Obavijesti

Show

Komentari 1

Počela je VII. revija studentskih filmova, Ivan Maloča za 24sata: 'Ne postoji 'ne' za njihove ideje'

Počela je VII. revija studentskih filmova, Ivan Maloča za 24sata: 'Ne postoji 'ne' za njihove ideje'
6

Studenti su na reviji koja se održala u kinu Kinoteka pokazali svoje prve filmove, a neki su nam opisali svoje dojmove. Ivan Maloča nam je otkrio i novitete ovogodišnje revije

VIDEO

Dvodnevna revija studentskih filmova Sveučilišta VERN počela je u popodnevnim satima. Na reviji se prikazuju filmovi u kinu Kinoteka. Ulaz je besplatan, a na programu je ukupno 18 filmova. Drugi dan rezerviran je za dokumentarne i kratkometražne igrane filmove, dok se danas prikazuju eksperimentalni i kratkometražni igrani filmovi. Jedna od organizatorica Sedme revije studentskih filmova Sveučilišta VERN, Lucija Mišan, otkrila nam je ovogodišnje novitete.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nebojša Slijepčević za 24sata o Zlatnoj palmi: 'Filma ne bi bilo bez podrške obitelji Buzov...' 00:44

- Radi se o filmovima na kojima su radili studenti filmsko-televizijskog i multimedijskog oblikovanja te studenti filmsko-televizijske režije. Ono što moramo istaknuti je da se radi u ekipama te da svaka ima i svog mentora. Revija se održava u dva dana, u kojima gledamo ukupno 18 filmova. Podijeljeni su u dva bloka, a u prvom pripadaju eksperimentalni i kratkometražni. Drugi dan na rasporedu su dokumentarni i kratkometražni - govori nam organizatorica te dodaje kako su studenti snimili filmove različitih žanrova, a može se naći za svakog ponešto.

- Novitet ovogodišnje revije su dvije nagrade. Jedna je žirija, a jedna publike.

Ivan Maloča nam je otkrio kako je i ove godine bio mentor brojnim studentima.

Producent Maloča otkriva nam sve o novoj sezoni Mrkomira I.: Drukčije je, ali smo zadovoljni
Producent Maloča otkriva nam sve o novoj sezoni Mrkomira I.: Drukčije je, ali smo zadovoljni

- Naši studenti rade sve bolje i bolje. Mi smo tu da ih usmjerimo u njihovim idejama. Ne sputavamo ih i ne postoji riječ 'ne' - kaže nam te ističe mentorstvo za film 'Šutim' studentice Sare Horvatić, koja je dobila i nagradu na French Riviera Film Festivalu.

Rekao nam je kako potiče studente da rade žanrovske filmove, a ono što mu je važno jest da studenti nakon ovog ponesu znanje.

- Ako i ne pobjede, važno je da su naučili. Susretali su se s izazovima, od odabira terena, glumaca i rekvizita. Ono što je važno jest da su naučili i da kasnije sve to mogu primijeniti u svojoj karijeri - rekao nam je Maloča.

Počela je 5. revija studentskih filmova, Ivan Maloča: 'Puštamo ih da uče na svojim greškama'
Počela je 5. revija studentskih filmova, Ivan Maloča: 'Puštamo ih da uče na svojim greškama'

Pohvalio je i novitet ovogodišnje revije, a to je nagrada za najbolji film. Kaže kako je Boško Picula prava osoba za stručni žiri.

Ivan Maloča na VERN-u predaje niz predmeta s područja marketinga, produkcije i financiranja. Vlasnik je i produkcijske kuće Interfilm, a priprema novi dječji film "Bumbarov let".

- Taj film snimat ćemo na otoku Zlarinu u devetom i desetome mjesecu, a baš sad imamo i casting za djecu od 8 do 12 godina - dodao je. 

Pričali smo i sa studentom Karlom Gagulićem, koji je u filmu 'Što će selo reći' sudjelovao u režiji te u produkciji filma 'Funcut'. Očekuje pozitivne reakcije publike. 

- 'Što će selo reći' je duhoviti prikaz krhkosti naizgled sretnih ljubavnih veza s primitivizmom kroz uobičajenu obiteljsku situaciju.  Film dovodi do konflikta svjetonazora i otkrivanja slabosti naizgled sretnih veza - objasnio nam je, a film smo gledali prvog dana festivala.

Održana VI. Revija studentskih filmova Sveučilišta VERN: 'Svi su filmovi na vrlo visokoj razini'
Održana VI. Revija studentskih filmova Sveučilišta VERN: 'Svi su filmovi na vrlo visokoj razini'

Dodaje kako je snimanje bilo izazovno, ali tijekom snimanja svi su se zbližili te su se nakon završetka projekta, nastavili družiti.

- Radio sam prvi put s profesionalcima. Bilo me strah kako ću im pristupiti. No drago mi je da su nas podržali, posebice Hrvatski audiovizualni centar. Film nismo snimali u Zagrebu  već na selu pa smo se tako svi, kao ekipa, zbližili - kaže nam, a nakon ovog iskustva za kojeg ima samo riječi hvale, Karlo se odlučio posvetiti filmskoj režiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO