Sanja je svojim protukandidatima pripremila jela od slanutka, pilećih prsa, čilija, karfiola, celera, jagode i jabuke
Tvrdim lazanjama i nedovoljno stisnutom tortom Sanja osvojila 38 bodova: 'Nije mi odgovaralo'
Novu sezonu 'Večere za 5' otvorila je operna solistica Sanja Toth. Simpatična Osječanka obožava druženje i kuhanje pa je u najdugovječnijem kulinarskom showu već sudjelovala. Svoje vještine Sanja je predstavila voditelju skladišta Dejanu, umirovljenici Jadranku, kućanici Miroslavi i kozmetičarki Ivani.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Fino, Finije, Najfinije - nazivi su jela kojima je Sanja pokušala osvojiti protukandidate. U tome je očito i uspjela jer je za svoja jela dobila visokih 38 bodova. Komplimenti su prštali sa svih strana, unatoč desertu koji i nije do kraja uspio.
Sanja je pred svoje protukandidate stavila jelovnik od zanimljivih sastojaka - slanutka, pilećih prsa, čilija, karfiola, celera, jagode i jabuke.
Pripremu večere započela je desertom kojem je nadjenula naziv Najfinije. Ivana je pretpostavljala da će Sanja ekipi predstaviti voćnu tortu. Nakon deserta, Sanja pripremila predjelo naziva Fino.
Jadranka je predosjetila da će za predjelo jesti pileća prsa i slanutak. Donekle je bila u pravu jer je operna solistica za predjelo pripremila više vrsta pašteta, a sve je završila pripremom glavnog jela koji je nazvala Finije. Za glavno jelo poslužila je panirane punjene lazanje.
Nakon pripreme večere i stola, ovotjedna ekipa upoznala se te je među njima odmah zavladalo dobro raspoloženje. Uskoro ih je Sanja dočekala u sjajnom raspoloženju, uz prigodni aperitiv.
- Imam domaću rakiju - ponudila je operna solistica gostima. Usto, bio je tu i konjak, a ekipa je s veseljem nazdravila za lijepo druženje.
Predjelo pod nazivom 'Fino svidjelo se gostima'. Šareno, svega pomalo. Jako ukusno, pozitivno sam se iznenadio - pohvalio je jelo Dejan. Jadranka se oduševila okusom jela, dojmilo ju je to više nego sam izgled predjela.
- Prvi put sam sada jela humus, jelo je bilo finog okusa, oduševilo me - dodala je Ivana.
U ugodnoj atmosferi, nastavilo se Finijim - glavnim jelom.
- Glavno jelo bilo je jako lijepo servirano, šaroliko postavljeno na tanjuru - komentirala je Ivana. Serviranje je pohvalila i Miroslava.
Najfinije jelo večeri posljednje je stiglo na stol - desert, torta od jagoda s mascarponeom. Sanjina torta nije se stisnula do kraja, no komentari su i dalje bili jako pozitivni.
- Crveno, osvježavajuće, čini se da je ukusno i da je uloženo puno truda - komentirao je Dejan.
- Nije je izbacilo iz takta što joj desert nije uspio, no bilo joj je žao - dodala je Jadranka.
- Desert je izgledao potopljeno. Okus je bio fantastičan - komentirala je Ivana.
- Sve je fino - zaključila je Miroslava.
Nakon fine večere i prigodnog poklona, zapjevala je ekipi Sanjina kolegica Ivana Medić, solistica osječkog HNK. Pridružila joj se i Sanja, a ekipa se oduševila.
- Predivno mi je bilo to, predivno - komentirali su gosti.
- Mislim da bih mogla krenuti u kazalište, svakako ću pogledati neku njezinu predstavu - dodala je kozmetičarka Ivana.
Krasnim iznenađenjem privela se prva ovotjedna večera kraju.
- Draga Sanja, moja ocjena za večeru je čista desetka. Slanutak nisam nikad probao, ovo je bilo izvrsno. Glavno jelo također, desert
osvježavajući i fin, a vi kao domaćica opušteni i nasmijani, iznenađenje vrhunsko. Svaka čast - pun je komplimenata bio Dejan, koji je udijelio desetku.
Desetke su dale i Ivana te Miroslava. Jadranka je, pak, jedina Sanji dala osam bodova.
- Lazanje su bile tvrde i hladne, a torta mi nije odgovarala jer se nije dovoljno stisnula krema - zaključila je.