Znate li koje je pravo ime Doris Dragović? Zoran Škugor nam je ispričao sve detalje o promjeni | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 22

Znate li koje je pravo ime Doris Dragović? Zoran Škugor nam je ispričao sve detalje o promjeni

Znate li koje je pravo ime Doris Dragović? Zoran Škugor nam je ispričao sve detalje o promjeni
10

Rekao sam joj, ako se dogovorimo za suradnju, da predlažem da joj promijenimo ime, kazao nam je Zoran Škugor

VIDEO

Danas je etablirana glazbena diva, a prije gotovo 40 godina Doris Dragović postala je najtiražniji ženski izvođač u tadašnjoj Jugoslaviji. Prije nego je krenula u solo vode, karijeru je započela osamdesetih godina prošloga stoljeća u grupi More. Prekretnica u karijeri, ali i životu bila joj je pjesma 'Željo moja', netom prije koje je promijenila ime, a za to je bio zaslužan naš cijenjeni estradni menadžer Zoran Škugor.

- Bila je 1985. godine kad sam upoznao Doris, međutim, pravo ime joj je bilo Dorotea. Nikad ranije nisam čuo to ime i htio sam da nosi ime koje će biti pamtljivo i za koje neće trebati prezime, kao što kad kažemo Mišo, Oliver, Arsen znamo na koga se misli - priča nam estradni menadžer.

Glazbena diva Doris Dragović je najavila nove koncerte: 'Nema labavo, bit će jako zanimljivi...'
Glazbena diva Doris Dragović je najavila nove koncerte: 'Nema labavo, bit će jako zanimljivi...'

- Doris je dalmatinsko ime i bila je moda da se izvođača zove po imenu. Rekao sam joj ako se dogovorimo za suradnju da predlažem da se zove Doris i ona je pristala - dodaje.

Škugor nam priča da je u prosincu 1985. otišao na Televiziju Zagreb kod tadašnjeg urednika Silvija Huma, koji je i ranije čuo za pjevačicu. Predložio mu je da se Doris natječe za Jugoviziju i Hum je na to pristao.

- Tražio sam tko će joj napisati pjesmu i dogodila se 'Željo moja' Zrinka Tutića s kojom se predstavila na Jugoviziji i pobijedila - prisjeća se Škugor godine kad je Splićanka otišla na Eurosong i osvojila 11. mjesto za Jugoslaviju.

- Odmah nakon Eurosonga, u šestom mjesecu izbacila je album 'Doris' koji je do kraja godine postao najprodavaniji album ženskog izvođača u Jugoslaviji, s 200.000 prodanih primjeraka. Bila je najveća pop zvijezda - govori nam Škugor.

I zaista, Doris je od tad postala najpoznatija Doris na ovim prostorima, sinonim za eleganciju i vrhunski vokal. Njezina 'Marija Magdalena' bila je jedan od favorita na Eurosongu 1999. godine, no na kraju je zauzela visoko četvrto mjesto.

Doris Dragović dolazi u Sisak!
Doris Dragović dolazi u Sisak!

Tijekom dugogodišnje karijere snimila je brojne albume i hitove, a jedina je hrvatska pjevačica kojoj je pošlo za rukom da dva dana zaredom nastupa u rasprodanoj Areni Zagreb.

Najavila je nove velike koncerte do kraja ove godine. Slavonci će tako imati priliku s Doris uživati 19. listopada u osječkom Gradskom vrtu, Dalmatinci 23. studenog na Višnjiku u Zadru, a Riječani 6. prosinca u Dvorani Zamet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Daniela i Nenad Gračan slavili srebrni pir obnovom zavjeta: 'Tajna je u puno kompromisa'
VJENČALI SE 1999. GODINE

Daniela i Nenad Gračan slavili srebrni pir obnovom zavjeta: 'Tajna je u puno kompromisa'

Bivša Kraljica svijeta i umirovljeni nogometaš zajedno imaju tri kćeri, a Daniela ističe da joj je obiteljska povezanost najvažnija