Obavijesti

Show

Komentari 5

Željko oduševio goste večerom, dobio je čak tri desetke: 'Bila je najbolja atmosfera dosad...'

Željko oduševio goste večerom, dobio je čak tri desetke: 'Bila je najbolja atmosfera dosad...'
11

Željko je za večeru pripremio predjelo 'Vjesnik proljeća', glavno jelo koje je nazvao 'Ku-Pu-Pa' te desert naziva 'Jogobeza'

Vozač Željko Marković ugostio je protukandidate trećeg dana riječkog tjedna 'Večere za 5 na selu'. Slavonac je za svoju večeru dobio visokih 38 bodova, prešao je u ovotjedno vodstvo te je ekipu oduševio atmosferom i ukusnom hranom - posebice glavnim jelom i desertom.

Pripravu večere Željko je započeo upravo desertom koje je nazvao Jogobeza. Naziv je nasmijao protukandidate, a Mirjana je prognozirala da se radi o slatkom od bijele čokolade i jagoda. Glavno jelo iduće je čega se Željko prihvatio, a nazvao ga je Ku-Pu-Pa.

- Možda bi ovo bila Pula, ovo Pazin - razmišljao je Robert o nazivu glavnog jela. Konkretnija je bila Marija - 'kupus, puretina...'. I zaista, za glavno jelo je Željko napravio pečenu puretinu, kiselo zelje i palentu. 'Malo riskantno', komentirao je Robert o puretini. Vjesnik proljeća posljednji je došao na red, a Željko ga je odlučio poslužiti za predjelo.

Mirjana nije oduševila publiku i gledatelje: 'Nije zaslužila više, nije znala što s namirnicama...'
Mirjana nije oduševila publiku i gledatelje: 'Nije zaslužila više, nije znala što s namirnicama...'

- Vjesnik proljeća? A šparoge - jasna je bila Mirjana. I zaista, šparoge su bile Željkovo predjelo. 

Nakon što je spravio večeru, Željko se okrenuo pripremi aperitiva i dekoraciji stola, a za to vrijeme gosti su nagađali što će ih točno čekati na večeri kod njega. Uskoro su i saznali, no prije večere, dočekao je Željko goste na terasi. 'Baš je bio ljubazan i gostoljubiv', pohvalila je Mirjana domaćina na aperitivu. Željko je ekipi ponudio domaću ličku šljivovicu i pelinkovac, a baš svi pili su domaću ličku rakiju.

- Osjetiš je, dobra je bila, prava domaća - pohvalio je Robert rakiju. 

Vjesnik proljeća uskoro je ekipi stigao na stol, izgled predjela svi su pohvalili.

- Okus predjela bio mi je jako dobar, u kombinaciji s fritajom nisam ovako nikad jeo, s jajima u drugoj kombinaciji - poručio je Robert.

- Fenomenalan je taj sir i te šparoge s jajima - dodala je Marija, dok je Mirjana zamjerila Željku što šparoge nisu bile dovoljno očišćene.

- Repići su trebali biti očišćeniji, krajevi su bili pretvrdi - rekla je umirovljenica iz Kastva. 

Uslijedilo je glavno jelo! Ku-Pu-Pa stigla je u obliku pečene puretine, palente i kupusa. 'Prekrasno serviran', pohvalila je Marija, a složili su se i Mirjana te Robert.

- Puretina je bila jako dobra, bila je mekana - komentirao je i Štefan pozitivno glavno jelo. 'Začini pogođeni, balansirani', dodao je Robert. 'Sočno, nije bilo suho', zaključila je o glavnom jelu Marija. 

Desert od jagoda poslužio je Željko za kraj večere na kojoj je dobio niz pohvala.

- Mislio sam da je nevjerojatno da ga je on napravio, mislio sam da ga je kupio u nekom dućanu - otkrio je Štefan.

- Zaista me iznenadio, tako izgledom lijepi kolač - pridružila se pohvalama i Mirjana. 'Jako dobra kombinacija', zaključio je Robert. 
Nakon večere, slavonskim poklonom Željko je dodatno oduševio ekipu - kobasicom od crne svinje.

- Poklon je fantastičan, jako dobar - pohvalila je Mirjana poklon. Kobasica je oduševila ekipu, a onda je uslijedila i igra znanja kao iznenađenje za kraj večeri. Mirjana je pobijedila u natjecanju pa je dobila još jednu kobasicu. 

- Bila je dosad najbolja atmosfera - pohvalio je Željka Robert, a složili su se i ostali. Na ocjenjivanju je većina to i pokazala. Marija, Štefan i Robert ocijenili su Željka čistom desetkom, tek Mirjana dala je osmicu - rekavši da je opći dojam večere bio za tu ocjenu. Ipak, njezina osmica nije omela Željka koji je dobio 38 bodova te time prešao u ovotjedno vodstvo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
Gano zablistao u 'MasterChefu' i u džep spremio nagradu od čak 3.000 eura: 'Jako sam sretan!'
ODUŠEVIO SVE

Gano zablistao u 'MasterChefu' i u džep spremio nagradu od čak 3.000 eura: 'Jako sam sretan!'

Chef Stjepan mu je priopćio da uz novčanu nagradu dobiva i ekskluzivnu priliku za stažiranje kod sva tri člana žirija