Barba Frane otkrio nam je najbolji način za pripremu hobotnice i brancina, a pohvalio se i kako bi po okusu mogao razlikovati jadransku i marokansku škarpinu
Otkrili smo ribarsko mjesto sa samo tri profesionalna ribara
Ivana i Dudi došli su u Pakoštane, ribarsko mjesto u kojem postoje samo tri profesionalna ribara.
Tamo su se susreli s barbom Franom, koji se požalio kako je u moru svake godine manje ribe. Pohvalio im se da zna provesti cijelu noć veslajući, a društvo je popričalo i o cijenama tune u Japanu.
Barba Frane otkrio im je i neke svoje kulinarske trikove za pripremu hobotnice te je rekao da ju je najbolje pripremati na salatu. Uz to, rekao im je i da, ukoliko nemaju vremena zamrznuti hobotnicu na nekoliko dana, da joj mogu krakove istući batom kako bi joj razbili mišiće. Tada hobotnica nije žilava nakon pripreme.
Pokretanje videa...
Što se tiče brancina, može ga se pripremati na nekoliko načina i svi su dobri, a od dodataka pri pripremi dovoljno mu je i samo maslinovo ulje.