Obavijesti

Show

Komentari 2

Zlatko Vitez za 24sata o zadnjoj izvedbi: 'Previše sam bolestan'. Došla mu je i obožavateljica!

Zlatko Vitez za 24sata o zadnjoj izvedbi: 'Previše sam bolestan'. Došla mu je i obožavateljica!
4

Nakon što je izašao na aplauz, iz publike je ispred njega došla gospođa, čestitala mu na svemu. Ona je od prvog dana uz Histrione

VIDEO

Ma nemrem više, pa imam godina, boleština, jedva sam preživio, imao sam četiri operacije srca. Meni je ovo naporno, govorio je Zlatko Vitez (73) u četvrtak u zagrebačkom Histrionskom domu. Bilo je to nakon predstave "Arsen + Vitez ili što je glumac bez slobode". Spomen je to na njegova prijatelja, najvećeg hrvatskoga kantautora, koji je godinama surađivao s glumačkom družinom Histrion, napisao glazbu za mnoge predstave.

Ekskluzivne fotografije Zlatka Viteza i Arsena Dedića: 'Moj kum Arsen zaslužio je Nobela'
Ekskluzivne fotografije Zlatka Viteza i Arsena Dedića: 'Moj kum Arsen zaslužio je Nobela'

Vitez na pozornici govori o njihovu poznanstvu, kao i o mnogim dogodovštinama. Jedna je, primjerice, bila u dječjem vrtiću u kojem su imali predstave. Viteza su pitali je li on stvarno vitez, a Zlatko je odgovorio da jest.

- Spremao sam se za političku karijeru i lagao - našalio se Vitez. Bilo je tako i s Arsenom. Jedna ga je djevojčica prepoznala.

- Pa ja znam tko ste vi, Arsen i Gabi - reklo je dijete, pa i prije dva dana, dakle pedesetak godina kasnije, izazvalo salve smijeha.

Arsen mu je pisao pjesme, bilo je tu sarkazma, ironije, svega, takav je bio Arsen. Kao i s kolegama.

- Nazvao ga je jedan kolega, pjevač, i rekao da bi on želio obraditi jednu Arsenovu pjesmu. Zanimalo ga je što misli koja bi bila najbolja. Arsen mu je odgovorio da ima jedan vinograd i da bi bilo najbolje da obradi njega - nasmijao je Vitez publiku.

Između takvih crtica o životu, prijateljstvu s Arsenom, Histrionima, a i političarima, Vitez je recitirao, pjevao i svirao violinu, uz klavirsku pratnju Olivera Beloševića. Takva je to predstava, nažalost, čini se zaista Vitezova zadnja. Kaže da se predomisliti neće.

- Ne, ako sam rekao da je dosta, onda je to tako. Dosta je bilo - pričao nam je Vitez nakon svoje posljednje izvedbe primajući čestitke.

Nakon što je izašao na aplauz, iz publike je ispred njega došla gospođa, čestitala mu na svemu. Predstavila nam se, Beba Božić od prvog je dana uz Histrione.

- S njima plešemo i pjevamo, družimo se s njima. Obožavam Histrione i, sad kad sam shvatila da je to zadnji Vitezov nastup, oči su mi pune suza - rekla nam je gospođa Biba silazeći s pozornice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO