Obavijesti

Show

Komentari 0

Talijanski film u kojem glavnu ulogu ima Tesa Litvan, imat će svjetsku premijeru u Veneciji

Talijanski film u kojem glavnu ulogu ima Tesa Litvan, imat će svjetsku premijeru u Veneciji
3

Talijanski dugometražni igrani film "Diva futura", u kojem jednu od glavnih uloga ima hrvatska glumica Tesa Litvan, uvršten je u natjecateljski program ovogodišnjeg, 81. Venecijanskog filmskog festivala

VIDEO

U režiji ugledne talijansko-američke glumice, scenaristice i redateljice Giulie Louise Steigerwalt, ta se filmska drama temelji na biografiji "Non dite alla mamma che faccio la segretaria. Memorie di una ragazza normale alla corte del re dell'hard" Debore Attansio, nekadašnje tajnice popularne agencije za erotsku zabavu Diva Futura.

Film prati život Riccarda Schicchija, osnivača te agencije koja je osamdesetih i devedesetih godina klupskim nastupima, tiskanim izdanjima, a kasnije i filmovima izazvala pravu revoluciju u industriji erotske zabave u Italiji.

Drama natopljena seks scenama dobila Zlatnog lava u Veneciji
Drama natopljena seks scenama dobila Zlatnog lava u Veneciji

Jednu od njegovih 'diva', suprugu Evu Henger tumači Tesa Litvan, koja je ulogu dobila na audiciji između više od 120 glumica iz cijele Europe. Njih samo deset bilo je pozvano u Rim na završnu audiciju gdje su je izabrali.

- Snimalo se u Rimu i okolici, a sa svim probama, dolascima i odlascima trajalo je više od dva i pol mjeseca - rekla je za Hinu Litvan, koja će i sama u Veneciji prvi put pogledati film.

Dodala je kako joj je ta uloga bila vrlo zahtjevna, jer se radnja proteže kroz više desetljeća pa je prošla kroz glumačke transformacije od mlade djevojke, ženu i trudnice do majke dvoje djece.

Litvan se već priprema za odlazak u Veneciju, a u rujnu je čeka početak rada na novoj predstavi, drami "Kralj Gordogan" Radovana Ivšića u zagrebačkom HNK, gdje je kao dugogodišnja stalna suradnica Drame i Opere ostvarila brojne zapažene uloge.

Završila je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u rodnom Zagrebu, a u dosadašnjoj filmografiji 28-godišnje glumice ističu se "Ljubav ili smrt" Daniela Kušana i "Nosila je rubac črleni" Gorana Dukića. Surađivala je, među ostalima, s Danom Budisavljević na "Dnevniku Diane Budisavljević" i Danisom Tanovićem na seriji "Uspjeh".

Zvijezda filma 'Hit Man' došla je golišava na crveni tepih: Zlatni lanci jedva su prekrili bradavice
Zvijezda filma 'Hit Man' došla je golišava na crveni tepih: Zlatni lanci jedva su prekrili bradavice

Film "Diva futura" je njezina druga suradnja s talijanskom redateljicom, nakon jedne od glavnih uloga u filmu "Settembre", za koji je Steigerwalt osvojila nagradu za najboljeg mladog redatelja "David di Donatello" koju dodjeljuje Accademia del Cinema Italiano.

Steigerwalt je diplomirala filmsku umjetnost na rimskom sveučilištu Sapienza, usavršavala se na UCLA u Los Angelesu, a nakon glumačke karijere posvetila se pisanju scenarija za koje je i nagrađivana.

"Diva Futura" njezin je drugi dugometražni film u kojem je ponovno redateljica i scenaristica. Film je ostvaren u produkciji vodeće talijanske neovisne produkcijske kuće Groenlandia, a u njemu glume još Pietro Castellitto, Barbara Ronchi, Lidija Kordić i Denise Capezza.

Međunarodni filmski festival u Veneciji, uz festivale u Cannesu i Berlinu najvažnija filmska manifestacija na svijetu, ove će se godine održati od 28. kolovoza do 7. rujna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Otac joj je estradni moćnik, dao joj je stan, a ona se bavi ručnim radom: 'Ima sve, ali je skromna'
RODITELJI SU JOJ PONOSNI

Otac joj je estradni moćnik, dao joj je stan, a ona se bavi ručnim radom: 'Ima sve, ali je skromna'

Saša Popović jedan je od najmoćnijih ljudi na regionalnoj sceni, a njegova kći Aleksandra, unatoč bogatstvu u obitelji, gradi svoj skromniji put