Obavijesti

Show

Komentari 29

Umro je Alain Delon (88)

Umro je Alain Delon (88)
6

Bio je ikona francuskog i svjetskog filma, veliki zavodnik čiji su život obilježile tragedije. Među najznačajnijim filmovima u kojima je glumio u dugoj karijeri su 'U zenitu sunca', 'Samuraj', 'Borsalino'...

VIDEO

Francuski glumac Alain Delon preminuo je danas u 89. godini. 

- Alain Fabien, Anouchka, Anthony, kao i Loubu (njegov pas), su duboko ožalošćeni što objavljuju vijest o smrti svoga oca. Preminuo je mirno u svome domu u Douchyju, okružen sa svoje troje djece i obitelji - stoji u izjavi njegove obitelji za francusku novinsku agenciju AFP.

Pokretanje videa...

Francuski glumac Alain Delon preminuo u 89. godini 03:48

Bio je ikona francuskog i svjetskog filma, veliki zavodnik čiji su život obilježile tragedije. Potkraj 1968. našao se u središtu velikog skandala oko ubojstva njegova tjelohranitelja Stevana Markovića.

Delon tada priznaje bliske veze s podzemljem, no ipak ga oslobađaju krivnje. Afera čak nije naudila njegovoj karijeri. Nakon toga, počeli su mu nuditi uloge u kriminalističkim filmovima, a publika ga je nakon afere uživala gledati u tim ulogama.

Među najznačajnijim filmovima u kojima je glumio u dugoj karijeri su 'U zenitu sunca', 'Samuraj', 'Borsalino', 'Rocco i njegova braća', 'Gepard', 'Sicilijanski klan', 'Policajac'…Dobitnik je nagrade César za film Naša priča i počasne nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Na Filmskom festivalu u Cannesu 2019. Delonu je uručena počasna Zlatna palma za doprinos kinematografiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

'Radila sam za Harisa Džinovića i Melinu. Rukama sam joj prala gaće i dala plaću za njen račun!'
ŠOKANTNA ISPOVIJEST DADILJE:

'Radila sam za Harisa Džinovića i Melinu. Rukama sam joj prala gaće i dala plaću za njen račun!'

Svoju garderobu nije željela nositi u vešeraj, već me tjerala da njene stvari osobno perem na ruke, uključujući i gaće i komplet donje rublje, prisjeća se dadilja