Obavijesti

Show

Komentari 6

U 'Život na vagi' ušli su s 2600 kilograma: Pobjednik će osvojiti 20.000, a nefinalist 7.500 eura

U 'Život na vagi' ušli su s 2600 kilograma: Pobjednik će osvojiti 20.000, a nefinalist 7.500 eura
15

Nagrada za najveći postotak izgubljene tjelesne mase kod kuće (kod kandidata koji ispadaju) iznosi 7500 eura

VIDEO

Početkom rujna u sedmu sezonu ''Života na vagi'' ušlo je 14 novih kandidata i dva povratnika iz druge sezone showa, supružnici Ljube i Goran Bartulović. U show se prijavilo više od 1000 ljudi, a njih 16 dobilo je priliku pokazati kako su ozbiljni u namjeri da poboljšaju zdravlje - izgube kilograme, nauče pravilno se hraniti i ponajprije porade na sebi.

storyeditor/2024-01-03/prvo-vaganje.jpg

Kandidati sedme sezone najdeblji su dosad

Osim tih benefita, za trud mogu dobiti 20.000 eura, a nagrada za najveći postotak izgubljene tjelesne mase kod kuće (kod kandidata koji ispadaju) iznosi 7500 eura. Kandidati sedme sezone najdeblji su dosad i na prvom vaganju težili su 2631,5 kilograma, a njihov prijašnji tjedni meni sastojao se od 12,5 kilograma šećera, 56 kilograma pekarskih proizvoda, 55 kilograma mesa i samo jedne zdjele povrća! Najdeblji kandidat ove sezone je Krunoslav Šuvak (32) s 201 kilogramom, a najmlađi 21-godišnji Martin Jakubovski, koji je u show ušao sa 159,7 kilograma i kojeg je bodrio i njegov tata Ivan, gledateljima poznat iz četvrte sezone ''Života na vagi''.

Tko sve ide u finale 'Života na vagi'? 'Ovo će biti jako napeto'
Tko sve ide u finale 'Života na vagi'? 'Ovo će biti jako napeto'

Natjecatelji su prvo bili smješteni u kuriji Lipa iz 18. stoljeća u okolici Karlovca, a izazove su odrađivali na jezerima i rijekama toga kraja.

Prva je ispala Marsela

Posljednja četiri ciklusa showa proveli su na novoj lokaciji - u Nacionalnom parku Brijuni. Show je prva napustila Marsela Karamatić iz crvenog tima, no kad su natjecatelji u izazovu dobili mogućnost da im se ispuni želja - kapetan crvenog tima Goran tražio je da se ona vrati u show.

- Drago mi je što sam se vratila - rekla je Marsela, koja je vani izgubila šest kilograma.

Zbog obitelji su htjeli doma

Anđela Akrap bila je druga kandidatkinja koja je napustila show zato što je molila svoj crveni tim da glasaju za nju jer su joj previše nedostajala djeca i obitelj te nije više mogla usredotočiti se samo na sebe. Iako su svi kandidati razumjeli njezine razloge, oba tima bila su vrlo tužna što odlazi.

- Jedva čekam da vidim i zagrlim svoje! Drago mi je što sam došla i uspjela zbog njih, da može mama biti zdrava i dalje nastaviti zbog njih - rekla je Anđela, koja je u ''Život na vagi'' došla sa 116,3 kilograma, danas ima 107,7, što znači da je izgubila 8,6 kilograma, to je 7,4% tjelesne mase.

Treniraju dva-tri puta na dan

Inače, treninzi u showu održavaju se dva-tri puta na dan, no natjecatelji i puno hodaju, otprilike četiri-pet kilometara na dan, tako da su svi rekordi srušeni kad su u zajedničkom izazovu, prvom takvom u svih sedam sezona showa, uspjeli prehodati 4,042.568 koraka. Prilikom posjeta nutricionistice Martine otkriveno je da kandidatkinja Irena ima gotovo 70% masti u organizmu, Ljube ima 72%, a Marsela 60%.

- Doslovno nemam mišića u tijelu - komentirala je Marsela Karamatić.

Među mnogobrojnim testiranjima liječnici su mjerili i biološku dob kandidata - starost njihova organizma. Ljubi su rekli kako njezin organizam ima 80 godina iako ima tek 33 godine, Marsela ima 27 godina, no njezin organizam 56! Kruno ima 32 godine, no njegov organizam ima 77 godina!

Goran je imao prvi plus na vagi

Prvi plus na vagi imao je kapetan crvenog tima Goran - bio je u plusu 0,6 kilograma, što je plus od 0,4% tjelesne mase. 

Silvija i Mislav su se zaljubili

Show je dobio i svoj prvi par. Silvija Temšić i Mislav Vlašić iz crvenog tima priznali su da su se zaljubili.

- U Mislavu sam pronašla sigurnost, stijenu. Sad je već prošlo neko vrijeme otkad je sve počelo i paše mi ova ljubav i to što smo zajedno. Ne pamtim kad sam se posljednji put ovako osjećala, i sigurno i zaštićeno - rekla je Silvija, a Mislav je dodao: "Silvija je moja prva prava veza i prva prava djevojka. Lakše mi sve pada jer imam posebnu osobu u kući i puno mi znači njezina podrška".

Nominirali Irenu jer je plakala

Kandidati su nominirali Irenu Pušec za izlazak iz showa jer je pokazala da su joj treninzi previše.

- Istina je da smo se dogovorili tko kad ide kući - rekla je Marie, a svi su napisali Irenino ime jer su joj dva treninga na dan previše i sve je boli te stalno plače.

- Meni vani neće biti teže jer sad imam svoje 'ja' i neću dati da mi bude teže. To želim dokazati svima koji su poput mene - odlučno je rekla Irena, koja je napisala Marie jer se isto osjeća kao ona. Marie je plakala, a Irena je rekla: "Mi smo žene koje su prošle puno i znam da ćemo vani napraviti jako puno". Na prvo vaganje Irena je došla sa 169,9 kilograma, a izgubila je 16,6 kilograma, što je 9,8% tjelesne mase. Irena želi imati sto kilograma u roku dvije godine, no prvi je cilj operacija koljena.

Marie je prva pala ispod 100 kg

Prva kandidatkinja ovogodišnje sezone koja je pala ispod 100 kilograma bila je Marie Pascale Bančić. Ova kandidatkinja u show je stigla sa 117,9 kilograma, a izgubila je 20,4 kilograma, što je 17,3% tjelesne mase. Kad je shvatila da zauvijek napušta show, rekla je da nije bila razočarana.

- Osjećala sam se jako dobro jer sam išla svojoj kući. Nisam bila razočarana, samo nisam bila zadovoljna međuljudskim odnosima ondje, što se vidjelo iz priloženog. Jednostavno, neke osobe nisi mogao voljeti - rekla nam je. Izgubljenim kilogramima je zadovoljna.

Marie vidi Šepića kao pobjednika

Marie ima favorita za pobjedu.

- Favoriti su mi moji plavci, a od crvenih Mislav Šepić. Vidim njega kao pobjednika jer je stvarno predan tome i stvarno se dao u to. Od svih crvenih bilo bi mi drago da on pobijedi, a od plavaca bih voljela da bilo tko pobijedi - zaključila je.

Mislav Šepić u showu se sprijateljio s kandidatom Goranom.

- Postoji mali strah od izlaska. Čak ne do finala nego poslije, da uspijem izdržati, jer sam jednom već pokleknuo i udebljao se - iskren je bio Šepić, a Goran mu je govorio kako je bitno da ga svi podupiru. Šepić je poslije dodao da je sretan što je naučio pravilno se hraniti i što ga je sve izgradilo i ojačalo kao osobu.

- Ovo je težak, mukotrpan proces, u kojem puno stvari naučiš, ali teško je, laže tko kaže da je lako - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Samanta srušila rekord u Životu na vagi: 'Još nijedna žena nije ovoliko skinula na 1. vaganju'
SVAKA ČAST!

Samanta srušila rekord u Životu na vagi: 'Još nijedna žena nije ovoliko skinula na 1. vaganju'

'Ona se svako jutro diže u rane ure i hoda. Ona je radila još ekstra, ova je brojka opravdana', pohvalila je Samantu trenerica Mirna