Obavijesti

Show

Komentari 62

Zvijezda 'Ludih sedamdesetih' dobila je najmanje 30 godina zatvora za silovanje dviju žena

Zvijezda 'Ludih sedamdesetih' dobila je najmanje 30 godina zatvora za silovanje dviju žena
5

Sve se dogodilo prije dvadeset godina, a žrtve navode da je glumac iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi kako bi desetljećima mogao izbjegavati posljedice

VIDEO

Glumac Danny Masterson (47), zvijezda serije 'Lude sedamdesete', osuđen je na 30 godina, do doživotnog zatvora zbog silovanja dviju žena, prenosi Daily Mail

Zvijezda 'Ludih sedamdesetih' čeka presudu: Zbog silovanja bi mogao dobiti 30 godina zatvora
Zvijezda 'Ludih sedamdesetih' čeka presudu: Zbog silovanja bi mogao dobiti 30 godina zatvora

Kada je glumac u prosincu prošle godine bio na sudu porota se nije usuglasila oko triju točaka optužbi za silovanje, a drugog puta u svibnju proglašen je krivim za dvije točke optužnice, nakon sedam dana vijećanja. Na današnjem ročištu, sud mu je izrekao i presudu, na 30 godina, do doživotnog zatvora.

Optužen je za tri silovanja koja su se dogodila između 2001. i 2003. godine u njegovoj kući u Hollywood Hillsu. U to je vrijeme i bio na vrhuncu svoje karijere. Sve tri optužbe je negirao, tvrdeći da su žrtve pristale na odnos. Tužitelji su rekli da je žrtve drogirao i uz uporabu sile ih prisilio na spolni odnos, uključujući i dugogodišnju djevojku. Istaknuli su da je iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi, kako bi desetljećima mogao izbjegavati posljedice.

Sve tri žene su također bile pripadnice iste crkve, a nakon što su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi oni su im rekli da nije riječ o silovanju, već su dio etičkog programa te su ih upozorili da ne idu policiji jer će ih 'izbaciti i ostaviti same, bez obitelji i prijatelja'. Dodale su da su ih i tijekom cijelog procesa zastrašivali, a jednu od njih je Masterson upoznao kad joj je bilo 17 godina te ju je navodno i 'uvukao' u crkvu. 

Njegov odvjetnik rekao je da je riječ o 'očiglednim izmišljotinama', koje su žene pomno isplanirale i da su im zajamčili isplatu ako tuže njegovog klijenta i Scijentološku crkvu. Crkva, čiji su članovi bili prisutni za vrijeme svih suđenja, oštro je zanijekala da ima bilo kakvu politiku koja zabranjuje svojim članovima odlazak svjetovnim vlastima.

Porota nije mogla donijeti jednoglasnu presudu o trećoj točki, tvrdnji da je Masterson silovao i svoju dugogodišnju djevojku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 62

VIDEO

Neve se nakon teškog razdoblja vratila se u 'Ljubav je na selu'
ODLUČILA DATI NOVU PRILIKU LJUBAVI

Neve se nakon teškog razdoblja vratila se u 'Ljubav je na selu'

Neve se četvrti put vratila u 'Ljubav je na selu'. Mnogi je pamte po turbulentnu odnosu s farmerom Goranom Žigom, a pisala je i farmerima Ivici Stapiću te Draženu Božiću