Obavijesti

Show

Preminuo srpski glumac Branko Cvejić, legendarni Bane Bumbar

Preminuo srpski glumac Branko Cvejić, legendarni Bane Bumbar
3

Uloga Baneta Bumbara u seriji 'Grlom u jagode' učinila je Branka Cvejića jednim od vodećih dramskih umjetnika svoje generacije i ondašnje Jugoslavije

VIDEO

Dugogodišnji član i bivši direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), glumac Branko Cvejić, legendarni Bane Bumbar iz kultne jugoslavenske tv-serije "Grlom u jagode", preminuo je u utorak u Beogradu, priopćilo je večeras to kazalište.

Cvejić je rođen u Beogradu 25. kolovoza 1946. godine, a maturirao je u Petoj beogradskoj gimnaziji 1965. i iste godine upisao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Beograd:  Komemoracija povodom smrti glumice Mire Furlan

Zajedno sa cijleom novom generacijom glumaca na poziv Bojana Stupice postaje član JDP-a u svinju 1967. godine.

U matičnoj kući odigrao je više od 50 uloga, gostovao je i na drugim kazališnim scenama, među ostalim i u beogradskom u Zvezdara teatru, u čijem je osnivanju i sam sudjelovao.

Bio je direktor JDP-a od 2002. do kraja 2011. godine, a kao pomoćnik direktora bio je angažiran i u razdoblju 1986–1999. godine.

Glumio je u više od 40 cjelovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama.

Poznat uzrok smrti: Caan je preminuo od srčanog udara
Poznat uzrok smrti: Caan je preminuo od srčanog udara

Branko Cvejić pripada generaciji srpskih i jugoslavenskih kazališnih, filmskih i televizijskih glumaca koja je, krajem šezdesetih godina prošlog toljeća, osvojila, potpuno preuzela i radikalno izmjenila izgled dotadašnjeg glumišta.

Doprinos Branka Cvejića toj glumačkoj revoluciji kulminirao je u televizijskoj seriji, kao i kasnijem filmskom nastavku, "Grlom u jagode", autora Srđana Karanovića i Rajka Grlića, kojom je obilježen taj stilski preokret.

Uloga Baneta Bumbara u seriji "Grlom u jagode" učinila je Branka Cvejića jednim od vodećih dramskih umjetnika svoje generacije i ondašnje Jugoslavije.

Datum i vrijeme komemoracije bit će naknadno objavljeni, navedeno je u priopćenju JDP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’
IMAJU DVOJE DJECE

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’

Iako su mnogi bili uvjereni da se krah braka dogodio početkom prošle godine, Jelena Perčin otkrila je da su papiri za razvod potpisani puno prije