Obavijesti

Show

Komentari 12

Trener Edo nam otkrio: 'Kćerima dajem da sve probaju. Cenzura i restrikcija su put u propast...'

Trener Edo nam otkrio: 'Kćerima dajem da sve probaju. Cenzura i restrikcija su put u propast...'
10

Trener Edin Mehmedović petu sezonu zaredom vodi kandidate ‘Života na vagi’ u borbi za bolju budućnost. ‘Puno je to, nisam ni sanjao da bi mogao toliko dugo trajati na projektu’, kaže

VIDEO

Proteklog tjedna počela je osma sezona showa 'Život na vagi'. Kandidati zajedno imaju više od dvije i pol tone, a u borbi za bolju budućnost vode ih treneri Mirna Čužić i Edin Mehmedović.

Tijekom tri mjeseca intenzivnog snimanja pratili su ih i voditeljica Marijana Batinić te nutricionisti i psiholozi, a sve kako bi im pomogli u gubitku viška kilograma te usvajanju zdravih prehrambenih navika. Snimanje je završilo sredinom kolovoza, treneri su otišli na zasluženi odmor, a kandidati su borbu nastavili kod kuće. O atmosferi na snimanju, kandidatima i obitelji razgovarali smo s trenerom Edom.

Mateu je teško zbog Romanova odlaska iz 'Života na vagi': 'Sad samo mislim na ženu i djecu...'
Mateu je teško zbog Romanova odlaska iz 'Života na vagi': 'Sad samo mislim na ženu i djecu...'

Nova sezona je puna je noviteta. Je li bilo izazovnije nego prijašnjih sezona?

Kad misliš da si već sve vidio, kad se pitaš može li te još nešto iznenaditi, ima li još izazova i trikova koje nisi već prokužio, tad život pred tebe stavi novi zadatak. Češkaš se po ćelavoj glavi, kopaš po iskustvu, sve ono što znaš ponovno propitkuješ, iznova poslaguješ na novi način kako bi mogao odgovoriti na izazov koji je pred tobom. To je najljepši dio! Ta borba, traženje rješenja u nepoznatoj situaciji.

Kakva je bila atmosfera na setu, a kakva kad su se kamere ugasile?

Projekt nam je svima ušao pod kožu, svi smo kao velika obitelj. Od producenta Vanje, asistenata produkcije, snimatelja, ekipe zadužene za ton do nas ispred kamera. Svi funkcioniramo sjajno. To osjete i natjecatelji, pa se mogu lakše koncentrirati na proces. Nije lako biti toliko izložen kamerama, stoga se svi jako trudimo da im što je moguće više olakšamo.

Jesu li kandidati ikad posrnuli za nekom slasticom ili fast foodom?

Iskušenja su u osmoj sezoni na svakom koraku, zato vas pozivam da nas pratite jer znam da će naša draga nutricionistica Martina dati mnogo korisnih informacija.

Kandidati su se vratili kući, ali pred njima je još dug put do finala i općenito promjene životnog stila. Jeste li ih dodatno savjetovali?

Čujemo se, ali ih ne gnjavim previše jer im trenutno traje vrijeme prilagodbe na život vani. Mi dali sve da, kad dođu svojim kućama, budu spremni na ono što ih čeka. Sad je na njima da nam svima pokažu tu promjenu.

Ovo vam je bila peta sezona showa. Što vas motivira sve ove godine?

Kad radiš ono što voliš, ne treba ti motivacija. Prožima me zahvalnost zato što sam dobio tu priliku nakon tolikih godina boraveći u teretani. Pet sezona je stvarno puno. Nisam ni sanjao da bi mogao toliko dugo trajati na ovom projektu. Možda se vama ili nekome čini kako se puno dajem i trudim, ali istina je suprotna. Toliko sam puno više dobio radeći s našim natjecateljima da mi se uloženi trud ponekad čini premalen.

Kako podnosite televizijsku slavu?

Kakvu slavu? Dođite kod mene doma, pa ćete vidjeti tko je najveća zvijezda. Lijepo je dobiti priznanje za svoj rad, u tome guštam i to me ispunjava.

Što volite raditi u slobodno vrijeme?

Sport mi je bio prva ljubav, nebitno koji. Tako je ostalo i do danas. Ponekad odem na trening sa svojim rukometašima iz dječačkih dana, bacim hakl ili partiju tenisa. Da se mene pita, igrao bih se svaki dan, ali zahvaljujući mojim kćerima, igra mi se najčešće svodi na lutkice i legiće.

Koliko trenirate i što se najčešće može pronaći na vašem jelovniku?

Manje nego što bih htio, ali dovoljno da nahranim dušu. Kretanje mi je osnovna potreba i ako prođe nekoliko dana da ne potrošim tu silnu energiju, to osjetim na fizičkoj razini pa mi se počnu paliti svi mogući alarmi u tijelu. Kad je prehrana u pitanju, volim eksperimentirati. Kuhamo doma svaki dan, nekad supruga, nekad ja. Otkako smo roditelji, još više pazimo da je prehrana uravnotežena.

Imate tri kćeri. Dođu li vam ikad s idejom da pojedu pizzu ili neku vrstu fast fooda?

Ne libim se djeci dati i da jedu ono što nosi etiketu 'nezdrave hrane'. Naučio sam da su restrikcija i cenzura put u propast. Edukacija i iskustvo jedini su kriteriji napretka. Na vrlo praktičnoj razini, kad je hrana u pitanju, dozvoljavam da sve probaju, ali ih pokušavam osvijestiti o tome koliko je za njihovo zdravlje bitno što unose u svoj organizam.

Bave li se i one sportom?

Zar je bilo šanse da bude drugačije? Mene je, osim roditelja, sport odgojio i jako vjerujem u tu filozofiju. Ne očekujem da postanu olimpijske prvakinje, ali neka sportska kultura mora postojati. Redovita tjelesna aktivnost svaki je dan na meniju. Najstarija kći Linda svašta je probala, od jahanja do badmintona. Ovo ljeto smo igrali vaterpolo na moru, pa je sad i to zanima. Lorena se pronašla u sportskom penjanju, voli svoju trenericu i jedva čeka da opet krene. Najmlađa Ariana još nije ušla u sistem, ali ima peh da je tata gnjavi čim smo skupa.

Tko je stroži? Supruga Petra ili vi?

Gospođa majka je ponosna nositeljica te titule. Previše sam neozbiljan za to. Ponekad pokušam, ali mi se djeca počnu rugati, pa brzo odustanem. Volim disciplinu i dogovor, ali kad se prijeđe granica, onda ide hlađenje u šumu.

Prati li vas obitelj na malim ekranima?

Podržavaju moj rad, što me čini jako sretnim. Sad i najmlađa Ariana prati, ali ide ranije spavati pa joj moram sve prepričati dok je uspavljujem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Došao je kraj jednom poglavlju u životu Jelene Rozge: 'Mislim da će taj dan biti puno suza...'
PJEVAČICA JE PREPUNA EMOCIJA

Došao je kraj jednom poglavlju u životu Jelene Rozge: 'Mislim da će taj dan biti puno suza...'

Pop zvijezda nizala je uspjeh za uspjehom, a sada je vrijeme za novo poglavlje. 'Bit će puno suza, dolazi mi mama i još puno dragih mi ljudi ', poručila je Rozga iz Sarajeva