Obavijesti

Show

Komentari 19

Sitna i čvrsta Ruža je pri porođaju imala 1710 grama

Sitna i čvrsta Ruža  je pri porođaju imala 1710 grama
4

Zbog opasnosti od prestanka rasta prvorođena kći Zvonimira i Leonarde Boban došla je na svijet tri tjedna ranije planiranim carskim rezom

VIDEO

Ruža, prvorođena kći Zvonimira (41) i Leonarde (39) Boban rođena je u 37. tjednu planiranim carskim rezom zbog opasnosti prestanka rasta. Pri porođaju je imala 1710 grama. Ružu, koja se rodila u ponedjeljak, odvojili su od majke. Kako u zagrebačkoj bolnici Merkur nema odjela za skrb o tako malenoj novorođenčadi, Ruža je premještena u bolnicu Sestara milosrdnica. “Kći je sitna, ali čvrsta, a supruga se osjeća odlično. Mi smo sretna obitelj, a Ruža će samo uljepšati naš veseli dom”, rekao je Zvonimir Boban u utorak Večernjem listu. Kako bi sačuvala privatnost, supruga bivšeg kapetana “vatrenih” u bolnicu se prijavila pod djevojačkim prezimenom Lončar. Unatoč brigama oko čuvanja trudnoće, bivša manekenka i dizajnerica nije zaboravila donirati svoje kreacije Fashion buvljaku koji će biti u subotu. Odjeću koju će dati za humanitarne svrhe probrat će njezine djelatnice iz butika u zagrebačkoj Gajevoj ulici. Lani u ovo vrijeme Leonarda je na buvljak donijela kruh koji je sama ispekla i jabuke iz vrta te ih dijelila ljudima.
Ovaj put neće doći. Čekaju je slatke brige oko Ruže, koju je čekala15 godina. Sestricu iščekuju i Marija (13), Gabrijel (6) te blizanci Rafael i Marta (4). Leonarda je Ružu dobila nakon dva spontana pobačaja i godina bolnih umjetnih oplodnji. Početkom godine Bobanovima su iz klinike javili da će uništiti preostale zamrznute zametke jer ih više ne mogu čuvati. Leonarda je odlučila pokušati još jedanput i uspjela je. Ruža je rođena iz zamrznutog zametka starog sedam godina.

BOBANOVI FEŠTAJU OD PONEDJELJKA
U Bobanovoj dragi, rodnome mjestu Zvone Bobana i oca mu Marinka, radosni su zbog rođenja Ruže. “Razgovarao sam s Marinkom, kaže da još feštaju”, rekao nam je u srijedu ispred obiteljske kuće Bobanovih susjed Zlatko, koji pazi na njihov dom dok su oni u Zagrebu. Zvone obavezno dođe svake godine na Sv. Iliju kada je fešta u selu, a Leonarda nije dolazila od lani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO