Obavijesti

Show

Komentari 1

S 14 godina ubila je djevojčicu, a u 'Žici' je glumila verziju sebe: Jedan susret promijenio je sve!

S 14 godina ubila je djevojčicu, a u 'Žici' je glumila verziju sebe: Jedan susret promijenio je sve!
5

Njezin nadimak 'Snoop' osmislio je lokalni diler droge koji ju je pazio i slao joj novac u zatvor, a život joj se preokrenuo kada su ga upucali i ubili

VIDEO

Ljubitelje 'najbolje televizijske serije 21. stoljeća', kako ju naziva BBC, oduševila je vijest da će Felicia Pearson raditi s Edom Burnsom kako bi predstavila svoju životnu priču kroz televizijsku seriju. Ona se široj publici predstavila u četvrtoj sezoni 'Žice', za koju mnogi govore da je najbolja sezona, gdje je utjelovila fikcionaliziranu verziju sebe pod nadimkom 'Snoop'.

New York: Poznati na eventu VH1's Divas Holiday 2016

Felicia je rođena u obitelji ovisnika o drogama, a odrasla je u udomiteljskom domu u istočnom Baltimoreu. Prema vlastitim memoarima, rijetko je viđala svoje roditelje. Majka joj je bila ovisnica o cracku, dok je otac bio naoružani pljačkaš.

Kao tinejdžerica počela je raditi kao diler. S 14 godina osuđena je za ubojstvo drugog stupnja nakon što je upucala djevojku po imenu Okia Toomer. Bila je osuđena na dvije osmogodišnje kazne, a puštena je nakon šest i pol godina. 

Snima se spin-off 'The Officea': Poznati su i prvi glumci u seriji
Snima se spin-off 'The Officea': Poznati su i prvi glumci u seriji

Njezin nadimak 'Snoop' osmislio je lokalni diler droge koji ju je pazio i slao joj novac u zatvor, a život joj se preokrenuo kada su ga upucali i ubili. 

Ulogu u 'Žici' dobila je nakon susreta u noćnom klubu

Glumac Michael K. Williams, koji je u seriji utjelovio Omara Littlea, sreo je Feliciju u jednom noćnom klubu u Baltimoreu. Nakon što mu se drsko predstavila, Williams ju je zamolio da mu pravi društvo na snimanju serije, navodi New York Times

Burns, koji je s Davidom Simonom stvorio 'Žicu', divio se jasnim tetovaža Felicije i njezinom govoru karakterističnom za Baltimore. Williams i neki od glumaca jamčili su za Pearson kao autentičnog izvora i koji bi seriji dao dodatnu vrijednost. 

No, dan kada se Pearson trebala pojaviti na setu, nazvala je Burnsa. 

- Nisam znala da je auto ukraden - rekla je Pearson na početku poziva, a Burnsu nije trebalo dugo da shvati što se dogodilo. No, to ga nije razuvjerilo da odustane od njene uloge pa ju je i uvjeravao da će imati ulogu u seriji.

Kako bi oblikovala ovaj lik, Pearson se osvrnula na surovu stvarnost svog odrastanja u istočnom Baltimoreu, dočaravajući fikcionaliziranu verziju sebe koju je pisac horora Stephen King opisao kao 'možda najstrašniju negativku koja se ikada pojavila u televizijskoj seriji'.

Bili smo na setu serije 'Dnevnik velikog Perice': 'Šerbedžija mi je bio kolega na jedan dan'
Bili smo na setu serije 'Dnevnik velikog Perice': 'Šerbedžija mi je bio kolega na jedan dan'

Govoreći o svojim prvim danima na snimanju 'Žice', Pearson, koja je tada bila u svojim ranim dvadesetima, usporedila je to iskustvo s boravkom u sudnici, s većinom bijelaca koja je ocjenjivala njezinu izvedbu.

Napetost je nestala zahvaljujući međugeneracijskoj vezi koju je uspostavila s Burnsom, gotovo 60-godišnjim bivšim detektivom odjela za ubojstva i srednjoškolskim učiteljem čija su iskustva utjecala na seriju. Njega od milja naziva 'Tatom'. 

Prijateljstvo koje traje i više od 20 godina

Burns i Pearson napisali su seriju 'AKA Snoop' koja se temelji na njezinom životu i istražuje okruženje Pearsonovog odrastanja u Baltimoreu. Istražuje brutalnost odrastanja u siromašnom, rasističkom društvu i to 'na način koji samo letimično vidite u drugim serijama', rekao je Burns za New York Times.

Ideja za seriju javila se tijekom pandemije koronavirusa. On joj je kupio prijenosno računalo i naučio je kako koristiti softver za pisanje scenarija, dok je Pearson Burnsu kupila iPhone i naučila ga koristiti za lakšu komunikaciju.

Serija bi prikazala neke ključne trenutke u Pearsoninu ranom životu, počevši od njezina rođenja tri mjeseca prerano od majke ovisne o cracku. Kasnije je tu Pearson s 4 godine, obučena u novu haljinu i čeka da upozna odsutnu majku koja ju brzo zaključa u ormar i svuče odjeću da je proda kako bi dobila drogu. 

Autor hita Baby Reindeer snima novu seriju: 'Jako sam zahvalan što sam dobio ovakvu priliku!'
Autor hita Baby Reindeer snima novu seriju: 'Jako sam zahvalan što sam dobio ovakvu priliku!'

Burns i Pearson su ostali dobri i nakon završetka 'Žice', a ona je znala tražiti i poneki savjet. On ju je upozorio da se kloni nevolja, ali nije ga uvijek poslušala pa je 2011. bila uhićena zbog droge, a dobila je i uvjetnu sedmogodišnju zatvorsku kaznu. 

Ostvarila je i druge uloge, ali nijedna nije bila poput one u 'Žici' kada je došla kao 20-godišnjakinja bez iskustva. Pearson nije dosegla slavu kao što su Idris Elba, Michael B. Jordan te Michael K. Williams koji je preminuo 2021. od posljedica predoziranja. Pearson je opisala Williamsa kao svog zaštitnika, a njegova smrt je još uvijek pogađa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Zdravko Čolić poslao je kamion vode za unesreće u poplavama, Milan Pavlović nudi smještaj...
ZVIJEZDE POMAŽU UNESREĆENIMA

Zdravko Čolić poslao je kamion vode za unesreće u poplavama, Milan Pavlović nudi smještaj...

U petak su brojne zvijezde u BiH izrazile solidarnost sa stradalima u poplavama. Neki su odlučili i djelovati...