Obavijesti

Show

Komentari 5

'Zbog Sheerana sam krenula na put od 20 sati': Darcy iz Tajvana za 24sata o avanturi života...

'Zbog Sheerana sam krenula na put od 20 sati': Darcy iz Tajvana za 24sata o avanturi života...
13

Darcy Tseng stigla je iz dalekog Tajvana na hrvatski koncert britanskog glazbenika Eda Sheerana, a ovo joj je bio i prvi put da je u nekoj europskoj državi

VIDEO

Ne slušam ovakvu glazbu, ali ovo je bilo bru-tal-no, ova rečenica jednoga od 70.000 posjetitelja sve je što trebate znati o onome što je Ed Sheeran napravio tijekom dva i pol sata na zagrebačkom Hipodromu.  A napravio je, shvatili ste to, jedan od najvećih glazbenih spektakala uopće u samostalnoj Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Na Hipodromu se okupljaju fanovi Eda Sheerana gdje će se večeras održati koncert 01:32

Britanska pop-zvijezda prva je koja se s brojem obožavateljima približila legendarnom koncertu Rolling Stonesa 1998. godine, kada je na Hipodromu u tom trenutku bilo oko 80.000 fanova najvećeg rock'n'roll benda. Nisu to u idućim godinama uspjeli ni Metallica ni Red Hot Chilli Peppersi. A kada znate da ni internetska veza u okruženju Hipodroma nije jednostavno mogla podnijeti toliku masu...

Poznati Hrvati bili na koncertu Sheerana: Dobro su se proveli!
Poznati Hrvati bili na koncertu Sheerana: Dobro su se proveli!

Ulazi na Hipodrom, kojih je je bilo i više nego dovoljno da se pred njima ne stvaraju gužve, otvorili su se u 16.30. Iako je Sheeranov izlazak na pozornicu bio planiran za doba "kada zađe sunce", Bundekom i Avenijom Većeslava Holjevca, kojima se automobili nisu smjeli približiti, u smjeru Hipodroma slijevale su kolone dok je sunce još dobro pržilo. Kao da je kome smetalo jer tko zna kada će opet Sheeran biti Hrvatima biti "pred nosom"...

Zagreb: Na Hipodromu se okupljaju fanovi Eda Sheerana gdje će večeras održati koncert

- Prvi sam puta u Hrvatskoj, meni je sjajno, a vi uživajte u subotnjoj večeri - prvo je što je rekao publici kada je koncert otvorio hitom "Castle on the Hill" točno u 20:15.

Pozornica, na koju je "isplivao" čim je ogroman videozid od 360 stupnjeva odbrojio deset minuta, mogla se u potpunosti vidjeti iz svakog dijela. Na stadionskim pozornicama nisu svaka mjesta idealna, upravo zbog dodataka istima, ali ova na Hipodromu bila je, usto, i pravi vizualni spektakl. Dok je još bilo dnevnoga svjetla, uz dimne zavjese u svim bojama. Vatromet da ne spominjemo, a toplina plamenih efekata mogla se osjetiti i na udaljenosti od 150 metara.

Prvo upjevavanje s publikom Sheeran je odradio u pjesmi "Lego House", uz 70.000 bek-vokala.

- Budite tako glasni da u ponedjeljak svi znaju gdje ste bili!

Završili istragu: Žena u Zagrebu u četiri mjeseca izbola trojicu muškaraca! Pritvorili su je
Završili istragu: Žena u Zagrebu u četiri mjeseca izbola trojicu muškaraca! Pritvorili su je

A gdje je Sheeran bio 2010., kada je na ovome mjestu uz žestoke zvukove Metallice skakalo 35.000 ljudi?

- Ovu sam pjesmu napisao s 18 godina i pjevao je pred dvoje-troje ljudi u pubovima. Ova je pjesma promijenila sve.

Zove se "A Team", ako vam kadikad zatreba na pub-kvizovima. Za pjesmu "You are the reason" Sheeranu je zatrebao i Calum Scott, koji je, nakon jednosatnog nastupa kao predizvođač te vrlo, vrlo dobrog hrvatskog, ostao u blizini pozornice.

Koncert Eda Sheerana na Zagrebačkom hipodromu

Stigla je na nju čak i "Galway Girl" s violinom...

- Pozdravite Aliciju, recite "hi, Alicia".

I dobila je najglasniji pozdrav u životu. Manevrirao je Sheeran s laganim baladama i pjesmama rock prizvuka, pjesme iz albuma Collaborations otpjevao je u osmominutnom mashupu, ali kada su krenuli taktovi "Thinking Out Loud", čulo se samo...

- Evo je!

