Tamara za 24sata o vitkoj liniji: 'Zimi cijepam drva, a prehrana? Lakše me obući nego nahraniti' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 2

Tamara za 24sata o vitkoj liniji: 'Zimi cijepam drva, a prehrana? Lakše me obući nego nahraniti'

Tamara za 24sata o vitkoj liniji: 'Zimi cijepam drva, a prehrana? Lakše me obući nego nahraniti'
16

Tamara Razum je i u showu 'Brak na prvu' redovito trenirala sa svojima reality suprugom Filipom

VIDEO

Tamaru Razum gledatelji poznaju iz sociološkog eksperimenta 'Brak na prvu' gdje se udala za Filipa Belića. Tamarina velika ljubav je sport, a ona nam je ispričala svoju fitness priču, otkrila nam svoju prehranu, a i dala savjet svima onima koji imaju problema s kilogramima. Tamarin fitness put počeo je još dok je bila plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja za djecu. Ples ju je odveo u svijet animacije, gdje je uz probe za mjuzikle odrađivala i druge aktivnosti za taj posao.

Klara nakon 'razvoda' od Lovre za 24sata: 'Izgubljen je, a mene je sram što sam toliko psovala'
Klara nakon 'razvoda' od Lovre za 24sata: 'Izgubljen je, a mene je sram što sam toliko psovala'

- Jedna od aktivnosti je svima dobro poznati aqua aerobic pa sam razvila ljubav prema još jednoj vrsti rekreacije. S animacijom sam putovala i živjela na različitim destinacijama, gdje sam imala prilike voditi i različite vrste aktivnosti. Krenulo je s Porečom, gdje sam bila glavna koreografkinja, nastavilo se s Grčkom, te Korčulom, a sve se nekako posložilo kada sam godinu dana radila u Tajlandu - rekla nam je pa otkrila da je tamo vodila pilates, aerobik, fitness, dječje plesove i razne interaktivne programe, a najviše joj se svidio spoj plesa i aerobika.

- Uz sve prikupljeno znanje, nakon povratka u Hrvatsku završila sam naobrazbu za trenericu fitnessa uz glazbu. Kako se razvila i velika ljubav za rad s djecom, odlučila sam završiti i tečaj za dadilje kako bih mogla spojiti te dvije ljubavi. Dio vremena radila sam kao pomoćni trener gimnastike pa nastavila s radom u školi i vrtiću - objasnila je.

Tamara nam je otkrila i da će uskoro ostvariti svoj najveći san, a to je pokretanje svog vlastitog posla i otvaranje studija. 

- Trenutno je u procesu opremanje dvorane, a otvaranje je predviđeno za kraj ljeta ili početak jeseni. To je moj mali početak, a u planu imam i veće projekte. Glavna mi je motivacija rečenica jedne osobe koja mi je ostala jako zacrtana u glavi: 'Ne možeš raditi ono što voliš, zarađivati od toga i biti sretna, moraš nešto žrtvovati.' Pa sam ja rekla - samo me gledajte! Ples i fitness su ono što ja jesam i ono što volim, a to ću i dalje raditi - objasnila je te dodala da je oduvijek zaljubljena u sport, jedan je period trenirala i boks, odbojka joj je neizostavni dio života, a zainteresirana je i za ekstremnije sportova - hodanje po špagi, ples na svili, a sada uči i plesati salsu.  

Priznala nam je da je tijekom svog fitness puta imala oscilacija u kilogramima. U njenom slučaju nije bilo problema sa skidanjem, nego dobivanjem kilograma.

- Primjerice, u mjesec dana dobila bih jedan kilogram, a u jednom danu izgubila tri. Imala sam samo kosti i mišiće. Smatram da se premalo pozornosti pridaje toj vrsti problema s kilogramima te oscilacijama u težini. Ako se ne nađe zdravstveni problem kao razlog takvog stanja, uvijek preporučim razgovor sa psihologom da se vidi je li to možda povezano sa psiho/emocionalnim stanjem, što je kod bio mene slučaj. Nakon što sam riješila stvari koje su mi izazivale takvo stanje mogu reći da nemam većih oscilacija u kilaži - priznala nam je. 

Mura iz 'Braka' pokazala nam je zaručnički prsten! Marko otkrio: 'Nisam ga dugo morao birati!'
Mura iz 'Braka' pokazala nam je zaručnički prsten! Marko otkrio: 'Nisam ga dugo morao birati!'

I u showu 'Brak na prvu' je redovito trenirala s Filipom.

- Nakon što sam upoznala njegovu obitelj, pozvao me i da mu se pridružim na treninzima. Trenirali smo otprilike triput tjedno ili kad sam se uspjela probuditi ujutro - rekla nam je Tamara.

A kako izgleda njen trening?

- Brzo mi dosadi klasično izvođenje vježbi pa većinu treninga odradim s treningom plesa ili aerobika. Kada na repertoaru nisu ples i aerobik, odradim zagrijavanje skakanjem sa štrikom te izmjenom boksačkih udaraca, serijom čučnjeva, izdržaja u čučnju, serije sklekova, izdržaj u planku, mountain climbing, iskorake s jednom pa s drugom nogom, povlačenje i razne varijacije na temu. Naravno, kada je zimski period, dio treninga za gornji dio tijela zamjeni svakodnevno nošenje i cijepanje drva - objasnila nam je Tamara. 

Prehrana joj je vrlo raznolika i u prosjeku jede pet puta na dan, a kaže nam, da ju je lakše obući nego nahraniti. Za doručak najčešće jede zobene pahuljice s voćem i orašastima plodovima ili jaja s maslinovim uljem uz salatu. Naravno, nekada se i na njenom tanjuru nađe sendvič s purećom šunkom i povrćem ili palačinkice. 

- Užina, ili kako ja to zovem drugi doručak, najčešće bude neki snack, voće, čaj s keksima ili kava. Za ručak često jedem varivo, jela na žlicu ili meni nadraže - juhu od buće i brokule. Obožavam azijsku hranu pa su riža i kozice barem jednom tjedno na meniju, ostalo odlazi na kombinaciju piletine i povrća, njoke sa šampinjonima i vrhnjem, popečke od krumpira i brokule te francusku salatu… Ako imam drugu užinu, to je uvijek nešto slatko; čokoladica, kolač ili popijem cappuccino. Za večeru najčešće jedem salatu s puno povrća i avokadom. Navečer često znam biti jako gladna pa trebam količinski puno, ali kalorijski malo hrane, pa je puna zdjela povrća na salatu uvijek pun pogodak. Naravno, nađe se često i malo špeka ili samoborske salame pod 45 te malo sira s krastavcima ili maslinama. Mogu reći da se hranim - po domaći premium edition - objasnila je. 

A zalomi joj li se ponekad da jede fast food?

- Rijetko, kad sam baš u žurbi, znam stati u McDonald's ako baš nemam druge. Naprotiv, volim pojesti vani i jednom tjedno se počastim ručkom, ali uvijek idem tu u Samoboru u lokalne restorane na nešto domaće i većinom zdravo. Trenutno su mi najdraži bao bunsi s kozicama, a neraskidivu ljubav imam prema telećim rebarcima i sushiju koji su posebna kategorija - objasnila nam je. 

Dala je i savjet svima onima koji imaju probleme s kilogramima. 

-  Nemojte pokušavati izgledati kao netko drugi, radite na tome da izgledate kao najbolja verzija sebe. Svi smo različiti. Kako ne postoje dvije iste osobe, tako i ne postoje dva ista tijela. Upoznajte svoje tijelo, naglasite atribute, a mane prihvatite. Zamislite kako biste vi željeli izgledati u svojem najboljem izdanju. To najbolje izdanje ne mora biti tijelo Heidi Klum, nego ono u kojem se vi najbolje i najljepše osjećate. Tako ćete mene često vidjeti s trbuščićem jer se tako ugodnije osjećam nego sa setom pločica na trbuhu, a i kao bonus, to mi štiti maternicu - zaključila je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Starije - iskusnije: Ovi parovi su pokazali da ljubav ne poznaje velike razlike u godinama...
PRIVUKLI PAŽNJU

Starije - iskusnije: Ovi parovi su pokazali da ljubav ne poznaje velike razlike u godinama...

Vlatka Pokos ljubi devet godina mlađeg bivšeg ragbijaša, dok je Marko Livaja oženio 14 godina stariju bivšu manekenku Iris