Slastičarski okršaj u eteru RTL-a se nastavlja, a pred kandidatima su večeras novi izazovi – spravljanje američke pite od bundeve i slavnog francuskog quichea
U borbu za imunitet sirovim tijestom i tajnim mješavinama
Imate dva osnovna sastojka, no to ne znači nužno da je to što radite jako jednostavno. Tijesto vam mora biti lijepo pečeno, mora biti prhko. I krema mora biti lijepo pečena i glatka. I pazite na začine, upozorila je Petra Jelenić.
Pridruženi član žirija u sljedeće dvije emisije je Mirjana Špoljar, šefica slastičarnice hotela Esplanade, trostruka državna prvakinja u slastičarstvu i slastičarska sutkinja. Do sad je skupila dvadeset godina staža u prestižnom hotelu, a pripremu slastica je specijalizirala u Berlinu, u restoranu s dvije Mcihelinove zvjezdice. Hrvatske slastice je prezentirala po zemlji i inozemstvu, a u njezinim su slatkim remek djelima uživale brojne zvijezde poput Stinga, Orlanda Blooma i Boba Dylana.
Unatoč savjetima, kandidati se i dalje služe neobičnim alatima u kuhinji, a neki se čak i razbacuju namirnicama. Situacija u showu je sve napetija, a u današnjoj će emisiji naučiti i vrijednu lekciju - pita mora biti pečena do kraja kako bi se mogla jesti. Tko se razbacuje hranom, tko voli al dente, a tko će biti najbolji i osvojiti imunitet?