Pažanin, Janković i Domitrović mogu slobodno reći kako su jeli četiri najbolja jela ove sezone: dva graha s buncekom te po jedan posavski gulaš i rižoto od sipe
Žiri dao gomilu desetki: Ovo je perfektno, jela su fantastična'
Ovo je fantastičan dan! Svi smo sretni. I vi zbog ocjena, a i mi u žiriju jer napokon ima smisla zbog čega
smo ovdje. Zato i vama hvala, rekao je Ivan Pažanin na kraju dana, kada su sva tri člana žirija desetkama nagradila čak dva natjecateljska para.
Mateja Domitrović, Mate Janković i Pažanin prve tri desetke su dodijelili Branku i Andriji, znanima
kao Žuti i Čale, koji su prema mišljenju žirija pripremili dva toliko ukusna jela, da ih je Mateja zatražila i
recept, a oni nju pozvali na ribarsko-lađarske večeri.
- Ovo je izvrsno! Ja sam jako zadovoljan vašim kuhanjem. Osobno, vi ste mi jedno ugodno iznenađenje.
Jednostavno rečeno, ubili ste! Skuhali ste fantastična jela bez ikakve zamjerke, od teksture, gustoće,
začina, prezentacije. Ništa ne odskače! Ma fantastično! Ovo što ste napravili, nešto između gregade i
gulaša na bianco, je perfektno - oduševljeno je objasnio Pažanin svoju odluku, a s njim su se složili i
Janković i Mateja, koji su svoje prve desetke ove sezone dali upravo Čalinom i Žutinom posavskom
gulašu od sipe i grah-varivu s buncekom. Pravilno pripremljen rižoto od sipe i izrazito moćan ričet s grahom i buncekom bili su dovoljan razlog da žiri okrene još jedan set od tri desetke, ovaj put Josipu i Miroslavu.
- Ovo je najprofesionalniji rižoto danas, izvrsno odrađeno s okusima. Osjeća se taj intenzitet sipe. Ma, ne
bi ga se posramio niti jedan profesionalac! Tako da vam ja čestitam, momci - rekao je Pažanin kako se žiri osjećao nakon što je kušao njihova jela.
Blizu desetki bili su i Nikolina i Otto, 'kemičari' kako ih na setu od milja zovu, jedini par koji je poslužio
nešto drugačije osmišljena jela. Njihova sipa u šugu s grahom i glazirani buncek s patlidžanom žiri je
nazvao 'izvanserijskim' i 'vrlo inovativnim', no malo je nedostajalo za još tri desetke (dobili su ukupno
27 bodova).
Jesu li se natjecatelji napokon probudili iz zimskog sna i počeli kuhati 'kako Bog zapovijeda'? Doznat ćemo sutra, u utorak 13. ožujka u novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 20 sati na RTL-u.