Obavijesti

Show

Komentari 1

Zaštitar Božidar dobio je visoke ocjene, ali ima i zamjerki: 'Nije uložio baš puno truda u desert'

Zaštitar Božidar dobio je visoke ocjene, ali ima i zamjerki: 'Nije uložio baš puno truda u desert'
10

Svojim protukandidatima pripremio je međimursko-švicarski jelovnik, a na kraju večeri podijelio je poklone i priredio glazbeno iznenađenje

VIDEO

Zaštitar i poduzetnik Božidar Hasan ugostio je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Božidar obožava kuhati i dobro se zabavljati te obožava razne svjetske kuhinje, koje često ima prilike isprobavati u Švicarskoj.

Ekipi je ponudio međimursko-švicarski jelovnik, a za isti je dobio 39 bodova te trenutno dijeli prvo mjesto s Jelenom.

Stela je Božidaru udijelila deset bodova, a toliko su mu bodova dali i Jerko i Božena. Malo stroža bila je tek Jelena, koja je Božidaru dala devet bodova.

- Devetku dajem zbog deserta u koji nije trebalo uložiti puno truda i zbog toga što je široke rezance radila njegova gospođa - zaključila je Jelena.

Pripravu večere Božidar je započeo predjelom naziva Med Murom, Dravom. Iako naziv predjela nije otkrivao puno, Božidar je otkrio da će predjelo sadržavati krumpire, grah, meso, slaninu, a od njih je napravio popečke.

Uslijedila je priprava deserta, kojeg je nazvao Dva prijatelja. Napravio je dva deserta - zlevanku i čokoladni desert, a odao je tako počast svom Međimurju, ali i Švicarskoj u kojoj živi i radi. Za kraj, Božidar je spravio glavno jelo - Simfonija. Napravio je Božo meso u umaku, s tjesteninom i gljivama, a usto i marelice sa slatkim vrhnjem. Neobičnu kombinaciju Božidar baštini iz Švicarske, svoje druge države.

Božidar je, nakon priprave večere, ekipu dočekao aperitivom i prigodnom glazbenom pratnjom na trubi, mladim i talentiranim Erikom. - Držao se hrabro, ali imao je tremu - poručila je Božena komentirajući Božidarov doček.

Kako bilo, ponudio je ekipi višnjevac, limoncello, miješano voće, đumbir, šljivu. Za Stelu je poslužio sok, a Jerko je imao manju nesreću uz šljivovicu - pukla mu je čaša.

Gledatelji zgroženi ponašanjem dama: 'Penjale se na stol gdje se jelo? Otišle su predaleko...'
Gledatelji zgroženi ponašanjem dama: 'Penjale se na stol gdje se jelo? Otišle su predaleko...'

- Meni je sok bio dobar - zaključila je Stela.

Uskoro je pred goste stiglo i predjelo. Izdašna kombinacija popečaka, salate i krumpira Med Murom, Dravom, oduševila je na prvu.

- Izgledalo je fantastično, točno po mom guštu, imalo je i boja i bučine mrvice, izgledalo je prefino - jasna je bila Stela.

- U ovim bojama bi uživao i daltonist - dodao je Jerko.

- Vidjelo se po mom tanjuru da mi je jelo bilo fino - zaključila je Jelena.

Loša atmosfera bacila sjenu na Dubravkinu večeru: 'Pjesma me uspavala, nije mi se svidjelo'
Loša atmosfera bacila sjenu na Dubravkinu večeru: 'Pjesma me uspavala, nije mi se svidjelo'

Predjelo je oduševilo ekipu, a uskoro je stiglo i glavno jelo. Švicarsko-međimurska simfonija ponudila je kombinaciju breskve sa šlagom, uz tjesteninu, šampinjone i meso.

- Sve lijepo i dekorativno - komentirala je Božena izgled glavnog jela.

- Nisam probala breskvu - poručila je Jelena o slatkom dijelu glavnog jela. Neobična kombinacija nije naišla na kritike.

- Rekla sam da volim slatko i slano pomiješano tako da mi je to bilo dobro, no nisam sve mogla pojesti, bilo mi je malo previše - komentirala je Božena.

- Šlag, meso i breskva - uklapalo se odlično - rekao je Jerko.

- Nisam navikla, ali ok - zaključila je Stela.

Glavno jelo naišlo je na pozitivan odjek kod ekipe, a onda je uslijedio desert - Dva prijatelja. Zlevanka se dojmila sviju, no Jelena nije mogla jesti čokoladni dio deserta jer joj je bilo previše zasitno.

- Međimurca sam pojela - našalila se.

- Nije bilo preslatko, taman - rekla je, pak, Božena. Za kraj - cijeloj ekipi je Božidar udijelio prigodne poklone, a potom je sve zaključeno glazbenim iznenađenjem - karaokama!

Najraspjevanija je bila Stela, a najmanje je do izražaja došao Jerko.

- Nisam se uspješno izborio za mikrofon, ali nikome ne zamjeram, kad pjesma krene, svi bi navalili na mikrofon - zaključio je Jerko.

POSLUŠAJTE KAKO ZVUČI 'TITANIK' NA BALKANSKI NAČIN:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Neve se nakon teškog razdoblja vratila se u 'Ljubav je na selu'
ODLUČILA DATI NOVU PRILIKU LJUBAVI

Neve se nakon teškog razdoblja vratila se u 'Ljubav je na selu'

Neve se četvrti put vratila u 'Ljubav je na selu'. Mnogi je pamte po turbulentnu odnosu s farmerom Goranom Žigom, a pisala je i farmerima Ivici Stapiću te Draženu Božiću