Obavijesti

Show

Komentari 2

Urban&4 pjevali u zagrebačkom Saxu: 'Nezapamćena emocija...'

Urban&4 pjevali u zagrebačkom Saxu: 'Nezapamćena emocija...'
4

Na koncert Damira Urbana i njegove četvorke u zagrebačkom klubu Sax nižu se pozitivne reakcije

VIDEO

Najavili su ranije ovoga mjeseca povratak u klubove, na ono iskonsko i početno, a prvi u nizu klupskih koncerata za Damira Urbana i njegovu Četvorku bio je zagrebački Klub Sax! koji slavi 25 godina rada. Obožavatelji su tamo na jučerašnjem koncertu u uzavreloj i krcatoj klupskoj atmosferi doslovce oči u oči sudjelovali u Urbanovom glazbeno-emocionalnom dijalogu.

Gledatelji razočarani izborom pjesama u The Voiceu: 'Kakve su ovo dosadnjikave stvari?'
Gledatelji razočarani izborom pjesama u The Voiceu: 'Kakve su ovo dosadnjikave stvari?'

Energija publike bila je toliko posebna da se na trenutke činilo kao da je Urban na licu mjestu angažirao Zbor Kluba Sax! sastavljen od mješovitih glasova mlade i stare publike koja je pjevala svaku pjesmu u transu, ne mareći ni najmanje za svoje glasnice.

Urban&4 su izvodili pjesme s posljednjeg, nagrađivanog albuma "Lipanj, Spranj, Kolovoz", kao i prijašnjih albuma, pa je publika u prepunom zagrebačkom klubu mogla čuti "Nitko osim nas", "Kasno je za ljubav", "Dirigent", "Ruke", "Moja", "Sutra ćemo pričati" i mnoge druge, a na pjesmi "Mjesto za mene" je Urban odlučio publici predstaviti Marinu Ramljak čiji je mentor u glazbenom showu HRT-a The Voice. Zadovoljna publika nagradila je njezinu izvedbu ovacijama. 

O nastupu vrhunske "Četvorke" iza Urbana koji čine Luka Toman, Sandi Bratonja, Marko Bradaschia te Saša Markovski govori komentar iz jedne od objavljenih recenzija koncerta: "Sve zajedno, velika sretna obitelj, što javno pokazuju na pozornici, ne samo skladnim sviranjem, nego i emocijama koje proživljavaju tijekom sviranja, kao i čestim prisnim trenucima tijekom koncerata." - Nikola Knežević, Music Box.

Ako je suditi prema koncertu u zagrebačkom klubu, ne treba najavljivati kakva će atmosfera biti u Urbanovom rodnom gradu i Pogonu kulture koji je rasprodan u minutama, ne satima. Očito je poveznica i intima između publike i Damira Urbana u klupskim prostorima nešto što nadilazi sami koncert, i zato im se riječki glazbenik uvijek rado vraća. Klupski koncerti koji slijede biti će bez sumnje jedinstven doživljaj.

Urban će kraj koncertne godine obilježiti s preostala dva koncerta koja će održati sutra i prekosutra (29. i 30. prosinca) u riječkom Pogonu, a valja napomenuti da su oba koncerta rasprodana u rekordnom roku ranije ovoga mjeseca. 

Par sati prije jučerašnjeg koncerta Urban&4 su objavili pjesmu "Blijeda u proljeće" kojim najavljuju novi album, prvi nakon višestruko nagrađivanog albuma "Lipanj, srpanj, kolovoz". Novi singl nisu stigli premijerno izvesti u Zagrebu, no možda će već riječka publika imati više sreće i dočekati njegovu praizvedbu uživo.

Glazbu i tekst nove pjesme "Blijeda u proljeće" napisao je Damir Urban, a aranžman je djelo cijelog benda Urban & 4 i Mateja Zeca koji je također zaslužan za snimanje, mix i mastering. Producenti pjesme su Damir Urban i Matej Zec. Videospot koji tek treba nastati objavit će početkom godine.

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S JUDITOM FRANKOVIĆ BRDAR:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Neve se nakon teškog razdoblja vratila se u 'Ljubav je na selu'
ODLUČILA DATI NOVU PRILIKU LJUBAVI

Neve se nakon teškog razdoblja vratila se u 'Ljubav je na selu'

Neve se četvrti put vratila u 'Ljubav je na selu'. Mnogi je pamte po turbulentnu odnosu s farmerom Goranom Žigom, a pisala je i farmerima Ivici Stapiću te Draženu Božiću