Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Slani kolač od poriluka, sira i kukuruzne krupice - vrlo lako

Slani kolač od poriluka, sira  i kukuruzne krupice - vrlo lako
1

U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu. Pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Osim vegetarijanske verzije, u tortu mogu se dodati i komadići šunke

Sastojci:

  • 2 poriluka
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica maslinova ulja
  • šalica (od 2 dl) kukuruzne krupice
  • šalica brašna
  • 2 1/2 žličice praška za pecivo
  • šalica jogurta
  • 2 mozzarelle
  • 3 jaja
  • žličica tucane paprike
  • po prstohvat soli i papra

Priprema:

Na zagrijanom maslacu pirjajte na srednje jakoj vatri tanko narezan poriluk oko 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Umutite jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodajte naribanu mozzarellu.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol, papar i mljevenu papriku. U mješavinu s brašnom ulijte smjesu s jajima i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u okrugli kalup za tortu i pecite 30 do 35 minuta na 190°C.

Savjet: U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu. Pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Osim vegetarijanske verzije, u slanu tortu mogu se dodati i komadići šunke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21