojih štićenika. Momčad predvođena talijanskim nogometnim velikanom, čija je ukupna vrijednost 50 milijuna eura, nije bila dovoljno jaka za izbacivanje osvajača slovačkog kupa.

Graz: Prijateljska utakmica HNK Hajduk - Fenerbahce

U naslovu je pisalo:

- Bogovi su okrenuli leđa Gattusu, a Ružomberoku je pomogao footgolf.

Samuel Lavričnik izveo je korner u osmoj minuti, lopta se odbijala po petercu, a šlampavo je reagirao Šarlija koji je loptu poslao u vlastitu mrežu.

- Vježbamo prekide. Ovo ljeto sam često igrao footgolf pa vjerojatno zbog toga šaljem lopte iz kornera kamo želim - rekao je slovački nogometaš.

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka

A što je footgolf? Riječ je o sportu koji se igra na golf terenu, rupe su šire nego u klasičnom formatu golfa, a ne koristi se palica, već se lopta udara nogom. 

Trener Ružomberoka Ondrej Smetana bio je oduševljen nakon pobjede. Šesta momčad slovačke lige srušila je Hajduk predvođen Ivanom Rakitićem i Markom Livajom pa kako i neće biti. 

- Teška utakmica za nas. Najvažnije je bilo što smo prvi zabili. Imali smo dobru strukturu, bili smo kompaktni do gola, a nakon što smo poveli kao da smo bili preplašeni. Preživjeli smo mnogo Hajdukovih šansi, pogotovo u prvom dijelu. Drugi dio je bio lakši za nas, ne sjećam se da je Hajduk imao većih prilika u drugom poluvremenu. Bili smo sretniji i prošli dalje.

Utakmica se igrala po velikoj vrućini. 

- Za nas je to bilo komplicirano i teško. Kada smo došli u svlačionicu, bilo je kao u sauni. Bio sam zabrinut kada sam to vidio, ali igrači su pokazali ne samo karakter već dobar gard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!