Gabriel je za svoju večeru osvojio 31 bod, razveselio je ekipu poklonima, a Sandra mu je dala čistu desetku kako bi ga potaknula da nastavi kuhati
Svi su pohvalili trud domaćina Gabriela, ali im večera nije bila baš ukusna: 'Kiselo i neslano'
U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' gošće je u Rovinju ugostio ekonomist Gabriel, a pripremao im je morske specijalitete.
Predjelo je nazvao Rovigno tesoro, glavno jelo Sipa i ekipa, a desert Maškare. Srdele su dobile dobre komentare, u glavnom jelu najviše kritika dobila je palenta, a fritule su stvarno bile šećer na kraju. Gabriel je za svoju večeru dobio 31 bod, ali i poticajnu desetku kako bi nastavio kuhati.
Domaćin je imao neke sitne komplikacije prilikom pripreme jela, a kad su stigle, gošće su primijetile da je bio malo nervozan i uzbuđen. Nakon sira i pića dobrodošlice počeli su s predjelom - srdelama na savor. Slađani su se više svidjele srdele koje je Snježana pripremila, ali je pohvalila Gabriela što nije stavio luk. Sandri je bilo ukusno, baš kao i Lorelli koja je priznala da je očekivala lošije predjelo.
Za glavno jelo domaćin je poslužio šugo sa sipama, lignjama i škampima s palentom.
- Okusi su bili slatkasti, balansirani, a palenta tvrda“, komentirala je Lorella, a Slađana i Snježana dodale su kako je bila jako suha i neslana te da ih nije oduševilo glavno jelo. Slađana je bila sretna što je prvi put sama čistila škamp i bilo joj je fino jer je podsjeća na piletinu. „Mekane lignje, mekana sipa, palentica je bila malo tvrđa - rekla je Sandra dok je Lorella pohvalila šugo.
Fritule s grožđicama Gabriel je poslužio za kraj večere, a Slađani se bile jako fine i mekane.
- Bile su malo masne - dodala je Snježana.
- Fritule su mu jako dobro uspjele - pohvalila je Lorella domaćina, a Sandra zaključila:
- Bile su ukusne i mekane.
Domaćin je gošće razveselio poklonima, a stigli su i Rovinjski rokeri i raspjevali ekipu. Za svoju večeru Gabriel je dobio desetku od Sandre koja je pohvalila njegov trud i želi ga potaknuti da i dalje kuha, Snježana je dala osmicu za domaćinov trud i pohvalila savor, Lorella je dala sedmicu jer su joj bile bolje prijašnje večere, a Slađana šesticu uz objašnjenje:
- Predjelo mi je bilo previše kiselo i ponavlja se od ponedjeljka, glavno jelo mi je bilo neslano, pogotovo palenta, a desert mi je bio odličan.