Obavijesti

Show

Komentari 5

Sjećate li se nje? Proslavio ju je veliki hit, a onda je pjevačica hrvatskih korijena 'nestala'...

Sjećate li se nje? Proslavio ju je veliki hit, a onda je pjevačica hrvatskih korijena 'nestala'...
7

Hit 'Royals' otvorio joj je vrata glazbene industrije, a Lorde iza sebe ima i dva osvojena Grammyja. Pjevačica se rijetko pojavljuje u javnosti

VIDEO

Novozelandska pjevačica Lorde, pravog imena Ella Maria Lani Yelich-O'Connor debitirala je singlom 'Royals' koji ju je učinio tada najmlađom glazbenicom koja je dospjela na prvo mjesto Billboard Hot 100 ljestvice od 1987. godine. Uspješnica joj je otvorila vrata glazbene industrije, a držala je prvo mjesto diljem svijeta. Na vrhu Billboardove ljestvice 'Royals' je proveo devet tjedana zaredom, a izašao je prije 11 godina.

Glazbenica hrvatskih korijena: 'Borim se s bolešću i slomljenim srcem. Boli me cijelo vrijeme'
Glazbenica hrvatskih korijena: 'Borim se s bolešću i slomljenim srcem. Boli me cijelo vrijeme'

Početkom 2014. godine osvojila je dvije Grammy nagrade za pjesmu godine i najbolji pop samostalni nastup.

Album Pure Heroine bio je nominiran kao najbolji pop vokalni album na 56. Grammy nagradama. Uspjeh je nastavila nizati pa njezin drugi studijski album 'Melodrama' proglašen je jednim od najboljih pop-albuma desetljeća. 

REUTERS/PIXSELL

Po očevoj strani ima irske korijene, a obitelj njezine mame, pjesnikinje Sonje Jelić, u prošlom stoljeću otišla je na Novi Zeland. Lorde je ponosna na svoje dalmatinske korijene, pa je predala zahtjev za državljanstvo i 2017. godine službeno postala Hrvatica.

BBC Radio 1's Big Weekend -Coventry

Inače, pjevačica se drži podalje od javnosti i društvenih mreža, a 2018. godine obrisala je sve fotografije s Instagrama. Također je 2017. godine obrisala svoj račun na Twitteru. No čini se kako je pjevačica napravila novi Instagram profil na kojem trenutačno ima samo jednu objavu.

Na fotografijama pjevačica ima masnicu na oku, a fanovima nije jasno što joj se dogodilo. Neki su joj poželjeli brz oporavak, dok su neki pisali kako možda radi na novom projektu.

'Kritizirali su me da sam kao Lorde, ali to mi je kompliment'
'Kritizirali su me da sam kao Lorde, ali to mi je kompliment'

Prošle godine otkrila je kako se bori s bolešću i slomljenim srcem. Pričala je o svom zdravlju, problemima s tjeskobom i strahu od javnog nastupa. 

- Crijeva mi ne rade kako treba, koža mi je gora no ikad, nekoliko puta mi je pozlilo - napisala je tada te dodala kako je prestala uzimati lijek koji uzima dugi niz godina.

Bila je u ljubavnoj vezi s Justinom Warrenom koji inače radi u diskografskoj kući Universal Music s kojom pjevačica ima ugovor. O njihovoj vezi počelo se šuškati 2016. godine no tada su tvrdili da su samo suradnici i prijatelji. Navodno su prekinuli 2023. godine.

Pjevačica je 2022. godine oduševila šibensku publiku, a koncert je održala na Tvrđavi sv. Mihovila. 

- Više od dvije godine čekala sam ovaj koncert. Kad smo pokretali turneju tražila sam da obavezno prođe kroz dvije države iz kojih je moja obitelj - Hrvatsku i Irsku - rekla je pjevačica na početku koncerta.

Šibenik: Koncert pjevačice Lorde na tvrđavi sv. Mihovila

Oba koncerta u Šibeniku su rasprodana u jednom danu, a Lorde je prvi put nastupila u Hrvatskoj u sklopu 'Solar Power' turneje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Udala se Anamarija Asanović!
U SPLITU

Udala se Anamarija Asanović!

Poznata modna dizajnerica Anamarija Asanović uplovila je u bračnu luku sa zadarskim ugostiteljem Ivanom Karačićem. Prije mjesec dana oženio joj se i brat Antonio u Zadru
Hana Huljić Grašo objavila fotku iz studija na kojoj je i trudnički trbuščić, 'lajk' je bacila i Rozga
PRINOVA STIŽE USKORO

Hana Huljić Grašo objavila fotku iz studija na kojoj je i trudnički trbuščić, 'lajk' je bacila i Rozga

Prinova u obitelji Hane Huljić i Petra Graše stiže svakog trenutka, a ime za sinčića imaju još od lipnja, ali ga nisu htjeli otkriti