Iako nije osvojila 200.000 kuna i odnijela pobjedu u showu 'Masterchef', Srđana Jevtić (35) iz Opatije smatra da će ih zaraditi jer je dobila osam poslovnih ponuda
Presudila čokolada: Izgubila je jer joj je desert bio prepečen...
Bio je to najuzbudljiviji dan u mom životu. Nije bilo konkurencije. Šime i ja smo finale sportski odradili. Dodala sam mu sol i začine kad je trebao, kao i on meni, kaže Srđana Jevtić (35) iz Opatije.
Od pet slijedova jela pogriješila je u četvrtom. Crvenu blitvu kuhala je pogrešno, a u pire od cvjetače stavila je previše ulja od tartufa. Desert ju je 'dotukao'.
- Ganache je bio prepečen, čokolada nije bila svilenkaste teksture i brašnasta je. Išla si za prezentacijom, a zaboravila si na okus. Mislim da će desert presuditi - rekao je član žirija Tomislav Gretić.
Srđana je ponosna što je drugi najbolji kuhar amater.
- Nisam kuhala za nagradu nego za sebe i ostale kandidate koji su nas bodrili s galerije. Novac će doći jer sam dobila osam ponuda - hvali se Srđana.
Zovu je na Hvar, Lošinj, Murter i u Dubrovnik, a i Tomo ju je zvao da radi kod njega u hotelu u Rovinju. Studentica mediteranske poljoprivrede već surađuje s restoranom u Lovranu, kojemu piše menije.
- Ovo ljeto ću kuhati na jedrilici, a onda položiti posljednji ispit i napisati diplomski. Želja mi je spojiti struku i kuhanje u zanimljivu emisiju - kaže Srđana.
Sad je, kaže, stručnjak za termičku obradu mesa, a i ribu sprema na nove različite načine.
Srđanina patka u naranči i cikli
Sastojci:
File patke, korabica, cikla, naranča, kardamom, ljutika, timijan, sol, papar, maslinovo ulje
File patke posoliti, popapriti, dodati kardamom, zamotati u foliju i pustiti da se marinira 30 minuta. Korabicu izrezati na prutiće zajedno s ljutikom. Kad je korabica karamelizirana, politi sokom od naranče. Listiće cikle posoliti, popapriti, zamotati u foliju i istisnuti sok pa ispeći u pećnici. Na hladnoj tavi staviti file patke na stranu kožice i peći na laganoj vatri. Staviti timijan i narezanu koricu naranče te podlijevati file sa svih strana 10 minuta. U pećnici na 160 stupnjeva zapeći 5 minuta.