Obavijesti

Show

Komentari 1

Princ William i Kate Middleton uskoro čeka važan zadatak: Odat će počast kraljici Elizabeti

Princ William i Kate Middleton uskoro čeka važan zadatak: Odat će počast kraljici Elizabeti
8

Par će govorom odati počast pokojnoj kraljici Elizabeti II., koja je preminula u rujnu prošle godine

VIDEO

Smrt kraljice Elizabete II. obilježila je kraj jedne ere, najduže vladavine monarha u britanskoj povijesti, a pripreme za obilježavanje prve godišnjice njene smrti već su krenule. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Elizabeta 01:40

Nasljednici britanske krune, princ William (41) i njegova supruga Kate Middleton (41) pripremaju se za važan zadatak, odavanje počasti pokojnoj kraljici Elizabeti, koja je preminula 8. rujna prošle godine u u 96. godini. 

69519856

Na tronu monarhije bila je nevjerojatnih 70 godina, a naslijedio ju je njen sin Charles (74). Kraljevska obitelj planira uveličati ovu obljetnicu, a očekuje se da će glavna uloga pripasti njenom unuku, princu Williamu koji će s Kate uputitit poruku javnosti. Cilj im je prisjetiti se svih postignuća pokojne kraljice, ali i 'gledati prema naprijed', prenosi  The Daily Mirror.

Britain's Prince William and Catherine, Princess of Wales, attend 2023 BAFTA Film Awards in London

Još nisu objavili na koji način će poslati poruku - videozapisom preko društvenih mreža ili uživo. S druge strane, Kralj Charles i kraljica Camilla će dan provesti u miru na imanju Balmoral u Škotskoj, baš kao što je to uradila i Elizabeta II. nakon smrti svog oca, kralja Georgea. Za sad nema planova o većem obiteljskom okupljanju kojim bi obilježili godišnjicu. 

Kraljevska obitelj nakon knjige princa Harryja: 'Ne želimo da još jedno dijete piše biografiju'
Kraljevska obitelj nakon knjige princa Harryja: 'Ne želimo da još jedno dijete piše biografiju'

Tradicije za koje se očekuje da će se nastaviti uključuju zvonjavu zvona u Westminsterskoj opatiji — gdje je održana krunidba kraljice Elizabete i njezinog najstarijeg sina, a u kraljevskim parkovima u Londonu će se u znak poštovanja ispalitit 21 plotun iz vatrenog oružja. Nakon njene smrti, u Velikoj Britaniji proglašeno je 10-dnevno žalovanje, lijes koji je bio izložen u Westminster Hallu obišlo je oko 250.000 ljudi, a pogreb je Britance koštao čak 162 milijuna funti. 

Christmas card of Britain's Prince William, Prince of Wales, Catherine, Princess of Wales and their children

William i Kate su trenutno na odmoru s djecom, princom Georgeom (10), princezom Charlotte (8) i princom Louisom (5), a očekuje se da će se uskoro pridružiti kralju Charlesu na imanju u Balmoralu. Početkom rujna se onda vraćaju drugačijem ritmu i školskim obavezama svoje djece, a još nema informacija na koji će način Harry Meghan sudjeovati u obilježavanju godišnjice.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom
DOBIO GODINU DANA ZATVORA

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina