Obavijesti

Show

Komentari 58

Evo kako glasati na Eurosongu

Evo kako glasati na Eurosongu
11

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

VIDEO

Baby Lasagna razvalio je u finalu Eurosonga! Društvene mreže 'gore' od hvaljenja njegovog nastupa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Baby Lasagna uoči prve polufinalne večeri 00:51

Podsjetimo, ove godine je produkcija uvela neke promjene u sama pravila Eurosonga. Promjene su uveli i za glasanje. 

U nastavku pročitajte detaljan vodič za Eurosong 2024. godine. 

Kako glasati na Eurosongu? 

Još jedna od promjena na Eurosongu ove godine je i glasanje. Među njima je i princip glasanja za zemlje koje ne sudjeluju na natjecanju, 'Rest Of The World' kategoriju, čiji će se bodovi prikazati kao bodovi još jedne zemlje. Oni mogu glasati za svoje favorite 24 sata prije svakog polufinala i finala.

A kako glasati? Svi glasači, i oni iz zemalja koje sudjeluju, kao i oni iz zemalja koji ne sudjeluju, mogu glasati preko aplikacije 'Eurovision App' ili direktno na stranici www.esc.vote. Naravno, kao i svake godine, može se glasati i SMS-om i pozivom.

Nazovite 06155 + redni broj pjesme u finalu (01-26).

Pošaljite SMS na 666555 s rednim brojem pjesme u finalu (01-26).

Cijena poziva iznosi 0,50 € za fiksne i 0,67 € za mobilne mreže, a cijena SMS poruke iznosi 0,49 € /SMS s uključenim PDV-om.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dizajnerica pokazala kako je nastao outfit Baby Lasagne 00:57

Kako glasati u finalu Eurosonga? 

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin. Dakle, od 37 pjesama, u finalu će ih biti 26. 

Glasanje za gledatelje čije se zemlje ne natječu moći će glasati već nakon generalne probe dan prije finala, a glasanje će se zatvoriti kada počne prijenos uživo. Za sve ostale, uključujući i Hrvatsku, u finalu će moći glasati i prije nego počne prvi nastup, a glasanje će ostati otvoreno 25-40 minuta nakon zadnjeg nastupa. U finalu mogu glasati gledatelj svih 37 zemalja koje se natječu. 

Glasaju i svi stručni žiriji 37 zemalja, a glasove će natjecatelji od njih dobiti temeljem svog nastupa na generalnoj probi u petak 10. svibnja. Zatim će se svi bodovi zbrojiti. Ukoliko prvo i drugo mjesto bude izjednačeno, pobjednik Eurosonga bit će onaj koji je dobio više bodova od publike iz zemalja koje nastupaju, kao i gledatelja iz kategorije 'Rest of the World'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Baby Lasagna u Švedskoj 03:44

Tko je u stručnom žiriju? 

U stručnom žiriju svake od 37 zemalja je pet članova koji dolaze iz svijeta glazbe i performansa s relevantnim profesionalnim iskustvom. Oni će davati svoj sud prema idućim kriterijima: Skladba i originalnost pjesme, kvaliteta izvedbe na pozornici, vokalni kapacitet izvođača te generalni dojam izvedbe. 

Žiri će dati svoje ocjene i u polufinalnim emisijama, no te se ocjene neće ubrajati, osim u iznimnom slučaju da glasovi publike ne budu validni. 

Tko vodi Eurosong? 

Sve tri zabavne večeri će voditi holivudska zvijezda Malin Åkerman te Petra Mede, švedska voditeljica koja se već nekoliko puta našla u ovoj ulozi. Malin, koja je rođena u Stockholmu, danas živi u Los Angelesu, a proslavila se ulogama u serijama 'The Comeback', 'Billions' i 'Entourage', a glumila je i u filmovima 'Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta', 'Nevolje u raju', 'Prisila na brak' i brojnim drugima.

- Ne mogu opisati svoje osjećaje. Jako sam uzbuđena i pomalo nervozna, ali u pozitivnom smislu. Uvijek mi se sviđao Eurosong, biti dio ovog fantastičnog showa zajedno s Petrom je ostvarenje sna. Osim toga, Petra je jedna od najsmješnijih žena koje sam ikad upoznala - rekla je za Eurovision.tv.

Petra Mede je pak već vodila Eurosong, prvi put 2013. godine, a onda i 2016. godine. 

- Zamislite da ponovno dobijete priliku voditi Eurosong. To je tako nevjerojatna čast. Nakon što sam ga prvi put sama vodila, a zatim s divnim Månsom Zelmerlöwom uz sebe, sada se jako veselim suradnji s Malin. Ne poznajemo se otprije, ali smo se već par puta srele i već me potpuno kupila. Bit će mi zadovoljstvo raditi s njom - rekla je ona. 

Eurosong će za hrvatsku publiku prenositi HRT, a komentator prijenosa je Duško Ćurlić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'
24SATA NA SETU 'VELIKOG PERICE'

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'

Šerbedžija u 'Dnevniku velikog Perice' glumi glazbenog menadžera. 'To je na neki način 'nasljednik' Ernesta Fulira iz filma, kojeg je igrao veliki Relja Bašić', rekao je glumac za 24sata

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši
Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'
REAGIRALA NA NEGATIVAN KOMENTAR

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'

Nakon što je Severina pozvala pratitelje da potpišu peticiju za pravo na pobačaj, našla se na meti negativnih komentara