Nevjerojatno! Privatni vrtići u Zagrebu od jeseni poskupljuju između 150 i 250 €! Neki i više
Nevjerojatno! Privatni vrtići u Zagrebu od jeseni poskupljuju između 150 i 250 €! Neki i više

Svi s bljeskalicama, u istom tonu. Probio je Sheeran već i čarobnu granicu od dva sata, ali mora se priznati, čovjek je u top formi. Vokalnoj uvijek, ali mislimo ovaj puta na fizičku. Mokra mu je već u potpunosti bila i crna majica s natpisom Zagreb, koju je, za završne četiri pjesme, zamijenio dresom FC Ipswicha, povratnika u englesku Premier ligu. Sheeran je njihov uvjerljivo najpoznatiji navijač, takvi mogu dobiti jedino broj 10 na leđima.

'Ed, ovo je naš prvi koncert!' 

- Želite li još - kao da je trebao još i to pitati publiku, s kojom je bio u vrhunskoj interakciji i valjda je zato počastio s dodatnih gotovo pola sata.

"Shape of you", "Afterglow" i efektni vatrometni završetak s "Bad Habits", nakon dva sata i 24 minute. Rijetki njegovi koncerti traju dulje od dva sata, ali, evo, pozornicu Hipodroma nije htio napustiti kao neke druge.  I postala je mjesto jednog od njegovih najduljih koncerata.

Velika fotogalerija: Spektakl u Zagrebu, Ed Sheeran nastupio je u majici na kojoj piše 'Zagreb'
Velika fotogalerija: Spektakl u Zagrebu, Ed Sheeran nastupio je u majici na kojoj piše 'Zagreb'

- Ed, ovo je naš prvi koncert. Rei (8) i Ian (9) - nosila su transparent dva mala brata iz Slovenije.

A prvi se uvijek pamti. Oni najžedniji će i cijene pića. Za bocu vode od pola litre bila je 4,5 eura, za pola litre pivo šest, za što ste morali platiti još i dva eura pologa za čašu. A rijetki su oni koji su se u ogromne redove vraćali po dva eura. Valjda su prodavači zaslužili da im ostanu jer su s plastičnih boca morali skinuti čep, a takvo što napraviti u 2024. godini...

Koncert Eda Sheerana na Zagrebačkom hipodromu

Osiguranje? Nekoliko dana nakon terorističke prijetnje u Beču, zbog koje se nisu održali koncerti Taylor Swift, jedva da ste i primijetili.

'Mislila sam da ću se dosađivati, gadno sam se prevarila'

Koncert je oduševio i Josipa Ištuka (24) kojem je ovo bio prvi Edov koncert.

- Išao sam s djevojkom, prijateljem i njegovom djevojkom, a ovo nam je bio prvi Edov koncert. Inače nismo veliki fanovi Eda, ali znamo većinu njegovih poznatijih pjesama. Bilo je spektakularno i stvarno svaka čast na dva i pol sata zabavnog programa - rekao nam je Josip kojem se kupnja karata u zadnji trenutak itekako isplatila. 

Pjevač je oduševio i Petru Blažeković (25) koja je na koncert došla sa zaručnikom, a kratko nam je rekla kako je bilo spektakularno kako je i očekivala.

Zagreb: Na Hipodromu se okupljaju fanovi Eda Sheerana gdje će večeras održati koncert

Na koncert iz Osijeka stigla je i Mirta Salopek Kotromanović (56) koju je Ed oduševio, ali ipak ima manju zamjerku. 

- Žao mi je što nije odsvirao 'I See Fire', jako volim tu pjesmu - priznaje nam Mirta koju je ugodno iznenadio i gost Calum Scott.

Osim toga, dodaje da su dugo čekali u redu za piće, a za tri vode, dva soka i jedno pivo izdvojila je 31 euro. 

Mirta je često na koncertima, a ovaj joj ostaje u sjećanju kao jedan od boljih na kojima je bila. 

- Još samo da Bruce Springsteen dođe u Hrvatsku - rekla nam je Mirta.

S njom se složila i Ela Lugarić Hodak (32) koja je velika obožavateljica koncerata i Brucea Springsteena, a nju je Ed potpuno oduševio. 

- Isprva sam bila sumnjičava i nisam bila sigurna zašto idem na koncert. Suprug je kupio karte jer kao Ed je mega zvijezda iako to nije naš 'cup of tea' - kroz šalu nam odgovara.

- Mislila sam da znam točno pet njegovih pjesama, i da ću se dosađivati dok tih pet pjesama ne prođe, ali sam gadno pogriješila. Znala sam gotovo sve pjesme, čovjek je napravio atmosferu kakvu sam rijetko vidjela, a imam u ušima i očima dosta koncerata pa i ogromnih stadionskih - priznaje Ela. 

