Obavijesti

Show

Komentari 0

Rock legende Divlje jagode vraćaju se s novim albumom

Rock legende Divlje jagode vraćaju se s novim albumom
4

Kao i na prethodnom albumu, vokale su izveli Toni Janković i Livio Berak, pokazujući kako dva potpuno različita vokalna stila mogu savršeno funkcionirati zajedno

VIDEO

Legendarna grupa Divlje jagode objavila je novi album "Prati moje stare tragove". Album sadrži deset potpuno novih pjesama, među kojima je i obrada pjesme "Da li si ikad mene voljela" s albuma "Labude kad rata ne bude" iz 1994. godine. Ova verzija donosi novi sjaj starom hitu, osvježavajući ga za novu generaciju slušatelja.

- Ovaj album je sve ono što su obožavatelji očekivali i još više, posebno oni koji preferiraju hard & heavy zvuk po kojem je bend poznat - poručuju iz produkcijske kuće Croatia Records.

Divlje jagode: Promijenili smo jedanaest pjevača u 37 godina
Divlje jagode: Promijenili smo jedanaest pjevača u 37 godina

Kao i na prethodnom albumu, vokale su izveli Toni Janković i Livio Berak, pokazujući kako dva potpuno različita vokalna stila mogu savršeno funkcionirati zajedno.

- Za bendove koji traju godinama, a Jagode su svakako jedan od takvih, važno je po svim parametrima biti 'catch up in time' i pratiti što se događa u svijetu. Ako tako promatramo, 'Prati moje stare tragove' donosi svježi, slatki sočni zvuk Jagoda, ali za 2024. godinu - izjavio je Zele.

Beograd: Grupa Divlje jagode najavila koncert u travnju

Ovaj album nudi bogatstvo energičnih melodija, moćnih riffova i kvalitetnih tekstova koji će sigurno rezonirati s publikom. Svaka pjesma je pažljivo komponirana i producirana tako da odražava esenciju benda, a istovremeno unosi novi i moderni zvuk.

Novi singl "Davno ljeto '89" je službeno predstavljen sa spotom koji je premijerno prikazan na CMC televiziji. Ovu pjesmu autorski potpisuje Zele Lipovača, dok je za miks i mastering zaslužan Švigi.

Beograd: Izvođači na Rock Star Festu odali počast Massimu Saviću

Divlje jagode su kroz godine promijenile 11 pjevača, a u grupi je neko vrijeme pjevao Alen Islamović, koji je kasnije prešao u Bijelo dugme. U Divljim jagodama ga je zamijenio Mladen Vojčić Tifa, bivši pjevač Bijelog dugmeta. Nakon što je snimio jedan album s njima, napustio ih je 1988. godine. Tad na godinu dana član grupe postaje Zlatan Stipišić Gibonni. Frontmen Opće opasnosti Pero Galić pjevao od 2002. do 2007. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom
DOBIO GODINU DANA ZATVORA

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina