Scarlett Johansson: 'Ljuta sam i šokirana, ukrali su mi glas!' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 2

Scarlett Johansson: 'Ljuta sam i šokirana, ukrali su mi glas!'

Scarlett Johansson: 'Ljuta sam i šokirana, ukrali su mi glas!'
3

Johansson je rekla da joj se izvršni direktor OpenAI-ja obratio u rujnu prošle godine i ponudio joj da glas da ChatGPT sustavu, što je ona odbila

VIDEO

Glumica Scarlett Johansson (39) u ponedjeljak je optužila kampanju Open Al da je stvorila glas za Chat GPT sustav, koji je zvučao 'jezivo slično' njezinom. Uslijedilo je to nakon što je, kako kaže, sama odbila dati glas tom tekstualnom pomoćniku.

Scarlett Johansson zablistala u bijeloj haljini: 'Kakva si ti žena'
Scarlett Johansson zablistala u bijeloj haljini: 'Kakva si ti žena'

Izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman rekao je da glas nije imitacija Scarlett Johansson, već da pripada drugoj profesionalnoj glumici.

Avengers: Endgame Fan Event - London

- Iz poštovanja prema gospođi Johansson, pauzirali smo korištenje glasa u našim proizvodima. Žao nam što s gospođom Johansson nismo bolje komunicirali - dodao je u izjavi poslanoj Reutersu u ponedjeljak.

Michael Douglas saznao da je daleki rođak poznate glumice
Michael Douglas saznao da je daleki rođak poznate glumice

Johansson je rekla da joj se Altman obratio u rujnu prošle godine i ponudio joj da glas da ChatGPT sustavu, što je ona odbila,

- Devet mjeseci kasnije, moji prijatelji, obitelj i šira javnost primijetili su koliko najnoviji sustav pod nazivom 'Sky' zvuči poput mene - rekla je te dodala:

- Kada sam čula objavljeni demo, bila sam šokirana, ljuta i u nevjerici.

Avengers: Infinity War Premiere - Los Angeles

Tvrdi da je sličnost bila namjerna jer je Altman podijelio referencu na film iz 2013., koji se vrti oko ljubavne veze muškarca i Al asistentice, kojoj glumica daje glas. Osim toga, priznala je da je angažirala odvjetnika da se raspita o procesu stvaranja glasa.

White House Correspondents’ Association (WHCA) Dinner in Washington

Glumci već duže upozoravaju kako bi umjetna inteligencija mogla utjecati na njihove karijere. Boje se da će ih zamijeniti digitalne verzije njihovih likova ili 'metaljudi' koje je stvorila umjetna inteligencija. Posebno zabrinuti su glasovni glumci, koji smatraju da bi mogli izgubiti posao zbog sintetičkih glasova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

FOTO Ovo su novi elitni stanovi za trojicu  'vatrenih' tik uz more. Platili su ih po 750.000 eura
EKSKLUZIVNO: OAZA KRAJ ŠIBENIKA

FOTO Ovo su novi elitni stanovi za trojicu 'vatrenih' tik uz more. Platili su ih po 750.000 eura

Plus+ Trojac je stanove u novom šibenskom naselju kupio od kolege Milana Badelja, proslavljenog nogometnog veznjaka, prije nego što su ih sagradili. Sad su kvadrati poskupjeli