Druga ovotjedna domaćica u 'Večeri za 5' večeru je poslužila bez mesa, a najstroži u ocjenjivanju bio je najmlađi gost Gabrijel, koji je dao osam bodova
Štefica je za svoju večeru dobila 37 bodova i time se izjednačila s Irenom: Najstroži bio je Gabrijel
Domaćica Štefica Stanešić ugostila je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 37 bodova te se time izjednačila s Irenom.
- Meso mi nije odgovaralo, sve ostalo je super - objasnila je Silvana svoju devetku. Irena i Filip dali su 10 bodova Štefici, nahvalivši domaćicu.
Najstroži je bio ujedno i najmlađi gost - Gabrijel je udijelio osam bodova Štefici.
- Hrana ukusna, porcije obilne, no nije mi se svidjela kava u desertu - zaključio je Filip.
Pripravu večere Štefica je započela glavnim jelom naziva 'Šareni svijet'.
- Očito je da će biti boja - komentirao je Filip.
- Bit će miješanog povrća - dodala je Silvana.
- Čini mi se da će biti laganija večera - prognozirala je Irena.
Iako meso nije spominjala na popisu namirnica, Štefica je uskoro otkrila da će ga spraviti - i to s povrćem u krušnoj peći. Krušnu peć domaćici je naložio njezin suprug, a potom se Štefica bacila na pripravu jela. Uslijedio je desert 'Jutarnja nostalgija'.
- Jutarnja nostalgija zato što dok se probudimo i razbudimo prvo nam miriše kava. Obožavam je, cijela moja obitelj je voli - objasnila je Štefica naziv deserta. Za kraj - Štefica je spravila 'Jesensku rapsodiju' za predjelo.
- Jesenski plodovi možda - pretpostavio je Gabrijel.
- To može biti jednostavno, a ukusno - zaključila je Silvana.
Nakon priprave večere, Štefica se bacila na pripremu za doček gostiju. Dočekala ih je uz prigodne domaće aperitive - domaću aroniju, dunju, orahovac, krušku, ribizl i liker od naranče.
- Bila je opuštena, bila je dobra atmosfera na početku -otkrio je Filip.
- Štefica nas je super dočekala - dodao je Gabrijel.
- Aperitiv od ribizla je bio jako fin, pomalo kiselkast, sladak, drma dobro - zaključila je Silvana.
Uskoro je ekipa sjela pa je Štefica poslužila predjelo - 'Jesensku rapsodiju'.
- Bilo je lijepo dekorirano i izgledalo je primamljivo, jedva sam čekao probati - otkrio je Gabrijel.
- Svidjelo mi se što je bilo sve domaće, bili su prirodni okusi - dodao je Filip.
- Okus predjela je bio jako dobar, iznenađujuće što se tikvica tiče - zaključila je Silvana.
Glavno jelo je uslijedilo - meso i povrće pod pekom svidjelo se Filipu koji je otkrio da mu je rustikalni izgled jela bio divan.
- Ipak ima mesa večeras, to mi se jako svidjelo - kroz smijeh je dodao trener.
Teletina i svinjetina u kombinaciji svidjeli su se ekipi. Tijekom večere, otvorila je ekipa i nezgodna pitanja, a sve su zaključili uz smijeh i veselo raspoloženje. Uspjela je ekipa čak nagovoriti Filipa da proba celer.
- Obrada mesa na taj način nije po mom ukusu - zaključila je Silvana o glavnom jelu.
Irena i Filip pohvalili su meso i povrće. Za kraj - stigao je desert 'Jutarnja nostalgija'.
- Izgled je bio lijep, lijep komad kolača - komentirala je Irena.
- Kavu inače ne volim, no u desertu nije bila prenaglašena - otkrio je Filip o desertu.
- Iznenadila me kava u kolaču, prevladavao je rum više nego kava, no bilo je dobro - zaključila je Silvana.
Ekipa je uskoro dobila poklone - ručne radove Štefičine obitelji, a potom je uslijedilo i iznenađenje. Oduševili su pokloni ekipu, a potom i glazbeno iznenađenje! Lijepu večer Štefica je privela kraju!