Željko je za večeru pripremio predjelo 'Vjesnik proljeća', glavno jelo koje je nazvao 'Ku-Pu-Pa' te desert naziva 'Jogobeza'
Željko oduševio goste večerom, dobio je čak tri desetke: 'Bila je najbolja atmosfera dosad...'
Vozač Željko Marković ugostio je protukandidate trećeg dana riječkog tjedna 'Večere za 5 na selu'. Slavonac je za svoju večeru dobio visokih 38 bodova, prešao je u ovotjedno vodstvo te je ekipu oduševio atmosferom i ukusnom hranom - posebice glavnim jelom i desertom.
Pripravu večere Željko je započeo upravo desertom koje je nazvao Jogobeza. Naziv je nasmijao protukandidate, a Mirjana je prognozirala da se radi o slatkom od bijele čokolade i jagoda. Glavno jelo iduće je čega se Željko prihvatio, a nazvao ga je Ku-Pu-Pa.
- Možda bi ovo bila Pula, ovo Pazin - razmišljao je Robert o nazivu glavnog jela. Konkretnija je bila Marija - 'kupus, puretina...'. I zaista, za glavno jelo je Željko napravio pečenu puretinu, kiselo zelje i palentu. 'Malo riskantno', komentirao je Robert o puretini. Vjesnik proljeća posljednji je došao na red, a Željko ga je odlučio poslužiti za predjelo.
- Vjesnik proljeća? A šparoge - jasna je bila Mirjana. I zaista, šparoge su bile Željkovo predjelo.
Nakon što je spravio večeru, Željko se okrenuo pripremi aperitiva i dekoraciji stola, a za to vrijeme gosti su nagađali što će ih točno čekati na večeri kod njega. Uskoro su i saznali, no prije večere, dočekao je Željko goste na terasi. 'Baš je bio ljubazan i gostoljubiv', pohvalila je Mirjana domaćina na aperitivu. Željko je ekipi ponudio domaću ličku šljivovicu i pelinkovac, a baš svi pili su domaću ličku rakiju.
- Osjetiš je, dobra je bila, prava domaća - pohvalio je Robert rakiju.
Vjesnik proljeća uskoro je ekipi stigao na stol, izgled predjela svi su pohvalili.
- Okus predjela bio mi je jako dobar, u kombinaciji s fritajom nisam ovako nikad jeo, s jajima u drugoj kombinaciji - poručio je Robert.
- Fenomenalan je taj sir i te šparoge s jajima - dodala je Marija, dok je Mirjana zamjerila Željku što šparoge nisu bile dovoljno očišćene.
- Repići su trebali biti očišćeniji, krajevi su bili pretvrdi - rekla je umirovljenica iz Kastva.
Uslijedilo je glavno jelo! Ku-Pu-Pa stigla je u obliku pečene puretine, palente i kupusa. 'Prekrasno serviran', pohvalila je Marija, a složili su se i Mirjana te Robert.
- Puretina je bila jako dobra, bila je mekana - komentirao je i Štefan pozitivno glavno jelo. 'Začini pogođeni, balansirani', dodao je Robert. 'Sočno, nije bilo suho', zaključila je o glavnom jelu Marija.
Desert od jagoda poslužio je Željko za kraj večere na kojoj je dobio niz pohvala.
- Mislio sam da je nevjerojatno da ga je on napravio, mislio sam da ga je kupio u nekom dućanu - otkrio je Štefan.
- Zaista me iznenadio, tako izgledom lijepi kolač - pridružila se pohvalama i Mirjana. 'Jako dobra kombinacija', zaključio je Robert.
Nakon večere, slavonskim poklonom Željko je dodatno oduševio ekipu - kobasicom od crne svinje.
- Poklon je fantastičan, jako dobar - pohvalila je Mirjana poklon. Kobasica je oduševila ekipu, a onda je uslijedila i igra znanja kao iznenađenje za kraj večeri. Mirjana je pobijedila u natjecanju pa je dobila još jednu kobasicu.
- Bila je dosad najbolja atmosfera - pohvalio je Željka Robert, a složili su se i ostali. Na ocjenjivanju je većina to i pokazala. Marija, Štefan i Robert ocijenili su Željka čistom desetkom, tek Mirjana dala je osmicu - rekavši da je opći dojam večere bio za tu ocjenu. Ipak, njezina osmica nije omela Željka koji je dobio 38 bodova te time prešao u ovotjedno vodstvo!