Obavijesti

Sport

Komentari 90

Sjajne vijesti iz Uefe: Evo kako Dinamo može izravno do LP!

Sjajne vijesti iz Uefe: Evo kako Dinamo može izravno do LP!

Od 2024. ako osvajač LP bude klub koji se plasirao u LP preko domaćeg prvenstva, izravan plasman u grupnu fazu dobit će najbolje rangirani prvak u pretkolima, napisao je profesor Tomislav Globan

VIDEO

Dinamova europska sezona svake godine počinje već u srpnju. Odmah na samom početku sezone, bez pravih utakmica i praktički direktno s priprema, 'modri' se odmah moraju upustiti borbu za Ligu prvaka i milijune eura koje donosi plasman u isto natjecanje. 

Pokretanje videa...

Dinamo_navijači 01:07

Unatoč sjajnim rezultatima u Europi posljednjih godina, hrvatski prvak svake sezone mora se probijati kroz kvalifikacije. Klub sanja izravan plasman u Ligu prvaka, no to ne ovisi samo o njemu već o hrvatskom koeficijentu u Europi, a on baš i nije najbolji jer su ostali klubovi prethodnih sezona redoviti ispadali u pretkolima. Hrvatska se na Uefinoj ljestvici nalazi na tek 21. mjestu. Ipak, Uefa uvodi promjene koje će ići na ruku hrvatskom prvaku!

- Potvrđeno od Uefe - od 2024. ako osvajač LP bude klub koji se plasirao u LP preko domaćeg prvenstva, izravan plasman u grupnu fazu dobit će najbolje rangirani prvak u pretkolima. Dinamo je jedini naš klub koji trenutno može kandidirati za tu poziciju - napisao je profesor s Ekonomskog fakulteta Tomislav Globan pa dodao:

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona

- Ako osvajač Europske lige bude klub koji se plasirao u Ligu prvaka preko domaćeg prvenstva, onda će izravan plasman u Ligu prvaka dobiti najbolje rangirani klub iz pretkola, ali ne samo iz tzv. puta prvaka nego i dijela iz kojeg dolaze klubovi iz jačih liga koji nisu prvaci svojih zemalja - napisao je Globan.

Sve navedeno odnosi se od sezone 2024/2025. Prevedeno, sezona koja je pred vratima mogla bi biti jedna od najvažnijih u novijoj povijesti Dinama. Ako opet obrane naslov prvaka, to bi im moglo donijeti puno više od samog plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka. Mogli bi ih izbjeći i prvi put u povijesti izravno se plasirati u najelitnije europsko natjecanje. Najveći konkurenti su mu Šahtar, Basel, Slavija Prag, Crvena zvezda.

Naravno, nije dovoljan samo naslov prvaka. Modrima je izuzetno bitno ove sezone što dulje ostati u Europi i tako još dodatno ojačati europski koeficijent. 

Kako god, ova sezona mogla bi bitno odrediti budućnost kluba i Dinamu bitno olakšati put do Lige prvaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 90

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...
Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba
DOJMOVI S DROSINE

Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba

Plus+ Federico Coppitelli je "preživio" ispadanje od azerbajdžanske Zire i veliku krizu na startu prvenstva, ali kada Osijek protiv Istre prvi put u okvir zapuca u 84. minuti, znači da neke stvari ne štimaju