Obavijesti

Show

Komentari 18

Završila ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Završila ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024.
14

Ceremonija je započela u 21 sat, a na njoj nisu bili svi hrvatski sportaši i sportašice jer su se neki vratili iz Pariza čim im je završeno natjecanje

Nakon više od dva tjedna sportske akcije, Pariz je pripremio svečano zatvaranje Olimpijskih igara 2024. godine. Nastupali su Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers i reper Snoop Dog, koji je nosio baklju na otvorenju. Na ceremoniji zatvaranja stigao je i Tom Cruise u stilu 'Nemoguće misije'.

Pogledajte na kojem mjestu je Hrvatska završila na ljestvici medalja i tko je najbolji u regiji
Pogledajte na kojem mjestu je Hrvatska završila na ljestvici medalja i tko je najbolji u regiji

Osim brojnih nastupa izvođača, ceremonija je uključivala i mimohod sportaša, dodjelu medalje, proglašenje završetka OI-ja i primopredaju olimpijske zastave.

Na ceremoniji, koja je počela u 21 sat, nisu bili svi hrvatski sportaši i sportašice jer su se neki vratili iz Pariza čim im je završeno natjecanje.

Kolinda Grabar-Kitarović pružila podršku 'barakudama' nakon poraza u finalu: 'Idemo dalje!'
Kolinda Grabar-Kitarović pružila podršku 'barakudama' nakon poraza u finalu: 'Idemo dalje!'

Hrvatsku zastavu na večerašnjoj ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara nosili su taekwondoašica Lena Stojković i taekwondoaš Ivan Šapina. Stojković je osvojila broncu u kategoriji do 49 kilograma, a Šapina je u kategoriji +80 kilograma izgubio borbu za brončanu medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ZAVRŠNE SCENE

Na službenom zatvaranju Olimpijskih igara u Parizu 2024. spektakularni čin pripao je Tom Cruiseu, koji se s vrha stadiona spustio užetom tijekom pjevanja američke himne, a onda je preuzeo olimpijsku zastavu. Sljedeće Olimpijske igre 2028. su u Los Angelesu. 

24sata

Na ceremoniji zatvaranja nastupio je i bend Red Hot Chilli Peppers s pjesmom Can't Stop te Billie Eilish.

Zatim je prikazan i nastup repera Snoop Dogga i Dr.Drea.

Inače, glazbenici su svoje nastupe prethodno snimili u Los Angelesu, a izabrani su zbog njihove povezanosti s tim gradom.  

EMOTIVNI GOVOR

Tony Estanguet, trostruki olimpijski prvak u C1 i predsjednik odbora Olimpijskih igara, imao je emotivni govor. Poslije njega o ovogodišnjim Igrama i Parizu govorio je Thomas Bach, koji je osvojio zlatno odličje u mačevanju na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. 

24sata
ZANIMLJIVOSTI

Umjetnički direktor Thomas Jolly otkrio je da je ceremonija zatvaranja zamišljena kao "spoj čuda s distopijom", a u jednoj su sekvenci prikazani putnici iz drugog prostora-vremena koji stižu na Zemlju i otkrivaju ostatke povijesti Olimpijskih igara, dok akrobati obnavljaju čuvenih pet prstenova Igara. U ceremoniju je uključeno više od 100 plesača, cirkuskih umjetnika i drugih izvođača.

GLAZBENE TOČKE

Nastupao je kultni francuski bend Phoenix. Nakon njega zapjevao je francuski glazbeni duo Air, koji su nedavno napravili pravi spektakl u Šibeniku. Nastup je otvorio hit pjesmom Playground Love.

24sata
ČAROBNI PERFORMANS

Na ceremoniji nastupali su izvođači, plesači i cirkuski umjetnici. Akrobati su izvodili vratolomije odjeveni u specijalne kostime.

24sata

Kasnije se izvela himna Apolonu.

Komentari 18