Obavijesti

Show

Komentari 86

Srpski ministar o Severini: 'Nije privedena ni uhićena, zadržali su je na granici zbog kontrole'

Srpski ministar o Severini: 'Nije privedena ni uhićena, zadržali su je na granici zbog kontrole'
1

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je Severina na granici zadržana zbog popisa o 'verbalnim deliktima' te da su je zadržali zbog kontrole

VIDEO

Srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u ponedjeljak je komentirao i slučaj pjevačice Severine Vučković koju je policija zaustavila na srpskoj granici, odvela na ispitivanje i pretresla automobil. Nakon toga je pjevačici dopušteno da uđe u Srbiju, no ona se vratila u Hrvatsku. 

Srbi priveli Severinu na granici!
Srbi priveli Severinu na granici!

Potvrdio je kako ju je policija zadržala na osnovi popisa o 'verbalnim deliktima'. 

Beograd: Predsjednik Vučić obratio se građanima nakon masovnih prosvjeda protiv rudarenja litija

- Severina nije ni privedena ni uhićena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju - poručio je Dačić te dodao kako je pjevačica 'zadržana zbog kontrole'. Najavio je i kako će zatražiti 'ukidanje popisa, kada su verbalni delikti u pitanju', prenosi Kurir

Severina: 'Pitali su me što mislim o Srebrenici, Oluji...' 

Severina je za 24sata ranije potvrdila da ju je policija zaustavila prilikom ulaska u Srbiju u nedjelju te nakon nekoliko sati odveli u zgradu policije na razgovor. 

Detalji drame na granici: Srpski policajci ispitivali Severinu oko Srebrenice, pretresli su i auto...
Detalji drame na granici: Srpski policajci ispitivali Severinu oko Srebrenice, pretresli su i auto...

- Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja što mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-tim godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni utjecaj pa eto...  Na to sam mu rekla da će tek vidjeti taj utjecaj kad sutra sve objavim što me ispitivao i kad svi mediji prenesu. Jadan je stalno izlazio tijekom ispitivanja, jer ga netko zvrcao na telefon, valjda mu davao daljnje upute, pa se ovaj vraćao s novim i novim pitanjima. Pitanjima na koja obično povjesničari daju odgovore - rekla je, između ostalog Severina, koja je poručila i kako 'neće u Srbiju dok je diktator na vlasti'. 

Cijelu izjavu možete pročitati OVDJE

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 86

VIDEO