Kraljica blaguje iz posebnih tanjura koji su ukrašeni dijamantima, safirima i dragim kamenjem koji su prije 30 godina vrijedili 500 tisuća funti, no ključne su ipak namirnice
Što jede Elizabeta? Za njezinu formu i dugovječnost zaslužna je pomno isplanirana prehrana
Bivši kuhar kraljice Elizabete (95) otkrio je za britanske medije što ona svakodnevno jede i zbog čega već 40 godina izgleda gotovo isto.
Oko 7 ujutro popije čaj s mlijekom bez šećera te nekoliko kolačića da je prođe jutarnja glad.
Doručak joj počinje u 9 sati i gotovo uvijek jede žitarice s jogurtom i tost s marmeladom, a ponekad se odluči za kajganu s dimljenim lososom i tartufima.
Kaže kako kraljica ima mramorni tanjur s tri zlatna konja, a pribor i tanjuri su joj ukrašeni dijamantima, rubinima, safirima i dragim kamenjem.
- Prije 30 godina je taj pribor vrijedio 500 tisuća funti. - tvrdi kuhar.
Prije ručka, koji počinje u 13 sati, popije gin s kriškom limuna i puno leda, a na njezinom meniju je uvijek riba s povrćem.
Izbjegava sve što sadrži škrob, odnosno ne jede krumpir, rižu i tjesteninu.
Popodne uvijek pije čaj uz koji dobije male kolače i sendviče s džemom, a prije nego joj posluže sendvič kuhari trebaju odstraniti koricu s kruha.
Za večeru jede meso i pije Martini, a za kraj dana pije šampanjac dok slaže puzzle.