Obavijesti

Show

Komentari 5

Znate li koliko Mariah Carey zaradi svake godine na svojem božićnom hitu? Cifra je ogromna

Znate li koliko Mariah Carey zaradi svake godine na svojem božićnom hitu? Cifra je ogromna
8

Iako je prije toga izdala čak tri albuma, pjevačica Mariah Carey svoju popularnost može zahvaliti upravo ovom hitu. Ove godine sa trone skinula ju je Brenda Lee i pjesma 'Rockin' Around The Christmas Tree'

VIDEO

Godinama unazad redovito je bila najslušanija pjesma na streamingu, a nezaobilazna je na svim listama božićnih pjesama. Da, riječ je o legendarnom hitu 'All I Want For Christmas Is You' koji je i danas po mnogima jedan od najpopularnijih božićnih hitova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Snimljen je davne 1994., a Mariah Carey (54) izvedbom ovog svjetskog hita 'završila' je na samom vrhu glazbenih top ljestvica. Sve se to iznova ponavlja svake godine oko Božića.

Bez obzira na to što je od izlaska ove pjesme prošlo već 29 godina, 'All I Want For Christmas Is You' još se uvijek vrti na radijskim postajama.

storyeditor/2023-12-09/profimedia-0827828612.jpg

Vrtoglavi iznos zaradi svake godine

Međutim, to nije sve. Pjevačica svake godine na svojem najvećem božićnom hitu zaradi šokantno vrtoglavu svotu, a samo 2018. 'All I Want For Christmas Is You' donio joj je 625 tisuća funti, odnosno preko 720 tisuća kuna, prenosi Mirror.

Iako je prije toga izdala čak tri albuma, Mariah svoju popularnost može zahvaliti upravo ovom hitu. Napravila ga je u suradnji s glazbenim producentom Walterom Afanasieffom (65), a kako je rekao 2014. u intervjuu za Billboard, na ideju o pjesmi došli su sasvim slučajno i nisu imali pojma kakvu će popularnost postići. 

Pjesma nastala u kratkom vremenu

- Uvijek smo surađivali na takav način. Najprije smo skladali samo melodiju, a tek kasnije dovršili tekstom. Ovu pjesmu napravili smo u vrlo kratkom vremenu, bilo nam je mnogo lakše nego inače. Pokušao sam unijeti neke specifične riječi, tekst koji prije još nikad nismo mogli čuti - rekao je Afanasieff.

'All I Want For Christmas Is You' samo je jedna od mnogih božićnih pjesama koje su se našle na albumu tada 23-godišnje pjevačice.

Snimila ju je na nagovor bivšeg muža

Na snimanje božićnog albuma 'Merry Christmas' nagovorio ju je tadašnji suprug Tommy Mottola (74) s kojim je bila u braku pet godina.

Sve što želi za Božić - nije on! Mariah Carey prekinula vezu s 14 godina mlađim muškarcem?
Sve što želi za Božić - nije on! Mariah Carey prekinula vezu s 14 godina mlađim muškarcem?

Smatra se da je upravo brak sa 21 godinu starijim Mottolom lansirao njezinu karijeru. Bez obzira na to što je zarada prodaje albuma američke pjevačice bila zajednička, poteškoće u braku ipak su prevladale te se par razveo 1998. godine.

No, uspješna karijera nije došla tek tako. Malo kome je poznato da je Mariah imala teško djetinjstvo, posebno zbog svog porijekla koji joj je zadavao velike probleme kad se tek počela baviti glazbom.

Naime, njezina je majka bjelkinja, dok joj je otac bio afričko-hispanskog porijekla. Nakon što su se rastali, Mariah se često susretala s osudama i uvredama zbog kojih se često morala truditi, kako kaže, više i jače od ostalih.

Kolegica ju skinula s božićnog trona

Prisjetimo se, nakon brojnih godina i Mariah na tronu, ove je godine na Billboard Hot 100 ljestvici na prvom mjestu zasjela je pjesma 'Rockin' Around The Christmas Tree', koju pjeva Brenda Lee (74).

57. godišnje CMA nagrade u Nashvilleu

Pjevačica Brenda je tu pjesmu snimila kada je imala samo 13 godina. Pjesma je postala apsolutni hit, a i ujedno najstarija koja je zasjela na vrh ljestvice. Carey joj je tom prigodom poslala buket cvijeća kolegici kako bi joj čestitala na uspjehu.

- Draga gospođo Brenda, čestitam vam na vašem povijesnom prvom mjestu. Želim vam Sretan Božić. S ljubavlju, Mariah - napisala je glazbena diva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO