Obavijesti

Show

Komentari 7

'Za heroje ću pjevati pjesmu o idealnom svijetu za sve ljude...'

'Za heroje ću pjevati pjesmu o idealnom svijetu za sve ljude...'
5

Daniel Jurišević iz Rijeke proslavio se pjevanjem na A strani, a 4. veljače izvest će legendarnu pjesmu Johna Lennona Imagine na Ponosu Hrvatske i tako odati počast 15 dobitnika prestižne nagrade 24sata

VIDEO

Daniel Jurišević (34) iz Rijeke proslavio se pjevanjem na A strani, a 4. veljače izvest će 'Imagine' na Ponosu Hrvatske. 

Rijeka: Pjevač Daniel Jurišević

Dobrota, poštenje i humanost, duboko su ukorijenjeni u sve dobitnike nagrade Ponos Hrvatske. Njima je lako zamisliti da nema ratova, da svi ljudi žive u miru, pomažu jedni drugima, hrabri su i bore se za najviše ideale kao i za bolje sutra. Stoga će jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena, ona legendarnog Johna Lennona, u izvedbi Daniela Juriševića (34) iz Rijeke, biti otpjevana njima u čast. Pjevač koji je široj javnosti postao poznat pjevajući u HRT-ovoj glazbenoj emisiji A-strana i sam je, kaže, sretan što može pjevati upravo za takve ljude.

- Uvijek sto posto podržavam nastupe humanitarnog karaktera te slične projekte, a pogotovo Ponos Hrvatske, projekt koji stvarno stavlja na prvo mjesto ljude koje bi možda prošle neopaženo, a doslovno su heroji svakodnevnog života, svatko na svoj način - kaže Daniel. Pjevati je počeo još kao mali dječak, kada je imao dvije godine.

- Tada sam počeo pjevati u Zajednici Talijana u Rijeci, a očito mi se svidjelo čim se pjevanjem bavim dan-danas. Nakon te najranije dobi upisao sam uz redovnu i osnovnu muzičku školu, te sam pohađao zborove, klape... Kasnije sam postao back vokal na Hrvatska traži zvijezdu, a to me dovelo sve do natjecanja na Voice-u i A-strane - opisuje svoj glazbeni put pjevač. Upravo ga je A-strana, smatra, najviše obilježila.

Rijeka: Pjevač Daniel Jurišević

- Prisutstvo u tom showu mi je dalo ne samo priliku pjevati na televiziji, nego sam iz njega puno toga i naučio. iza svakog nastupa i svake emisije stoje brojne probe te brojni sati provedeni uz profesionalce koji pomažu oko izgovora riječi, metrika, načina izvedbe u svakom dijelu pjesme i svemu onome što je važno u pjevanju. Puno sam naučio te jako puno dao u tom show-u te će uvijek imati posebno mjesto u mome srcu - kaže Jurišević. A-strana mu i privatno budi lijepa sjećanja, jer tamo je, kaže, nastupla i njegova supruga Ana.

- I ona je baš kao i ja nastupala i na Voice-u i na A-strani i od tamo nosimo prekrasna zajednička sjećanja. Sada imamo i tri godine staru curicu Lunu koja je već krenula našim stopama i jako voli pjevati - otkrio je Daniel. Po struci je ekonomist, zaposlen je pa se pjevanjem bavi u slobodno vrijeme.

- Pjevam kad me netko pozove i zadovoljan sam, a u budućnosti ću možda opet pisati svoje pjesme - kaže pjevač.

Nagradu Ponos Hrvatske Daniel će zajedno s ostalim izvođačima uveličati 4. veljače u HRT-ovu Studiju 10. Izravan prijenos možete pratiti na Drugom programu HRT-a u 20 sati. Ponosni pokrovitelji Ponosa Hrvatske su Pevex, Hrvatska pošta, Erste banka, INA, OTP banka, PPD, Končar, Telemach, Fina i Studenac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival
PROMO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival

Pet pozornica u pet dana, s preko 60 izvođača na čak 18 dnevnih i noćnih partija, vizualni spektakl, intenzitet i energija - sve je spremno za novi festival, prvo Verknipt Croatia izdanje!

Evo koja će predgrupa nastupiti na velikome koncertu Bajage i Instruktora u Areni Zagreb...
18. studenog

Evo koja će predgrupa nastupiti na velikome koncertu Bajage i Instruktora u Areni Zagreb...

Prema mnogim glazbenim kritičarima upravo su oni otvorili vrata spoju rocka i etno elemenata te bili inspiracija Goranu Bregoviću i mnogim drugim bendovima toga vremena
Soweto Gospel Choir dolazi u Hrvatsku u sklopu turneje
STIŽU U ZADAR, OPATIJU I ZAGREB

Soweto Gospel Choir dolazi u Hrvatsku u sklopu turneje

Zbor je trostruki dobitnik nagrade Grammy, a svojim nastupima ostavlja publiku diljem svijeta bez daha