Za kraj je dodala da 'skida kapu Edu' te da je bilo vrhunski. 

Koncert Eda Sheerana na Zagrebačkom hipodromu

Koncert su obilježile i visoke temperature koje su užarile zagrebački asfalt, a to je osjetila i studentica Saša Utješinović (22)

- Bilo mi je dvaput loše tijekom koncerta, na početku i pri kraju. Nije bilo zraka - rekla nam je Saša.

Ona je također komentirala i cijene na koncertu i u okolici Hipodroma. 

- Pola litre vode iznosilo je pet eura, a parking kod hipodroma neki su naplaćivali i 30 eura - govori nam Saša, a zbog velikog broja posjetitelja bilo je teško i pronaći parking. 

- Ovo mi je bio prvi Edov koncert, a vjerujem da nije ni zadnji. Iznenadila sam se koliko je imao efekata, atraktivnu binu s koje ne možeš skinuti pogled - dodaje Saša.

Zbog Sheerana putovala čak 20 sati 

Među oduševljenom publikom bila je i Darcy Tseng (33) koja je doputovala čak iz dalekog Tajvana, a da dođe u Lijepu Našu trebala je rezervirati tri avionska leta i provesti 15 sati u zraku.

- Došla sam avionom, prvo sam krenula iz Kaohsiunga do Bangkoka, zatim iz Bangkoka do Istanbula pa na kraju iz Istanbula do Zagreba. Ovo mi je prvi put da sam posjetila neku europsku državu - rekla nam je Darcy kojoj je ukupno trajanje putovanja do koncerta trajalo čak 20 sati.

Emotivni Sheeran u Zagrebu pričao o najtežim trenucima: Izgubio sam najboljeg prijatelja
Emotivni Sheeran u Zagrebu pričao o najtežim trenucima: Izgubio sam najboljeg prijatelja

Naravno, Ed joj je najdraži pjevač pa ide na svaki koncert koji održi u njenoj državi, a tijekom ljetnih praznika spremna je doći bilo gdje na svijetu zbog Eda. U Hrvatsku je stigla dva dana prije koncerta.

- Dva dana razgledala sam grad s raznim 'Sheeriosima' s kojima sam prijateljica na Instagramu, a ima ih iz cijelog svijeta. Oni su također došli na zagrebački koncert Eda Sheerana - dodaje nam obožavateljica iz Tajvana.

'Sheerio' je sleng za obožavatelje britanskog glazbenika Eda Sheerana.  

Ed Sheeran bio je beskućnik, a rugali su mu se jer je mucao
Ed Sheeran bio je beskućnik, a rugali su mu se jer je mucao

Darcy se družila s raznim obožavateljima iz Njemačke, Austrije, SAD-a, a mnogi od njih vode vlastite fan pageove Eda Sheerana na društvenim mrežama. Iako se znaju godinama putem društvenih mreža, u Zagrebu su se neki upoznali i prvi put uživo.

Ona će sada u društvu prijatelja posjetiti i naš najpoznatiji nacionalni park, Plitvička jezera.

- Volim biti odmah u prvom redu s prijateljima gdje u nastupu uživam pjevajući iz sveg srca, a laseri, vatreni efekti i vatromet bili su ljepši od onih koje je radio u mom gradu - priznaje nam. 

Evo što je Calum Scott objavio prije nastupa na Hipodromu
Evo što je Calum Scott objavio prije nastupa na Hipodromu

Darcy dijeli mišljenje s mnogim obožavateljima 'riđokosog' Eda koji ističu jednu pjesmu kao najdražu, a radi se o 'Photograph'.

- To mi je najdraža pjesma jer sam zbog nje postala 'Sheerio' - dodala nam je, a radovala se i pjesmi 'Happier' koju nikad nije čula uživo. 

Darcy nam je otkrila kako je u veljači Ed bio u njenom gradu, a tada je osvojila i druženje s omiljenim pjevačem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

- Imali smo ručak i dobrog chefa. Tada sam odlučila vidjeti na kojoj strani svijeta će biti tijekom ljetnih praznika i ispala je Hrvatska! - zaključuje Darcy.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Princeza Kate na Instagramu: 'Završila sam s kemoterapijom'
OBJAVILA VIDEO

Princeza Kate na Instagramu: 'Završila sam s kemoterapijom'

Princeza je na službenom Instagram profilu objavila jedan od najosobnijih videa do sada, a u njemu govori kako joj je sada cilj nastaviti liječenje i 'riješiti se raka'