Počinje Thrill Blues festival, na scenu stiže gitarist Toby Lee! | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 0

Počinje Thrill Blues festival, na scenu stiže gitarist Toby Lee!

Počinje Thrill Blues festival, na scenu stiže gitarist Toby Lee!
1

Uz mladog blues gitarista, publika će moći čuti izvedbe imena kao što su Kyla Brox, Mathis i Benoît, Matt Pascale, The Bad Week i mnogih drugih

VIDEO

Ovog se tjedna održava Thrill Blues Festival, koji dalmatinski gradić Trilj od 5. do 7. srpnja pretvara u europsku blues oazu. Vodeće ime ovogodišnjeg izdanja je 19-godišnji gitarist Toby Lee, kojeg je cijenjeni Joe Bonamassa opisao kao “budućeg superstara bluesa”. Uz mladog blues gitarista, publika će moći čuti izvedbe imena kao što su Kyla Brox, Mathis i Benoît, Matt Pascale, The Bad Week i mnogih drugih.

Finska kraljica slide gitare Erja Lyytinen stiže u Hrvatsku na Jerry Ricks Blues Festival
Finska kraljica slide gitare Erja Lyytinen stiže u Hrvatsku na Jerry Ricks Blues Festival

Kao glavni headliner ovogodišnjeg festivala u gradić na obali Cetine stiže mladi britanski gitarist Toby Lee. Njegova virtuoznost i strast prema bluesu čine ga izuzetnim talentom, a proglašen je i najboljim mladim blues glazbenikom tri godine zaredom te je time ušao u Blues Hall of Fame u Velikoj Britaniji.

Uz njega, publici će se predstaviti Kyla Brox, kći britanske blues legende Victora Broxa, ujedno i pobjednica European Blues Challengea i nagrađivana blues pjevačica.

Na Thrill Blues Festival ove godine stižu i Iskusni majstori iz Norveške Jolly Jumper i Big Moe, francuski duo Mathis i Benoît, španjolski bend Cat Squirrel predvođen slavnim britanskim blues producentom Mikeom Vernonom, strastveni gitarist i kompozitor koji svojim izvedbama s bendom donosi svježinu južne Italije Matt Pascale, češko-slovačka blues obitelj Petra Börnerová Trio, kao i domaće i regionalne snage The Bad Week, Valerija Nikolovska & Blues Company, Beatles Revival Blues Band i mnogi drugi.

Prema objavljenom programu i broju izvođača, ove će godine festival biti još veći nego prethodnih godina, a pod motom “Održimo blues mladim” naglasak se ove godine stavlja na talente svjetske i regionalne blues scene, a u Trilj stižu imena iz gotovo deset država. Uz koncertni program, posjetitelje očekuju glazbene blues radionice Thrill Blues School, nastupi regionalnih mladih blues izvođača u sklopu programa “Youth Stage Time”, kao i tradicionalni Welcome Jam koncert, koji će ove godine preuzeti Martin Kosovec zajedno s The Voice Blues Jam kolektivom.

- Dao sam sve od sebe da obojim Thrill Blues Festival onom vibrom bluesa koju sam osjetio kad sam se zaljubio u blues, kad sam imao oko 17 godina. Za mene je blues čista duboka esencija Majke Zemlje, poput razigranog malog djeteta, jednostavno, otvoreno, iskreno, izravno. I uspjelo je, svake godine na festival u Trilj dođu tisuće ljudi i svi zajedno smo velika sretna obitelj - otkriva Boris Hrepić Hrepa, Umjetnički direktor festivala.

Na 'Thrill Blues Festival' stiže mlada zvijezda Velike Britanije
Na 'Thrill Blues Festival' stiže mlada zvijezda Velike Britanije

Sedmo izdanje Thrill Blues Festivala održava se od 5. do 7. srpnja u Gradskom parku u Trilju, ulaz je slobodan, a svi detalji programa dostupni su na Facebook i Instagram stranicama festivala. Organizator festivala je Turistička zajednica grada Trilja, a događanje je omogućeno uz podršku Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Grada Trilja, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival
PROMO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival

Pet pozornica u pet dana, s preko 60 izvođača na čak 18 dnevnih i noćnih partija, vizualni spektakl, intenzitet i energija - sve je spremno za novi festival, prvo Verknipt Croatia izdanje!

Talijanski mediji usporedili su Melodije Jadrana sa Sanremom
EVO I ZAŠTO

Talijanski mediji usporedili su Melodije Jadrana sa Sanremom

Manifestacija je bila vrlo uspješna zahvaljujući sudjelovanju najboljih izvođača, autora i glazbenika hrvatske glazbene scene. Publika je uživala u glazbi i tekstovima, pišu Talijani