Ovo je idealan desert za vruće ljetne dane, osvježavajuć je, lagan za probavu i jednostavan za napraviti. Uz to, atraktivnog je izgleda pa će gosti biti oduševljeni
Slasna čokoladna panna cotta s mrvicu mente i borovnicama
Sastojci za 4 osobe:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 80 ml mlijeka
- 9 grama želatine
- 100 g čokolade za kuhanje
- 30 g šećera
- 10 listića svježe mente
- 100 g svježih borovnica
Priprema:
Želatinu prelijte sa hladnom vodom i ostavite da nabubri. U lonac ulijete slatko vrhnje i mlijeko, te dodate šećer i listiće mente. Promiješate i kuhajte pazeći da smjesa ne zavri. Pred kraj dodajte nasjeckanu čokoladu, maknite s vatre i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Želatinu ocijedite i mješajući dodajte u smjesu, pazeći da ne ostanu grudice.
Zatim smjesu koz sito (kako bi uklonili eventualne grudice i mentu) ulijete u kalupe koje ste prethodno namočili hladnom vodom, te prekrijete prozinom folijom da se ne bi stvorila korica i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi a potom u hladnjaku (oko 5 sati). Panna cottu poslužite hladnu i posipajte svježim borovnicama.
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.