Luka Mandić dugogodišnji je prijatelj našeg reprezentativca Domagoja Vide, a zajedno imaju i firmu 'Sin ravnice'. Uzgajaju crne svinje, a na tu ideju su, kako sam kaže, došli slučajno
Prijatelj Domagoja Vide u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' oduševio žiri: Ovakvo jelo još nismo imali
I u večerašnjoj su epizodi Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček tragali za najboljim kuharima amaterima koji su im jelo po izboru morali pripremiti u 60 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO
Pokretanje videa...
Za prolazak u drugi krug natjecanja kandidatima su potrebne bile barem dvije zelene kuhače članova žirija, a prvi se žiriju svojim jelom predstavio 'španjolski Žminjanin' Juan Francisco Sanchez Gracia, inače pomoćni kuhar koji u Hrvatskoj živi već 16 godina.
Na njegovom tanjuru našao se brancin u škarniclu s povrćem, a žiri je imao hrpu komentara.
- Previše masnoće je na povrću, mrkva nije dobro očišćena, ljuskice od ribe su tu isto ostale, a nisu trebale - nizali su se loši komentari.
- Ma nije uopće problem da žiri čisti ljuske od ribe kandidatima - sarkastično je rekao Špiček.
- Vidi se potencijal u vama. Vidi se da je to ruka koja može izvući jelo do kraja - ipak je nešto blaži bio splitski chef. Juan je dobio dvije zelene kuhače i prošao je dalje.
Nakon jednog neuspjelog pokušaja serviranja ribe, došle su na red prijateljice Klara Grmuša i Kristina Čančar iz Zagreba, a žiriju su odlučile servirati šareni kiš s piletinom i povrćem prelivenim vrhnjem za kuhanje i sirom.
- Malo sam nesretna zbog odabira kukuruza - rekla je Željka, a Špiček je zaključio da su djevojke lijepo odradile posao.
- Najteže je bilo izvući da tijesto bude pečeno. Netko ima dobru ruku za tijesto - komentirao je Pažanin. Djevojke su dobile dvije zelene kuhače i prošle dalje.
- Presretne smo jer smo dobile zelenu kvačicu od Špičeka - sretne su bile cure.
Tri crvene kuhače poslale su jednu kandidatkinju kući, a zatim je stigla najstarija kandidatkinja Marija Bićanić. Podrijetlom iz Slovačke, inače iz Crikvenice, Marija ima 74 godine, a žiriju se odlučila predstaviti tradicionalnim jelom - brudetom od miješane ribe.
- Voljela bih naučiti raditi pjenice i općenito još o suvremenoj, novijoj kuhinji - otkrila je.
- Ovo je bilo jako ukusno i fino - rekao joj je Pažanin koji je jedva čekao vidjeti tko stoji iza mini remek-djela na tanjuru, a Špiček je rekao da nema ama baš ništa za dodati. Marija je dobila tri zelene kuhače i prošla u sljedeću audicijsku fazu.
I Luka Mandić iz Donjeg Miholjca oduševio je žiri svojim tijestom i ribom – perkeltom od soma. Naime, Luka je dugogodišnji prijatelj našeg reprezentativca, nogometaša Domagoja Vide, a zajedno imaju i firmu 'Sin ravnice'.
Uzgajaju crne svinje, a na tu ideju su, kako sam kaže, došli slučajno, Domagoj je jednostavno htio pomoći svojim prijateljima iz Slavonije.
- Ovo je prvi put u životu da radim svoju tjesteninu - priznao je Ivan.
- Pohvala za domaću tjesteninu. Sve mi odgovara - rekao je Pažanin, a Špiček je dodao da bi samo volio da je jelo malo pikantnije.
- Mislim da nikad nismo imali ovakvo jelo - rekao je Pažanin te dodao da je ovo napravio netko tko zna. Željka je također pohvalila Lukino tijesto, pa je Luka u drugi krug prošao s tri zelene kuhače.
Natalija Orešković iz Gacke Doline odlučila se za ličke šnicle.
- Ja dolazim iz Like i moram napraviti nešto ličko. Moja djeca ovo ne vole jer unutra ide puno češnjaka pa mi je drago ovo jelo žiriju napraviti - rekla je Natalija.
- Ostavlja mi dojam da iza ovoga stoji neko iskustvo - komentirala je Željka.
- Bravo, svaka čast! - rekao je Nataliji Špiček savjetovavši joj da drugi put koristi bolji dio mesa.
- Vidi se da je radila iskusna ruka, ali za mene je meso previše žilavo i pire mi nije dovoljno dobar - rekao joj je Pažanin te okrenuo crvenu kuhaču. Bez obzira, Natalija je prošla dalje jer su joj Špiček i Željka okrenuli zelene kuhače.
Od troje kandidata koji su uslijedili samo je Tajana Radojčić iz Velike Kopanice prošla dalje zasluživši dvije zelene kuhače nakon što je pripremila patlidžan punjen s mljevenim mesom, rajčicom i lukom.
- Drago mi je da ste nam servirali nešto što nitko do sada nije - pohvalila je Željka Tajanu.
Samanta i Ivan Belan, supružnici iz Pule prijavili su se u show zajedno dok su u sretnom iščekivanju četvrtog djeteta! Žiriju su se predstavili pečenim pačjim prsima u umaku od crnog vina i karameliziranim kruškama i salatom.
- Jako domišljata ideja - rekao je Pažanin kušavši jelo.
- Lijepo je vidjeti kada amateri ovako serviraju tanjur - komentirao je Špiček, a i Željka je bila sličnog stava pohvalivši im i salatu.
- Za mene ste ipak podignuli letvicu ovakvim početkom. Od vas očekujem dosta - zaključio je Pažanin, a supružnici su sretno otišli u idući krug s tri zelene kuhače.
Monika Kunstek i Manuela Golubović dolaze iz Našica i prijateljice su 13 godina. Cure su žiriju napravile lungić na slavonski način uz umak od povrća i pire od krumpira kao prilog.
- Tanjur nije baš posebno uzbudljiv - komentirala je Željka no djevojke su na kraju prošle dalje s dvije zelene kuhače.
Danilo Grozdić i Ante Mrvičić, prijatelji iz Zagreba zajedno su se prijavili u show, a s obzirom da obojica vole kuhati, često pozivaju prijatelje na večere. Povrće zarolano u file brancina na podlozi od krumpira i pjenici od šampanjca.
- Radimo ovo jelo za Pažanina, on je s mora - otkrili su dečki.
- Do finala bi nas moglo dovesti to što se dobro razumijemo i što imamo neko predznanje, a slabosti nemamo! - našalili su se Ante i Danilo.
- Kombinacija svega je izvrsna i svježina povrća je super. Vidi se da je netko dosta domišljat - rekao je Pažanin nakon što je kušao jelo te dodao da je uvijek dobro da se zapeče korica ribe.
- Drago mi je da ste imali ambiciju nešto novo dodati na tanjur uz ribu - rekla im je Željka. Špiček je imao mnogo zamjerki, ali momci su dobili dvije zelene kuhače i prošli su u drugi krug.
Tko sve ide u sljedeći krug natjecanja, gledatelji će otkriti sutra od 21 sat u novoj epizodi 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'