Čitanje je odlično za znanje, naučiš puno o sebi i svijetu koji te okružuje. Volim dijeliti knjige i poklanjati ih drugima jer su knjige vrijedne dijeljenja, kaže chef Mate Janković
Pažanin voli gledati utakmice Hajduka, a Špiček ići na ribičiju
Svaki član žirija kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ ima svoje skrivene strasti koje ne uključuju kuhanje.
Tomislav Špiček (43), Mate Janković (39), Mateja Domitrović Sabo (40) i Ivan Pažanin (33), kako kažu, žive za kuhanje, ali imaju još ljubavi. Svatko od njih otkrio je što najviše voli raditi u svoje slobodno vrijeme.
- Volim plivati i otići na ribičiju. Ribolov me zna smiriti. To me također podsjeti na djetinjstvo - svaka je subota i nedjelja bila provedena uz jezero i rijeku. Nažalost, već šest godina nisam išao u ribičiju. Ovaj tempo života mi ne dopušta da sve tekuće poslove zaustavim i odem pecati. Mogao bih pecati po noći, ali kad ću onda spavati - našalio se chef Špiček.
Priznao je i kako često nema dovoljno vremena za sve svoje hobije jer mu kulinarstvo zauzima veći dio dana. Njegov kolega Janković također je otkrio čime se bavi u slobodno vrijeme.
- Čitanje je odlično za znanje, naučiš puno o sebi i svijetu koji te okružuje. Mnogo sam čitao o velikanima i njihovim životima. To je jako nadahnjujuće i njihove stvarne priče su puno bolje od bilo kakve fikcije. Volim dijeliti knjige i poklanjati ih drugima jer su knjige vrijedne dijeljenja - rekao je chef Mate.
Osim toga što voli čitati knjige, Mate ih voli i pisati, bar kada su kuharice u pitanju, jer bi uskoro na tržište trebala doći kuharica 'Croatia: The Cookbook', koja po prvi put objedinjuje neke od najboljih chefova u Hrvatskoj.
Domitrović Sabo kao svoju strast ističe vrtlarstvo te odlazak na tržnicu jer to za nju nije samo nužna nabavka namirnica, već posebni doživljaj i ritual.
- Obožavam prirodu i voljela bih se jednog dana preseliti izvan grada i živjeti u kući u prirodi, s domaćim životinjama u dvorištu i vrtom u kojem mogu uzgajati vlastite namirnice. Obožavam svježe povrće i najveća euforija mi je kada dođem na plac jer volim raditi s tim namirnicama. Na plac idem gotovo svakodnevno, tamo već imam i svoju ekipicu. Meni plac nije samo nabavka, nego mi je to doživljaj. Tamo provedem barem dva sata, ne mogu samo proći pokraj štanda, to su uvijek mali razgovori s prodavačicama i kušanje nečega - rekla je Mateja.
Za razliku od svojih kolega, Pažanin kaže kako u slobodno vrijeme voli raditi sve što mu u tom trenutku najviše odgovara, ali priznaje da voli pogledati dobar film, kao i nogometnu utakmicu, pogotovo kada igra Hajduk.
Kada dođe ljeto, Pažaninovo najdraže godišnje doba, splitski chef obožava jedriti i izležavati se na suncu, baš kao i svaki pravi Dalmatinac.