Obavijesti

Sport

Komentari 1

Šibenčani se prisjetili svog Dražena. Sjedi na klupi, kao da će svaki čas uzeti loptu i pucati

Šibenčani se prisjetili svog Dražena. Sjedi na klupi, kao da će svaki čas uzeti loptu i pucati

Velimir Zajec predvodio je vrhušku Dinama koja se susrela s Biserkom Petrović i zapalila svijeću na Draženovom grobu na zagrebačkom Mirogoju

VIDEO

Postoji vrsta sportaša koju oslovljavamo samo imenom. To nisu zaslužili samo svojim trofejima i uspjesima, već unikatnošću. Jedinstveni, osebujni, originalni i najvažnije, svoji. To je bio Dražen Petrović. 

Pokretanje videa...

Prošla je 31 godina od tragične smrti Dražena Petrovića 00:56

Bio je rođeni pobjednik i strastveni borac, nikome nije htio priznati da je bolji od njega, čak ni najboljemu u povijesti Michaelu Jordanu. Prošla je 31 godina od smrti, ali Dražen je među nama. U brojnim uspomenama, uspjesima kojih se svako malo sjetimo i raznim anegdotama.

Šibenik: 31. obljetnica smrti košarkaškog velikana Dražena Petrovi?a Šibenik: 31. obljetnica smrti košarkaškog velikana Dražena Petrovi?a

Šibenik je i danas, baš kao svakog 7. lipnja, obilježio 31. godišnjicu smrti velikog Dražena. Na mjestu gdje je prvi put dotaknuo košarkašku loptu, ubacio prvi koš i osvojio svoj prvi trofej kojeg su mu oduzeli, ali medalju nikada nije htio vratiti. Na njegovom Baldekinu.

Sjedi na svojoj klupi, nekoliko metara od dvorane, s košarkaškom loptom kraj sebe. Zamišljeno gleda. Kao da će svakog trenutka ustati i ispaliti stotinjak trica, nasmiješiti se svojim zaraznim osmijehom i reći, tu sam ja, ne brinite se ništa. 

Šibenik: 31. obljetnica smrti košarkaškog velikana Dražena Petrovi?a

- Uvijek je teško, ali najbitnije je da se nakon 31 godine ipak slavi njegovo ime koje će bit zabilježeno za vjeke vjekova kako se kaže - rekao je hrvatski košarkaš Dario Šarić za HRT.

Čelnici Šibenika, igrači, brojna djeca, Šarić i ostali građani Šibenika položili su vijence pored Draženova kipa i prisjetili ga se kroz sve uspomene koje nam je podario.Oni najmanji imali su priliku upoznati kroz priče starijih uvidjeti kakav je istinski velikan bio i koliko je zadužio hrvatski narod.

Zagreb: Upaljene svijeće na grobu Dražena Petrovića povodom obilježavanja 31. godišnjice njegove smrti

U Zagrebu su, pak, njegova majka Biserka Petrović, Dinamova delegacija predvođena Velimirom Zajecom, predsjednik HKS-a Nikola Rukavina i izbornik Josip Sesar zapalili svijeću na Mirogoju, na posljednjem počivalištu najvećeg hrvatskog košarkaša u povijesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!