Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Slatka pizza s karameliziranim jabukama, cimetom i sirom

Slatka pizza s karameliziranim jabukama, cimetom i sirom

Iskoristite sezonu jabuka pa napravite ovaj odličan jesenski desert. Ukoliko nemate gotov karamela umak, napravite ga sami - ispržite malo šećera, a kad posmeđi, dodajte maslac

Sastojci:

  • 450 grama rashlađenog prhkog tijesta, kupovno ili domaće
  • 2 jabuke oguljene i narezane na kockice
  • 1 žlica limunovog soka
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
Želite to kušati: Odličan desert od flambiranih banana, ruma i sladoleda od vanilije
Želite to kušati: Odličan desert od flambiranih banana, ruma i sladoleda od vanilije
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • 1 žličica vode
  • 2 žlice umaka od karamele i još malo za dekoraciju
  • 230 grama krem sira
  • 1/3 šalice od 2,4 dl kristalnog šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a okrugli protvan za pizzu premažite s malo ulja. Prhko tijesto ravnomjerno utisnite u protvan i pecite 15 do 18 minuta ili dok rubovi ne poprime zlatno smeđu boju. Potom izvadite i ostavite neka se hladi nekih sat vremena.

U međuvremenu u lonac stavite nasjeckane jabuke, sok od limuna, smeđi šećer i cimet pa kuhajte na srednje jakoj vatri uz često miješanje dok jabuke ne postanu mekane. Zatim u to dodajte kukuruzni škrob, dobro promiješajte pa ubacite i umak od karamele. Pirjajte oko 10 minuta dok se sve zajedno malo ne zgusne.

Prava seoska večera: Zapečena palenta sa sirom i jogurtom
Prava seoska večera: Zapečena palenta sa sirom i jogurtom

U drugoj posudi promiješajte sir, kristalni šećer i vaniliju dok smjesa ne postane glatka pa tu smjesu rasporedite na ohlađeno tijesto. Na to poslažite kuhane jabuke pa prelijte umakom od karamele. Narežite i poslužite, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

Savjet više: Ukoliko nemate umak od karamele, napravite kolač ovako, okus će biti još bolji:

Stavite 100 grama šećera u tavu da se otapa i poprimi smeđu boju pa u tome rastopite maslac (40 grama). Kada je smjesa jednolična, ubacite jabuke, sok od limuna i cimet. Nakon što jabuke omekšaju, slažite na smjesu od sira pa prelijte ostatkom karamele iz tave.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor
OBIČAJI U SVIJETU I HRVATSKOJ

Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor

Badnjakom se nazivao veliki panj ili pak velika zelena grana, koju se obično prislanjalo uza zid, bilo s vanjske, bilo s unutarnje strane doma. Kad bi otac obitelji unosio badnjak, čestitao bi svim ukućanima
Spremate li puricu pogrešno?
SUPER TRIK

Spremate li puricu pogrešno?

Jedna greška može dovesti do suhog, bezukusnog ili, što je još gore, nedovoljno pečenog mesa. Provjerite savjete majstorice kuhinje i pripremite adventski ručak kojemu će se svi diviti