Obavijesti

Show

Komentari 0

Sinjski M.O.R.T. i splitski Djigibaoo za Badnjak u 'Kocki'

Sinjski M.O.R.T. i splitski Djigibaoo za Badnjak u 'Kocki'
2

Izvest će pjesme “Meni se skače”, “Na cesti”, “Buka u glavi”… i njihov najnoviji prvi singl “Imam sve” s nadolazećeg albuma “Samo hrabro i bezveze”

VIDEO

Splitski klub Kocka na Badnjak dovodi omiljenu četvorku M.O.R.T iz Sinja i tek od nedavno sastavljen bend Djigibao iz Splita. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

novogodišnja noć 01:05



Ako ne znate tko su M.O.R.T.-ovci, evo jedan kratak opis: punk-blues bend iz Sinja žestokog zvuka i živahnih nastupa. Članovi M.O.R.T.-a su: Ivan Katić - John (vokal), Bože Blajić - Zvrk (gitara) , Milan Mijač - Mile (bubnjevi) i Jakov Maleš - Kikos (bas gitara).

Prvi svoj demo album “Vrhunsko dno” objavljuju u ljeto 2013. i od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori, kako samostalne, tako i na festivalima, od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine.



U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. Treći službeni album „Tužna kocka“ izašao je prvog travnja 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine.

M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata u 5 godina, 20 video spotova, preko 8 milijuna pregleda po YouTube-u, četiri vrhunska albuma, više od 50 000 televizijskih prikazivanja. Nemojte propustiti njihove omiljene hitove poput: “Meni se skače”, “Na cesti”, “Buka u glavi”… i njihov najnoviji prvi singl “Imam sve” s nadolazećeg albuma “Samo hrabro i bezveze”.

A dok željno iščekujemo M.O.R.T.-ovce, na Kockinoj bini će nas rasplesati splitski Djigibaoo koji je osnovan 2021. Članove benda čine Petar Stolnik, Antonio Šabić i Ivan Malenica. Te iste godine objavljuju svoj prvi singl “Krug” sa spotom te je time splitska glazbena scena dobila još jedan projekt.

Nakon “Kruga” slijede singlovi “I Tu Te Se Sitin”, “Ćao Bao” i četvrti singl “Žuti Mjesec” s kojim potvrđuju konstantan rad te još jedan korak naprijed u mnogim aspektima. Tijekom snimanja singla “Žuti Mjesec” pridružuju im se bubnjar Tomislav Ćurić i Melina Lakoš na klavijaturama, međutim u bendu se zadržava samo bubnjar.

Ovog ljeta Djigibaoo je imao svoju mini turneju, počevši od 5. rođendana Kampusa, nakon toga road trip do vrličkog Lake Festivala, potom u Đakovu u Rock Baru “King” i kao šećer na kraju turneja završava na Hvaru na Paiz Festivalu na kojem su svirali prije omiljenih Pips, Chips & Videoclips-a.

Neobičan spoj Elementala i M.O.R.T.-a u Parku Orsula
Neobičan spoj Elementala i M.O.R.T.-a u Parku Orsula



Tmurna zima je za njih značila zaključavanje u svoj prostor, vježbanje, stvaranje novih i boljih zvukova i naposljetku snimanje prvog albuma u Mostaru u Muzičkom Centru Pavarotti. Momci ime i datum izlaska novog albuma još uvijek čuvaju kao tajnu, ali najavljuju izlazak albuma 2023. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival
PROMO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival

Pet pozornica u pet dana, s preko 60 izvođača na čak 18 dnevnih i noćnih partija, vizualni spektakl, intenzitet i energija - sve je spremno za novi festival, prvo Verknipt Croatia izdanje!

Evo koja će predgrupa nastupiti na velikome koncertu Bajage i Instruktora u Areni Zagreb...
18. studenog

Evo koja će predgrupa nastupiti na velikome koncertu Bajage i Instruktora u Areni Zagreb...

Prema mnogim glazbenim kritičarima upravo su oni otvorili vrata spoju rocka i etno elemenata te bili inspiracija Goranu Bregoviću i mnogim drugim bendovima toga vremena
Soweto Gospel Choir dolazi u Hrvatsku u sklopu turneje
STIŽU U ZADAR, OPATIJU I ZAGREB

Soweto Gospel Choir dolazi u Hrvatsku u sklopu turneje

Zbor je trostruki dobitnik nagrade Grammy, a svojim nastupima ostavlja publiku diljem svijeta bez daha