Za svoju večeru, Snježana je dobila 36 bodova. Svi su joj kandidati dali devet bodova, a argumenti su uglavnom bili isti - tvrdo meso i krumpir
Snježana osvojila 36 bodova, za sve je krivo tvrdo meso: 'Meso i krumpir je trebala manje peći...'
Poduzetnica Snježana Štefan Pavlović iz Gušća ugostila je protukandidate prvog dana novog tjedna 'Večere za 5'. U goste su joj stigli kuhar Marko, konobarica Snježana B., kuharica Katarina te maturant Karlo.
Za svoju večeru, Snježana je dobila 36 bodova. Svi su joj kandidati dali devet bodova, a argumenti su uglavnom bili isti - tvrdo meso i krumpir. Snježana B., je jedina, pak, imala prigovor na desert, rekavši da ga je bilo previše.
Pripravu večere Snježana Š. započela je glavnom jelom 'Na starinski i na moderan način'.
- Spajamo nešto fino i ukusno - ukratko - komentirao je Karlo naziv glavnog jela - pečenog svinjskog buta s domaćim povrćem. Uslijedila je priprava predjela 'Kaj su jeli naši stari'.
Snježana Š. spravila je pečeni špek, žgance, sir i vrhnje. Za kraj, Snježana je spravila 'Noinu omiljenu slasticu' - desert koji sačinjava palačinke na domaćoj masti, voće i šlag.
Pripravu jela uspješno je Snježana Š. privela kraju, a potom je pripremila stol u svom vrtu, gdje je dočekala goste i ponudila aperitiv - medicu, višnjevac i orahovac.
- Doček je bio dobar, možda je domaćica imala malu tremu, ali bilo je sve ok - komentirao je Marko.
- Mislila sam da će biti nervoznija, ali nije bila - dodala je Snježana B.
- Izbor aperitiva je bio jako dobar, po mom guštu - zaključila je Katarina.
Uslijedilo je predjelo 'Kaj su jeli naši stari'. Špek, žganci, sir, vrhnje - rapsodija starinskih okusa stigla je pred ekipu.
- Bila sam gladna, bilo je fino slano, možda da je malo ljepše ukrašeno, ali ok - komentirala je predjelo Snježana B.
- Okus je bio fin, to i doma inače jedemo, fino mi je bilo - komentirao je Marko.
- Ništa posebno, onako kako jedem i doma za doručak - zaključila je, pak, Katarina.
Glavno jelo iduće je stiglo pred goste - 'Na starinski i na moderan način'. Gostima je Snježana Š. servirala svoj krumpir te šniclu u umaku od povrća.
- Izgled glavnog jela je bio ok, vidjelo se da je malo previše ispečena svinjetina, no upila je sok od umaka - komentirao je glavno jelo Karlo.
- Umak kao da je bačen na ono meso bio. Okus je bio ok, samo što su meso i krumpir bili tvrđi - dodao je Marko.
'Noina omiljena slastica' posljednja je stigla pred ekipu - Snježana Š. poslužila im je palačinke sa sladoledom i želeom od višnji.
- Jako mi se svidio, bio je lijep - komentirala je Katarina.
Snježani B. je, pak, bilo previše.
- Bilo mi je obilno, zato sam ostavila, ne zato što mi nije bilo fino - dodala je.
- Okus je bio fantastičan - zaključio je Marko.
Snježana Š. je, uz ukusni desert, ekipi za kraj poklonila i svoje domaće proizvode.
- Pokloni su bili jako lijepi, prva liga - komentirala je Snježana B.
Njezina imenjakinja ekipi je poklonila domaći med, lješnjake, rakiju...
- Ugodno su me iznenadili pokloni, sve ću to koristiti za slastice - zaključio je Marko.
Sin domaćice zabavio je ekipu za kraj - zasvirao je sa svojim tamburaškim sastavom 'Pet do dvanaest', a sve uz pratnju folklornog ansambla 'Etno Siscia'.
- Super je što je sina uključila u iznenađenje, fenomenalno - komentirao je Marko.
- Dečki su jako simpatični, jako lijepo sviraju i pjevaju, a cure jako lijepo plešu - zaključila je Katarina.