Obavijesti

Show

Komentari 0

Splitski restoran i bar Mandrach predstavio ljetni menu: 'Ovo je spoj tradicionalnog i domaćeg'

Splitski restoran i bar Mandrach predstavio ljetni menu: 'Ovo je spoj tradicionalnog i domaćeg'
16

Tu je i svakodnevni glazbeni program uz domaće i strane DJ-eve uz čije se ritmove ostaje vani i nakon večere uz čašu vrhunskog vina ili bogatu ponudu koktela

U niti šest mjeseci otkako je otvoren u gradu podno Marjana, restoran & bar Mandrach pozicionirao se kao mjesto koje istinski zaljubljenici u gastronomiju i doživljaj trenutka, žele posjetiti.

Chef Damir iz 'Masterchefa': 'Ne mogu prežaliti što nisam više bio uz Leonu dok je bila mala...'
Chef Damir iz 'Masterchefa': 'Ne mogu prežaliti što nisam više bio uz Leonu dok je bila mala...'

Na staroj splitskoj lokaciji uz more koja je posebno čarobna za vrijeme zalaska sunca, uz ugodni ambijent s pomno biranim detaljima te istinsku želju da se gostima ponudi spoj modernog Mediterana s tradicionalnim, Mandrach postaje mjesto za okupljanje Splićanki i Splićana.

Sredinom srpnja predstavljen je novi jelovnik koji spaja domaću kuhinju i kulinarske klasike iz najpoznatijih mediteranskih zemalja na jednostavan Mandrach način, a stvoren s jednim ciljem - da ostavi snažan okus svakom gostu.

- Naša je filozofija jednostavna: stara i zaboravljena jela pripremimo na moderan način te spajamo namirnice tako da okusi budu neodoljivi. To privlači goste jer žele saznati, naprimjer, kako to da je pašteta od tune kod nas crne boje koju poslužujemo uz domaću košaricu. Često sam pozvan izaći iz kuhinje i popričati s gostima koji žele doznati pojedinosti o nastajanju naših jela – otkriva chef Matko Kujundžić.

Njegov kremasti teleći rižot domaći gosti nazivaju potpuno drugačijim i ukusnijim od starinske verzije, ipak, umjetnik nikada ne otkriva sve svoje tajne. Još se jedno jelo češće od drugih naručuje iz kuhinje, a radi se o lubinu u umaku od kozica i šafrana.

- Odležani rib-eye steak i teleći French Rack iz kopa peći te naša burrata s inćunima i medom još su samo neka jela koja se ističu na ljetnom jelovniku i zbog kojih nam se gosti vraćaju, a to je najbolji pokazatelj da smo uspjeli privući pažnju – zaključuju iz kuhinje Mandracha u kojoj se proizvodi čarolija za nepce.

Menu će se ponovno mijenjati u zimskim mjesecima, kada će donijeti nova jela za koja vjerujemo da će biti novi "pun pogodak" zimskog jelovnika.

Tu je i svakodnevni glazbeni program uz domaće i strane DJ-eve uz čije se ritmove ostaje vani i nakon večere uz čašu vrhunskog vina ili bogatu ponudu koktela.

Već nekoliko sati kasnije na istoj lokaciji započinje novi dan uz šalicu kave i jedan od najljepših pogleda u Splitu jer Mandrach je osmišljen kao mjesto na kojem se noć i dan savršeno sljubljuju u neotkriveni svijet okusa i osjećaja.

Ukoliko želite okusiti čari ove gastro lokacije, preporučujemo rezervacije na broj telefona 0993232324

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Bivša žena Lazara Ristovskog o njegovoj 39 godina mlađoj curi: 'Sramota, može mu biti unuka!'
OPLELA PO GLUMCU

Bivša žena Lazara Ristovskog o njegovoj 39 godina mlađoj curi: 'Sramota, može mu biti unuka!'

Lazar Ristovski i Danica razveli su se nakon 42 godine braka, a nakon toga je glumac počeo vezu s Anicom koja je nedavno proslavila 33. rođendan...