Prvi pobjednik showa 'Masterchef' pobijedio je za tri boda. Šime i Srđana su kuhali osam sati, radili su pet slijedova jela. Tri sata su pripremali namirnice...
Masterchef Šime: Dio novca ću potrošiti za operaciju koljena
Žele me restorani u Dubrovniku, na Hvaru, Malom Lošinju... Ali sad samo želim uživati na Jadranu s djevojkom Klarom (25) te napisati diplomski i postati profesor povijesti i zemljopisa, kaže Šime Sušić (25) iz Zagreba.
Prvi pobjednik showa 'Masterchef' dodaje kako bi prije radio s djecom nego u hotelu jer nije pravi kuhar. Šime je osvojio 200.000 kuna. Dio novca potrošit će na operaciju koljena, a ako mu nešto ostane, volio bi s djevojkom otputovati na Island.
- Trenirao sam atletiku 12 godina i koljeno mi je oslabilo. Već dugo me boli, ali nisam imao novca. Sad mogu birati doktore, čak i one u Švicarskoj - sretan je student.
Šime već 10 godina proučava ribe.
- Iskoristio sam savjete žirija, a noć prije napisao sam 17 verzija jela koje bih mogao kuhati - kaže Šime.
Kuhar Tomislav Gretić ga je u finalu ishvalio, a presudilo je što je ribu kovača bez ljuske stavio u sol.
- Šimetov kovač time je pogazio tradiciju dalmatinske kuhinje. Senzacionalno - rekao je Gretić.
Šime trenutačno priprema riblju kuharicu sa savjetima za sušenje ribe.
Šimin recept za ukusnu oradu
Sastojci:
Orada, vlasac, pinjoli, slani inćuni, papar, sol, ocat, maslinovo ulje, timijan i ružmarin
Od orade uzeti 2 filea (samo ombolo). Smotati ga da koža ostane s vanjske strane. Spojiti s čačkalicom, začiniti (sol, papar, maslinovo ulje) pa peći. Napraviti pesto od vlasca, popečenih pinjola, inćuna, papra, maslinova ulja i malo octa. Pesto staviti na dno tanjura u obliku dva kruga. Na to servirati pečenu ribu.
>>>Pročitajte kako je Šime pobijedio u finalu Masterchefa