Obavijesti

Show

Komentari 3

Ž. Klemenčić i Tomislav Špiček žiri u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Ž. Klemenčić i Tomislav Špiček žiri u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'
5

S proljećem na RTL televiziju stiže i 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', gastronomsko - natjecateljski show u kojem će uživati svi zaljubljenici u tradicionalna hrvatska jela

RTL Televizija u svojoj proljetnoj shemi gledateljima predstavlja 'Tri, dva, jedan – kuhaj', novi kulinarski show koji nas vraća pomalo zaboravljenim, ali nikada prežaljenim tradicionalnim jelima. Natjecatelje će kroz izazove kuhanja voditi Antonija Blaće, a njihova jela ocjenjivat će dvočlani žiri koji čine domaći gastro-guru Željka Klemenčić i poznati chef Tomislav Špiček. 

Od članice žirija Željke kandidati i gledatelji imat će što naučiti. Izdavačica i glavna urednica časopisa 'Mrvica' bila je idejna začetnica i prva urednica mjesečnika Dobra hrana. 

'Svaki tjedan pokrivat ćemo drugu regiju Hrvatske'

Njezina 'Mrvica' multimedijalni je magazin za ljude poput nje, kojima se cijela životna filozofija vrti oko prirodne, jednostavne i slasne hrane. Željki je kulinarska tradicija iznimno važna i mišljenja je da su zdravi kulinarski temelji ključna stvar za razvoj i napredak stoga je raduje što će se u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj' proći sve regije Hrvatske.

- Svaki tjedan pokrivat ćemo drugu regiju Hrvatske, što će meni biti jako zanimljivo - priznala je Željka, koja se itekako veseli prenijeti svoje znanje i entuzijazam kandidatima, zajedno s drugim članom žirija, jednim od najpoznatijih i najsimpatičnijih kuhara u Hrvatskoj, Tomislavom Špičekom.

Tomislav Špiček vrhunski je kuhar kojeg je publika upoznala u showu 'Kruške i jabuke'

-Tradicija mi je itekako bitna i zato mi je drago što će se na njoj temeljiti naš show. Rijetke su emisije u kojima se ta baština čuva... - izjavio je Tomislav, vrhunski kuhar kojeg je šira javnost upoznala preko TV emisije 'Kruške i jabuke'. Tomislav je svoju ljubav prema tradicionalnom kulinarstvu i gastronomiji usavršavao u zagrebačkom hotelu Esplanade te je pet godina bio chef kuhinje uglednog zagrebačkog restorana Baltazar, a 2004. je proglašen Kuharom godine u izboru revije za vino, gastronomiju i turizam 'Svijet u čaši'. Izdao je i knjigu 'Moja zima' sa svojim najdražim receptima iz koje se jasno vidi zašto je stekao nacionalnu popularnost.

'Bit ću pravedan, ali i strog'

- Bitno je da jelo lijepo izgleda, a to ovisi i u kakvom se stilu servira. Ali okus je ipak najvažniji. Bit ću pravedan. Ali i strog ako vidim da se nešto ne radi kako treba. Kandidatima bih poručio nek' se ne boje kad rade i nek' opušteno kuhaju i bit će sve u redu - kaže Špiček.

'Natjecatelji su svih dobnih skupina, od 19 do 72 godine'

- Stvarno sam oduševljena izborom kandidata, ovime što sam imala prilike dosad vidjeti i čuti. Mislimo da će biti stvarno šaroliko društvo. Posebno mi je drago da su zastupljene mnoge hrvatske regije, a i natjecatelji su svih dobnih skupina, od 19 do 72 godine, što bi moglo biti vrlo zabavno - izjavila je Željka Klemenčić.

Osim što će testirati svoja znanja o domaćoj, tradicionalnoj kuhinji, natjecatelji i gledatelji će u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' dobiti priliku prisjetiti se okusa jela naših baka. Otvorit će se tu mnoga važna pitanja - u čemu je razlika između makarske i imotske torte, što je tajna pravog fišpaprikaša ili pašticade, žgvaceta ili tripica...

Do ovog televizijsko-kulinarskog spektakla ostalo je još malo vremena. Natjecatelji i dvoje sudaca, Željka i Tomislav, pokazat će gledateljima kako najjednostavnija jela mogu biti najukusnija te kako nas okusi mogu vratiti u neka davna vremena. 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' je show u kojem prošlost oživljuje, a budućnost vas vidi kao odličnog kuhara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3