Obavijesti

Show

Komentari 15

Sve je spremno za kontroverzno kraljevsko vjenčanje: Princeza se udaje za američkog šamana

Sve je spremno za kontroverzno kraljevsko vjenčanje: Princeza se udaje za američkog šamana
12

Princeza Martha Louise i holivudski šaman Durek Verrett već su nekoliko godina zajedno, no javnost ih baš i ne voli. On tvrdi kako je predvidio teroristički napad 11. rujna, a ona da priča s anđelima...

VIDEO

Norveška princeza Martha Louise (52) udaje se za svog američkog partnera, samozvanog šamana Dureka Verretta (49). Prošle godine objavili su datum, a Martha Louise također se odrekla svojih kraljevskih dužnosti. Nju se i dalje zove princezom, ali zbog posla alternativne medicine koji vodi s budućim suprugom, ne može više predstavljati kraljevsku obitelj. 

Tko je Durek Verrett? 

Durek Verrett poznat je po promicanju neutemeljene medicinske prakse. Ranije je sugerirao da je rak izbor te prodavao na internetu medaljone koji navodno štite od Covida-19. Osim toga, u svojoj knjizi je preporučio vježbe za 'uklanjanje otisaka iz vagina koje su ostavili prethodni seksualni partneri'. 

Meet and Greet at Hotell 1904 in Alesund

Verrett, holivudski guru kojeg slijede zvijezde poput Gwyneth Partlow i Antonia Banderasa, sebe opisuje kao 'šamana 6. generacije', a ranije je tvrdio da je uskrsnuo iz mrtvih, kao i da je predvidio napad 11. rujna u SAD-u dvije godine prije nego što se dogodio. 

Zašto je princeza Martha Louise kontroverzna? 

Martha Louise sestra je prijestolonasljednika Haakona i godinama slovi za 'kontroverznu princezu Norveške', prvenstveno zbog svoje uključenosti u alternativno liječenje. Pokrenula je i školu koja je imala za cilj pomoći ljudima da 'dođu u kontakt sa svojim anđelima'. 

Kontroverzna norveška princeza udaje se za šamana: Tvrdi da je predvidio napade 11. rujna...
Kontroverzna norveška princeza udaje se za šamana: Tvrdi da je predvidio napade 11. rujna...

Princeza je prethodno bila udata za pisca Arija Behna. Razveli su se 2017., a Behn - koji je govorio da pati od depresije - počinio je samoubojstvo na Božić 2019.

Funeral service of Ari Behn (1972-2019) Photo: Albert Nieboer / Netherlands OUT / Point de Vue OUT

Ona i Verrett objavili su zaruke prije dvije godine, uz blagoslov kralja Haralda. 

Oslo: Kraljevske obitelji zajedno proslavile 80. ro?endan kralja Haralda i kraljice Sonje

- Uzbuđeni smo što se Durek Verrett pridružio obitelji i veselimo se proslavi velikog dana s njima - rekli su norveški kralj i kraljica u izjavi i poželjeli paru 'sve najbolje'. 

Vole li ih Norvežani? 

No ta romansa tada nije dobro prolazila u norveškoj javnosti, bez obzira na blagoslov kralja i kraljice. Norvežani su tada imali 17 posto niže mišljenje o kraljevskoj obitelji, a gotovo svi su kao razlog naveli princezu i šamana.

Norveška princeza zaručena za šamana 'ostavila' kraljevske dužnosti, posvetit će se sebi...
Norveška princeza zaručena za šamana 'ostavila' kraljevske dužnosti, posvetit će se sebi...

Verrett je tada to prepisao rasizmu, ponavljajući pritužbe koje je imala i Meghan Markle kada se pridružila britanskoj kraljevskoj obitelji. 

- Ne žele vidjeti crnca u kraljevskoj obitelji - rekao je tada u snimci na društvenim mrežama. 

Gdje će biti vjenčanje? 

Vjenčanje će se održati u slikovitom Geirangeru, na obali fjorda koji je proglašen svjetskom baštinom UNESCO-a, a gosti već danima pristižu u Alesund, gradu u blizini tog fjorda. Kako navodi VG.no, u petak će gosti na brodu stići u Geiranger, a tijekom vožnje fjordom vidjet će i spektakularne slapove 'Sedam sestara'. 

Geiranger: Brod Queen Elizabeth uplovio u norveški fjord Geiranger

Slavlje traje četiri dana, a očekuje se oko 350 gostiju. Sve je započelo u Alesundu u četvrtak u Hotelu 1904. Nakon što stignu u Geiranger, poznatu turističku destinaciju, goste očekuje tulum navečer. 

Sama ceremonija vjenčanja bit će u subotu, a svadbeno slavlje održat će se u Hotelu Union. Četverodnevno slavlje završit će s 'brunchom' u nedjelju. 

Tko je već stigao od gostiju?

Već u četvrtak su se gosti krenuli skupljati, a među njima su i prijestolonasljednik Haakon te njegova supruga princeza Mette-Marit koja je također ovih dana pod povećalom javnosti nakon što je njezin sin, posinak budućeg kralja, napao djevojku. Marius Borg Høiby (27) prije dva tjedna je priznao nedjelo i javno se ispričao za svoje ponašanje. 

Meet and Greet at Hotell 1904 in Alesund

- Prošlog vikenda dogodilo se nešto što se nije smjelo dogoditi. Tjelesne ozljede i uništavanje predmeta u stanu počinio sam u alkoholiziranom stanju nakon svađe i kokaina. Imam nekoliko mentalnih poremećaja što znači da sam tijekom svog odrastanja i odraslog života imao, i još uvijek imam, izazova. Dugo sam se borio sa zlouporabom opojnih sredstava, zbog čega sam se liječio u prošlosti. Sada ću nastaviti s ovim tretmanom i shvatit ću ga vrlo ozbiljno - stoji, između ostalog, u izjavi

Princeza koja priča s anđelima i šaman: Romansa koju Norveška ne voli, a oni su ludo zaljubljeni
Princeza koja priča s anđelima i šaman: Romansa koju Norveška ne voli, a oni su ludo zaljubljeni

Marius nije viđen za sada u Alesundu, ali njegova majka je za norveške medije rekla kako se njoj i suprugu jako sviđa taj grad. 

- Lijepo je ovdje otići u šetnju. Puno smo jeli - rekla je, dok je zajedno sa suprugom šetala gradom. 

POGLEDATE VIDEO: ZEČIĆ DIPLOMIRAO NA SENDVIČIMA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Valentina je razočarala Tonija: 'Došla je da bude viđena...'
NOVI DAN U 'LJUBAV JE NA SELU'

Valentina je razočarala Tonija: 'Došla je da bude viđena...'

Ostalo je još da Toni upozna Valentinu, koja je imala veliku tremu. Valentina mu je otkrila kako se iz Pule ne bi selila jer voli more, što mu je malo zasmetalo